ΑΣΑ κατά διαιτησίας και Γιαλιά

Πολλά παράπονα έχει η Αναγέννηση Καρδίτσας από τη διαιτησία στον χθεσινό (13/3) με τα Τρίκαλα. Μέσω ανακοίνωσής της στέκεται στα λάθη που έκαναν ο διαιτητής και οι επόπτες και θεωρεί ότι ζημίωσαν κυρίως την δική της ομάδα. Επιπλέον, αν και ευχαριστεί τον ΑΟΤ για τη φιλοξενία, επιτίθεται στον Χρήστο Γιαλιά, εξηγώντας ότι ειρωνευόταν την αποστολή, ενώ απευθύνθηκε και με αχαρακτήριστες εκφράσεις στους παίκτες κατά την αποχώρησή τους.

Αναλυτικά:

«Η διοίκηση της Αναγέννησης αισθάνεται την υποχρέωση να τοποθετηθεί και επισήμως περί όλων όσων συνέβησαν στον αγώνα της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στην ομάδα μας και την αντίστοιχη των Τρικάλων στο Δημοτικό Στάδιο των Τρικάλων.

1. Συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τίμ για την καταπληκτική εμφάνιση που διαφήμισε την ομάδα μας σε όλη την Ελλάδα.
Απαντες διαπίστωσαν πως η Αναγέννηση είναι μια ξεχωριστή αθλητική οντότητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και φιλοσοφία και μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε γήπεδο και με οποιονδήποτε αντίπαλο παίζοντας ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Μέχρι το 60′ που το παιχνίδι γινόταν με νορμάλ αριθμητικούς συσχετισμούς κυριάρχησε κατα κράτος κι έπρεπε να προηγείται τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά…

Άπαντες όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση, διαπίστωσαν ότι το σκόρ αδικεί κατάφωρα την ομάδα μας.

Επειδή όμως εμείς στην οικογένεια της Αναγέννησης ξέρουμε να αποδεχόμαστε πως σ’ ενα παιχνίδι ποδοσφαίρου μπορεί να μην κερδίσει ο καλύτερος, οφείλουμε να συγχαρούμε τους αθλητές μας για την εξαιρετική τους παρουσία.

2. Εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την παρουσία της διαιτησίας που με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της διαφοροποίησε τους συσχετισμούς αποδεκατίζοντας την ομάδα μας και αλλάζοντας εντελώς την εικόνα του αγώνα.

Όλα ξεκίνησαν από ένα ανύπαρκτο φάουλ στο 60′ που δόθηκε υπό την πίεση των συνεχών διαμαρτυριών των αθλητών και παραγόντων της αντίπαλης ομάδας.

Μετά την αποβολή δύο ποδοσφαιριστών μας εκ των οποίων η δεύτερη είναι πέρα για πέρα άδικη, διαφοροποιείται εντελώς το σκηνικό του αγώνα.
Επίσης ο πρώτος βοηθός στο πρώτο ημίχρονο ακυρώνει ένα κανονικό γκολ, μετράει ένα που είναι οριακά οφσάιντ και ανακόπτει τρείς επιθέσεις με προϋποθέσεις για γκολ στην ομάδα μας με λανθασμένες υποδείξεις.

Δεν καταλογίζει τέλος οφσάιντ στον Κουσκουνά που επηρεάζει τη φάση με προσποίηση στο δεύτερο γκολ των Τρικάλων που σημειώνει τελικά ο ίδιος.

Κι επειδή εμείς ουδέποτε κρυβόμαστε πίσω από την αλήθεια, οφείλουμε να αναφέρουμε πως κακώς ο διαιτητής και ο επόπτης δεν καταλογίζουν φάουλ στο τράβηγμα του Φλίγκου απο τον Γκόλια έξω από την περιοχή. Ο ποδοσφαιριστής των Τρικάλων πέφτει βεβαίως θεαματικά μέσα στην περιοχή εκβιάζοντας το πέναλτι, αλλά με το γράμμα του κανονισμού, έπρεπε να δοθεί το φάουλ εκτός γραμμής…

Συμπερασματικά προκύπτει ότι η διαιτησία στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων και εκ του αποτελέσματος η μόνη αδικημένη είναι η ομάδα μας που ζημιώθηκε τα μέγιστα σ’ ένα παιχνίδι που το ήλεγχε πλήρως…

3. Ευχαριστεί θερμά τους αρμόδιους της ΠΑΕ Τρικάλων για την φιλοξενία των μελών μας στην εξέδρα αλλά και της αποστολής.

4. Καταδικάζει όμως την απαράδεκτη συμπεριφορά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Τρίκαλα με τις ειρωνείες και τις κραυγές προς τον πάγκο της ομάδας μας μετά το 2-1, και τις αχαρακτήριστες εκφράσεις του κατά την αποχώρηση της αποστολής κατά των ποδοσφαιριστών μας.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταγέλαστες, εντελώς ξένες προς το δικό μας επίπεδο και το μόνο που κάνουν είναι να αμαυρώνουν την εικόνα της ομάδας που είναι επικεφαλής.

Κρίμα…

Τέλος δηλώνουμε ότι απ’ αυτό το παιχνίδι η Αναγέννηση παρότι αποδεκατισμένη, θα βγει ακόμη πιο δυνατή, θα διατηρήσει απαρέγκλιτα την ξεχωριστή φιλοσοφία της και θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προσπάθειά της για την επίτευξη του μεγάλου της στόχου».