“Τζάμπα” ήττα για Πύρασο, 2-3 από τον Διγενή και… “χαμός” στον 4ο όμιλο (pics)

Ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου ηττήθηκε από τον Διγενή Νεοχωρίου, με σκορ 2-3, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Οι Αγχιαλίτες ήταν ανώτεροι του Διγενή, στο “Παντελής Μαγουλάς”, αλλά πλήρωσαν τις συνεχόμενες αμυντικές του αδράνειες, στο πρώτο εικοσάλεπτο, δεχόμενος τρία τέρματα, σε ισάριθμες επισκέψεις του αντιπάλου τους, στα “καρέ” τους, με την ομάδα του Νεοχωρίου να παίρνει ένα σημαντικότατο, για εκείνη, “διπλό” που “βάζει φωτιά” στον βαθμολογικό πίνακα του τέταρτου ομίλου.

Η διάταξη του Πυράσου

Ο Γιάννης Σιαμέτης επέλεξε τον Κεφαλά κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά στην άμυνα τον Δημητριάδη, αριστερά τον Παπαδόπουλο και στο κεντρικό δίδυμο τους Μιχόπουλο και Ρακή. Ο Αγιασιώτης αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, με τους Κατή και Ροτζέριο να κινούνται μπροστά από αυτόν, με πιο δημιουργικές αρμοδιότητες στο γήπεδο. Στα άκρα, μεσοεπιιθετικά, αγωνίστηκαν οι Ζάχος (δεξιά) και Αραπίτσας (αριστερά), με τον Βλάχο να είναι ο μοναδικός προωθημένος στην επίθεση της ομάδας της Νέας Αγχιάλου.

Το ματς

Εντυπωσιακά “εκρηκτικό” ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με πέντε γκολ, σε μόλις 18 λεπτά!

Το παιχνίδι “άναψε” νωρίς, με τον Διγενή να προηγείται στο σκορ, στην πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης, μπροστά στις δύο εστίες. Συγκεκριμένα, μόλις στο δεύτερο λεπτό, σε μία ανύποπτη φάση, ο Μιχόπουλος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Κεφαλά, ο Αλεξίου “κυνήγησε” τη φάση και πρόλαβε τον πορτιέρε του Πυράσου, “κρεμώντας” τον, με όμορφο πλασέ, για το 0-1. Ο Πύρασος δεν επηρεάστηκε και προσπάθησε άμεσα να απαντήσει και, τρία λεπτά αργότερα, προειδοποίησε για την ισοφάριση. Ροτζέριο και Βλάχος συνεργάστηκαν άψογα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο πρώτος “σέρβιρε” έτοιμο γκολ στον Αραπίτσα, με τον εξτρέμ των γηπεδούχων να επιχειρεί ένα πλασέ που πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ράπτη. Τελικά, στο έκτο λεπτό, ο Πύρασος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Βλάχος κινήθηκε από τα δεξιά, επιχείρησε μία όμορφη σέντρα, με τον Αραπίτσα να κινείται στην πορεία της μπάλας και να “εκτελεί” με κεφαλιά τον Ράπτη, για το 1-1.

Με τη “σέντρα”, όμως, ο Διγενής είχε ξανά απάντηση. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, λοιπόν, οι παίκτες του Διγενή κυκλοφόρησαν την μπάλα από τα αριστερά, έγινε μία σέντρα, με τον Παπαδόπουλο, με κεφαλιά να “νικά” τον Κεφαλά, γράφοντας το 1-2. Η “ρέντα” των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, κάνοντας τρία τα τέρματά τους, στην τρίτη τους επίσκεψη στα “καρέ” του Κεφαλά! Στο 13′, ο Διγενής κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, το οποίο εκτέλεσε ο Φωτίκας, προς την περιοχή των γηπεδούχων, οι αμυντικοί του Πυράσου αδράνησαν, με τον Αλεξίου, ξανά, να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να “εκτελεί” εξ’ επαφής τον Κεφαλά, για το 1-3 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Πέντε λεπτά αργότερα, με τον Πύρασο να έχει την κατοχή και να πιέζει για να μειώσει, οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 18′, ο Παπαδόπουλος κινήθηκε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι, με τον Βλάχο, με κεφαλιά, να “νικά” τον Ράπτη που, παρά την υπερπροσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την είδε να αναπαύεται στην αριστερή του γωνία, για το 2-3 και το εντυπωσιακότερο ξεκίνημα αναμέτρησης της φετινής σεζόν, στα γήπεδα της Μαγνησίας!

Ο ρυθμός, στη συνέχεια, έπεσε, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να φανούν εκ νέου απειλητικές, δίχως να δημιουργείται κάποια μεγάλη φάση για γκολ, για αρκετά λεπτά. Όσο περνούσε η ώρα, ο Πύρασος προσπάθησε να εδραιώσει την κυριαρχία του στο ματς και στο 41′ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Αραπίτσας κινήθηκε από τα δεξιά, εντός περιοχής, κι επιχείρησε μία παράλληλη σέντρα, η οποία πέρασε απ’ όλους κι είχε αποδέκτη, στο δεύτερο δοκάρι τον Παπαδόπουλο, με τον αρχηγό του Πυράσου να επιχειρεί μία εξ’ επαφής προβολή, υπό πίεση αντιπάλου του, η οποία πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ράπτη. Δύο λεπτά αργότερα, οι Αγχιαλίτες είχαν κι άλλη σπουδαία ευκαιρία για το 3-3, όταν ο Βλάχος “έστρωσε” στον Αγιασιώτη, ο οποίος, από το ύψος της περιοχής, σούταρε δυνατά, με τον Ράπτη να απομακρύνει δύσκολα.

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης μαρτυρούσαν και τις αγωνιστικές προθέσεις των δύο ομάδων, στην πορεία της αναμέτρησης. Πλήρης υπεροχή, από πλευράς Πυράσου, με συντριπτικό ποσοστό υπέρ του, όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, καθαρά αμυντικός ο προσανατολισμός του Διγενή που έψαχνε, παράλληλα, τις κατάλληλες προϋποθέσεις για κάποια αντεπίθεση.

Στο 50′, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή για γκολ, με τη σέντρα του Παπαδόπουλου, από τα αριστερά, να εκμεταλλεύεται ο Βλάχος, του οποίου, όμως, η κεφαλιά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ράπτη. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Πύρασος είχε ακόμα μία καλή στιγμή, όταν ο Ροτζέριο έβγαλε μία καταπληκτική μπαλιά 35 μέτρων, με στόχο τον Αραπίτσα που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά κι επιχείρησε μία σέντρα, με την κεφαλιά του Βλάχου, στο πρώτο δοκάρι, να παίρνει παράλληλη τροχιά με το τέρμα του Ράπτη και, στη συνέχεια, να απομακρύνεται.

Τα λεπτά περνούσαν, με τον Πύρασο να συνεχίζει, με διάθεση, να ψάχνει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση και τον Διγενή να περιορίζεται όλο και περισσότερο στα “καρέ” του. Στο 73′, οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου, με τον Παπαδόπουλο να εκτελεί το κόρνερ από τα δεξιά και τους Αραπίτσα και Ρακή να μην μπορούν να συνεννοηθούν, στο δεύτερο δοκάρι, για το ποιος θα πάρει την κεφαλιά, με τον πρώτο, τελικά, υπό την πίεση του… συμπαίκτη του, να στέλνει την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, νέο κόρνερ για τον Πύρασο, αυτήν τη φορά από τα αριστερά με εκτελεστή τον Οικονόμου, ο Βλάχος πήρε την κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Διγενή. Ο Πύρασος συνέχισε να προσπαθεί και στο 79′ είχε ακόμα μία καλή στιγμή, με τον Ζάχο να επιχειρεί μία όμορφη ατομική προσπάθεια, από τα δεξιά, και να “σπάει” την μπάλα στον Οικονόμου, ο οποίος, με ένα τεχνικό πλασέ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δεξί “παραθυράκι” της τέρματος του Ράπτη, άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα και φτάναμε στη λήξη της αναμέτρησης, όλο το σκηνικό είχε μεταφερθεί στα “καρέ” του Ράπτη, με όλους τους ποδοσφαιριστές να είναι μέσα στην περιοχή του Διγενή. Στην εκπνοή της αναμέτρησης, ο Πύρασος είχε ακόμα δύο σπουδαίες ευκαιρίες να πάρει, τελικά, τον βαθμό, δίχως να τα καταφέρει. Στην πρώτη περίπτωση, στο 93′, ύστερα από ένα συνεχόμενο “βόλεϊ” με κεφαλιές μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων, ο Οικονόμου, με δική του κεφαλιά, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ράπτη που απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Κατά την εκτέλεσή του, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Παπαδόπουλος, στο δεύτερο δοκάρι, με νέα δική του κεφαλιά, σχεδόν εξ’ επαφής, έστειλε την μπάλα άουτ.

Τελικό αποτέλεσμα 2-3, με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να μετατρέπει τον βαθμολογικό πίνακα του τέταρτου ομίλου των μπαράζ, σε ένα πραγματικό… “θρίλερ”, με πολλές ομάδες, πλέον, να έχουν μπει στο “κόλπο” της τριάδας που δίνει και την άνοδο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Πύρασος Ν. Αγχιάλου (Γιάννης Σιαμέτης): Κεφαλάς, Παπαδόπουλος, Δημητριάδης, Ρακής, Μιχόπουλος, Αγιασιώτης, Κατής, Αραπίτσας, Ζάχος, Ροτζέριο, Βλάχος

Διγενής Νεοχωρίου (Σπύρος Ευαγγέλου): Ράπτης, Τσιγαρίδας, Ξάνθος, Σταμέκος, Καραμούζης, Φωτίκας, Αυγέρης, Παπαδόπουλος, Παναγιωτάκης, Βαρναβίδης, Αλεξίου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις