«Με καλή αρχή όλα μπορούν να συμβούν» – «Σε επαγγελματικά πρότυπα η διοργανώτρια»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκαν οι Αλέξης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Βενέτης. Οι δύο ισχυροί άνδρες της ΠΑΕ Νίκη Βόλου τόνισαν πως με μία καλή αρχή στο νέο πρωτάθλημα όλα μπορούν να συμβούν ενώ επισήμαναν πως πλέον η διοργανώτρια λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα.

Τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

Για το μοντέλο διοίκησης της Νίκης:

Α.Π.: «Προσωπικά θέλω να ακούω όλες τις απόψεις. Να παίρνω πληροφορίες από παντού, αλλά στο τέλος την οποιαδήποτε απόφαση την παίρνει η διοίκηση. Όταν διοικείς πρέπει να έχεις πλήρη εικόνα. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει. Δεν διοικούμε για να είμαστε δημοφιλείς. Παίρνουμε και αποφάσεις που μπορεί να φαίνονται περίεργες στον κόσμο».

Β.Β.: «Η ομάδα είναι πάνω από τα πρόσωπα. Γνώμονας σε κάθε απόφαση είναι το καλό της. Εύκολα μπορείς να συγκρουστείς με τον οποιοδήποτε, αλλά πάντα πρέπει να βλέπουμε το γενικότερο καλό. Για παράδειγμα στο θέμα του Πανθεσσαλικού που είχε προκύψει καταλήξαμε σε μία συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις, χωρίς φυσικά να αλλάξουμε τα πιστεύω μας».

Για την αλλαγή στάσης απέναντι στην διοργανώτρια αρχή:

Β.Β.: «Δεν θέλουμε να έχουμε κόντρα με κανέναν, αλλά αν πρέπει να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της Νίκης θα το κάνουμε. Αν δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης, τότε γιατί να είμαστε απέναντι με οποιονδήποτε;».

Α.Π.: «Είμαστε ευέλικτοι, αλλά αν θιγούν τα συμφέροντά μας τότε δεν θα διστάσουμε να ξαναβρεθούμε απέναντι στην διοργανώτρια αρχή. Αυτό δεν είναι ποτέ προσωπικό. Πάντως και η διοργανώτρια έχει οργανωθεί καλύτερα. Λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα πια».

Για το ότι από την Σούπερ Λιγκ 2 των 34 ομάδων ανεβαίνει μόνο μία απευθείας και για τη συμμετοχή των ομάδων Β’ των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ:

Β.Β.: «Όταν τα συμφέροντα της Σούπερ Λιγκ 2 συγκρούονται με αυτά της Σούπερ Λιγκ 1 μοιραία επικρατεί ο ισχυρότερος. Οι μεγάλες ΠΑΕ έβαλαν και τις Β’ ομάδες τους στο δικό μας πρωτάθλημα. Η Σούπερ Λιγκ 2 δεν μπορεί να σηκώσει ανάστημα».

Α.Π.: «Καμία ομάδα Β’ δεν θα πει στους παίκτες να καθίσουν να χάσουν. Δεν υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος. Ίσως δίνουν ένα μικρό κύρος στο πρωτάθλημα με την συμμετοχή τους».

Για το αν τους ικανοποιεί η 4η θέση στην οποία τερμάτισε η Νίκη:

Β.Β.: «Στόχος κάθε ομάδας είναι να κερδίζει. Ιδιαίτερα αυτές με ιστορία και κόσμο. Όταν κερδίζεις τότε παίρνεις πρωτάθλημα, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να το προεξοφλήσουμε. Πολλές ομάδες έχουν καλό ρόστερ και προπονητή, αλλά δεν κατακτούν τίτλο».

Α.Π.: «Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να οργανωνόμαστε καλύτερα. Δίνουμε βάρος στην καθημερινότητα της ομάδας, στις υποδομές και φυσικά στην Κ20. Φυσικά θέλουμε να κερδίζουμε και να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να έρχεται ο φίλαθλος και να βλέπει «κλωτσοσκούφι». Πρέπει να βλέπει όμορφο θέαμα με ορθολογικό ποδόσφαιρο. Η 4η θέση είναι ικανοποιητική για φέτος. Αυτό που δεν μου άρεσε πολύ ήταν η μεγάλη διαφορά με την Βέροια. Ωστόσο, είχαμε καλή νοοτροπία ως ομάδα».

Για το αν θα έπρεπε η ΠΑΕ να αντιδράσει με κάποιο τρόπο σε φαινόμενα διαιτητικών αδικιών:

Α.Π.: «Το να βγάλεις μία ανακοίνωση είναι ανούσιο. Γίνεται μόνο για εσωτερική κατανάλωση και προσωπικά θεωρώ τους φιλάθλους μας αρκετά έξυπνους. Επίσης, ΕΠΟ και ΚΕΔ δεν δίνουν καμία σημασία σε ανακοινώσεις. Δεν πετυχαίνεις κάτι και από ένα σημείο και μετά γίνεσαι γραφικός».

Β.Β.: «Εμείς κάνουμε μία προσπάθεια να αλλάξει όλο το «γίγνεσθαι». Έχουμε διαφορετικό προφίλ από άλλες ΠΑΕ. Το τι θα πετύχουμε είναι άλλο θέμα, αλλά τον αγώνα μας τον κάνουμε. Επιλέξαμε αυτή την πολιτική».

Για τις οικονομικές ανισότητες ανάμεσα σε Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2:

Α.Π.: «Στη Β’ Εθνική έκαναν πολύ καλά που έβαλαν όρους, εγγυητικές, μετοχικό κεφάλαιο, αλλά φτάσαμε 20 Μαΐου και πήραμε μόνο 50.000 ευρώ. Αυτό με ξεπερνά… Ακόμη και τον Ιούλιο να πάρουμε χρήματα θα είναι δώρον άδωρο πλέον, αφού θα έχει τελειώσει η σεζόν. Φυσικά φταίνε τόσο η Σούπερ Λιγκ 1, όσο και η ΕΠΟ».

Β.Β.: «Και στο τέλος θα γίνει ένα μπαράζ ανάμεσα σε μία ομάδα με έσοδα 3.000.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά και σε μία άλλη που αντίστοιχα θα έχει πάρει μόνο 50.000 ευρώ. Έτσι δημιουργούνται οι μεγάλες ανισότητες».

Για το τι χρειάζεται η Νίκη για να κάνει το παραπάνω βήμα:

Β.Β.: «Υπάρχουν πολλοί παράμετροι για την πορεία μίας ομάδας. Αν για παράδειγμα κάνουμε καλύτερη αρχή όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς ως διοίκηση το μόνο που μπορούμε να πράξουμε είναι να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις και να πάρουμε κάποιους παίκτες ώστε να ενισχυθεί το ρόστερ. Από εκεί και πέρα θα δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό».

Α.Π.: «Σίγουρα θα παίξει ρόλο και η δομή του πρωταθλήματος, αν π.χ. θα υπάρχουν πλέι οφ ή όχι. Αν τα είχαμε φέτος θα ήμασταν πολύ κοντά με τη Βέροια. Κάποιες ομάδες θα ενισχυθούν τη νέα χρονιά, αφού θα πέφτουν επτά ομάδες από κάθε όμιλο. Για να σωθεί κάποιος θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Πιστεύω πάντως ότι θα πρωταγωνιστήσουμε στον όμιλο».

Για τα έργα που θα κάνει η Νίκη στο γήπεδο της Νεάπολης:

Β.Β.: «Θα βελτιώσουμε τον αγωνιστικό χώρο μια και υπάρχει πρόβλημα με το αρδευτικό σύστημα. Θα φτιάξουμε τα αποδυτήρια, θα γίνουν και κάποια βαψίματα, ενώ θα υπάρχει και κερκίδα για τους φιλοξενουμένους».

Για τα έργα στο χώρο του ΟΣΕ:

Β.Β.: «Το θετικό είναι ότι έχουμε κάνει ένα πολύ καλό γήπεδο, αλλά ακόμη ήμαστε στην αναμονή για την παράδοση του χώρου. Αυτό οφείλεται σε γραφειοκρατία. Υπάρχει ένας χώρος που φθείρεται μέρα με τη μέρα και ενώ έχει υπογραφεί η σύμβαση εδώ και τέσσερα χρόνια, ακόμη δεν έχει παραδοθεί».

Για την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Αλέκο Βοσνιάδη και τα μεταγραφικά:

Α.Π.: «Στο θέμα του προπονητή έχουν μείνει κάποια μικρά ζητήματα να επιλυθούν, αλλά θεωρώ ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τις ανακοινώσεις. Από εκεί και πέρα θα λάβουμε υπόψη την έκθεση που θα μας παραδώσει ο κ. Βοσνιάδης, όσον αφορά την αξιολόγηση του τωρινού έμψυχου δυναμικού. Βέβαια, κάποια συμβόλαια είναι διετή, αλλά και εκείνα που λήγουν τώρα πρέπει να αποφασίσουμε ποιους παίκτες θα κρατήσουμε και ποιους θα αποδεσμεύσουμε. Σε ότι αφορά την περαιτέρω ενίσχυση, πάντα σε κάθε μεταγραφική περίοδο κοιτάζουμε στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Έχουμε κάποιους στόχους και κάναμε και τις σχετικές επαφές. Όλα θα γίνουν με τη σειρά τους».

Για το αν η Νίκη θα επιδιώξει να κρατήσει τους Μιράντα και Αθανασίου που φέτος έπαιξαν ως δανεικοί:

Α.Π.: «Όλα διαπραγματεύσιμα είναι. Θεωρώ ότι και οι δύο είχαν καλή απόδοση φέτος. Βρίσκονται στα πλάνα μας, αλλά το αν θα μείνουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Υπάρχουν πιθανότητες ώστε να μείνουν είτε ο ένας, είτε ο άλλος, είτε και οι δυο».

απόδοση: e-thessalia

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις