Δήμος Βόλου: 3.000 εισιτήρια σε μαθητές για να δουν την Εθνική στο Πανθεσσαλικό

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τον διπλό αγώνα που θα δώσει η Εθνική Ομάδα απέναντι στην Κύπρο και στο Κόσοβο στο πλαίσιο της διοργάνωσης Nations League της UEFA, που έρχεται για πρώτη φορά στα χρονικά στην πόλη, θα δώσει ο Δήμος Βόλου σε 3.000 μαθητές της περιοχής, εξασφαλίζοντάς τους εισιτήρια εισόδου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Τον ερχόμενο Ιούνιο ο Βόλος θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνες της διοργάνωσης UEFA Nations League. Το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα αποτελέσει την έδρα της εθνικής ομάδας ανδρών Ελλάδος για δύο αγώνες, στις 9 και 12 Ιουνίου, κόντρα στην Κύπρο και στο Κόσσοβο, αντίστοιχα. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά κατά την οποία η πόλη θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί την εθνική ανδρών στις αθλητικές της εγκαταστάσεις σε επίσημη διοργάνωση. Στις 3 Μαρτίου 2010 η εθνική είχε δώσει φιλικό αγώνα στον Βόλο κόντρα στη Σενεγάλη, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είχε αγωνιστεί η εθνική ομάδα Κ-23.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής αθλητική διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το οποίο πέρασε στην κυριότητα του Δήμου Βόλου. Το Nations League διεκδικούσε και η Πάτρα, στο Παμπελοπονησιακό Στάδιο, ωστόσο η ΕΠΟ επέλεξε το Πανθεσσαλικό.

Για τη φιλοξενία του διπλού αγώνα, τον περασμένο Μάρτιο, ο Δήμος Βόλου υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΠΟ, στο οποίο προβλέπονταν μεταξύ άλλων και παρεμβάσεις στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, προκειμένου να πληροί τις προδιαγραφές των διεθνών διοργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε η επιχορήγηση από τον Δήμο Βόλου της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας για την εξασφάλιση 3.000 εισιτηρίων, τα οποία θα διατεθούν σε μαθητές του Δήμου Βόλου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Πρόκειται για χρηματοδότηση ύψους 15.000 ευρώ, την οποία αιτήθηκε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, προσκομίζοντας μάλιστα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η επιχορήγηση αθλητικών σωματείων και συλλόγων από τα δημοτικά ταμεία προβλέπεται στο πλαίσιο της «ενίσχυσης των αθλητικών εκδηλώσεων που προάγουν τα αθλητικά, κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου».

Προσκλητήριο Αχιλλέα Μπέου

Το απόγευμα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να συμβάλλουν με την παρουσία τους στη μεγάλη διοργάνωση, δίνοντας το «παρών» στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

«Στις 9 και 12 Ιουνίου, η εθνική μας θα δώσει δύο επίσημους αγώνες. Καλό είναι όλοι να συμβάλουμε παίρνοντας ένα εισιτήριο και ενισχύοντας την ομάδα. Θα είναι χαρά μας να δηλωθεί ο Βόλος, ως μία από τις έδρες της εθνικής μας ομάδας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις