Νικιώτικο “μπουρανί” στον Τύρναβο

 Με μία εμφατική ανατροπή η Νίκη πέρασε αλώβητη από τον Τύρναβο, δίνοντας συνέχεια στην αγωνιστική της άνοδο που ξεκίνησε κόντρα στον Οπούντιο Μαρτίνου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 36’ με τον Λίταινα για να πάρουν άμεσα την απάντηση της ομάδας του Κώστα Βελιτζέλου με τον Ναουμίδη στο 41’. Το «Μπουρανί» ολοκληρώθηκε με τέρματα των Σκοπελίτη και αυτογκόλ του Μπαρούτα στο 73’ και στο 85’ αντίστοιχα.

Το ματς

Σ’ ένα μέτριο από πλευράς θεάματος πρώτο ημίχρονο Τύρναβος και Νίκη Βόλου μοιράστηκαν εντυπώσεις και γκολ. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λίταινα στο 36’ με τους «Βολιώτες» να ισοφαρίζουν με τον Ναουμίδη πέντε λεπτά αργότερα.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, όπου οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο, ο Τύρναβος ήταν αυτός που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο τέρμα. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους στο με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου. Ο Λούγκος εκτέλεσε κόρνερ πλασαριστά στον Λίταινα, αυτός σέντραρε στο πρώτο δοκάρι, ο Καρατάσιος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Σ’ ένα παιχνίδι που πήγε κυρίως στις προσωπικές μονομαχίες, η Νίκη υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη της αλλαγή μόλις στο 24’, με τον Μπιτσάκο να αποχωρεί χωλαίνοντας και τη θέση του να παίρνει ο Μέτσε. Πέντε λεπτά αργότερα ο νεοεισελθόντας παίκτης των φιλοξενούμενων λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, όταν ο Σκοπελίτης του έστρωσε την μπάλα, το σουτ όμως του νεαρού μέσου μπλόκαρε ο Παπαγιάννης πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Προβάδισμα με Λίταινα ο Τύρναβος

Κι ενώ η Νίκη είχε ισορροπήσει και προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους προς τα καρέ του πορτιέρο των γηπεδούχων, ο Τύρναβος ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στον αγώνα. Ο Λίταινας με προσωπική ενέργεια απέφυγε τον Χολέβα και με πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης.

Άμεση αντίδραση από τη Νίκη

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νίκης στο γκολ του Λίταινα στο 36ο. Οι κυανόλευκοι με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό κατόρθωσαν να απαντήσουν με τέρμα του Ναουμίδη στο 41’ όταν ο Ιορδανίδης πλάσαρε από θέση βολής τον Παπαγιάννη, αυτός έδιωξε με υπερένταση, όμως η μπάλα έφτασε στον κεντρικό αμυντικό της Νίκης που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1, σκορ που έμεινε αμετάβλητο μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου.

Ανατροπή με Σκοπελίτη

Επιφυλακτικά και χωρίς διάθεση για να ρισκάρουν μπήκαν οι δύο ομάδες στο 2ο ημίχρονο και για περίπου 15 λεπτά δεν υπήρξαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Από κει και πέρα όμως η Νίκη ανέβασε στροφές και πέτυχε δύο τέρματα ενώ έχασε και σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα γκολ.

Στο 54’ ο Κώστας Βελιτζέλος πέρασε τον Κόλα στη θέση του τραυματία Κοτίτσα, με τον Κιπτίου να αναλαμβάνει ρόλο αριστερού οπισθοφύλακα και τον Κόλα να παίρνει θέση στη μεσαία γραμμή. Αυτή η αναγκαστική αλλαγή έδωσε νέα πνοή και φρεσκάδα στο βολιώτικο συγκρότημα που πέρασε στην επίθεση για να πετύχει το νικητήριο τέρμα. Στο 60’ ο Κανελλόπουλος βρήκε μέσα δεξιά τον Σκοπελίτη, το σουτ του οποίου πέρασε μόλις άουτ, προειδοποιώντας για την μετέπειτα εξέλιξη.

Στο 73’ η Νίκη πέτυχε την ανατροπή με σκόρερ τον Σκοπελίτη. Ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ σεντράροντας στην περιοχή, την κεφαλιά πήρε ο Σκοπελίτης στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαγιάννη.

«Κλείδωσε» με …Μπαρούτα

Το δεύτερο τέρμα της Νίκης ανάγκασε τους γηπεδούχους να ρισκάρουν, αφήνοντας χώρους στα μετόπισθεν. Οι κυανόλευκοι έγιναν ακόμη πιο απειλητικοί και το τρίτο τέρμα ήταν θέμα χρόνου, καθώς ο Τύρναβος επιθετικά δεν έδειχνε ικανός να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει. Στο 77’ λίγο έλειψε να γίνει το 3-1 όταν ο Κρίτσας έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή σε κόρνερ του Κόλα. Ότι δεν έγινε στο 77’ έγινε στο 85’, όταν σε συρτή σέντρα του Κιπτίου από τα αριστερά ο Μπαρούτας σε προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τα υπόλοιπα οκτώ περίπου λεπτά κύλησαν χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με το τελικό σφύριγμα του κ. Μάντζιου να βρίσκει τη Νίκη Βόλου να χειροκροτείται από τους 20 περίπου φίλους της που βρέθηκαν στις εξέδρες του Δημοτικού Γηπέδου Τυρνάβου.

Το τρίποντο αυτό διατηρεί τις μαθηματικές ελπίδες της Νίκης για κατάκτηση της κορυφής και βάσει ότι την επόμενη αγωνιστική οι «Βολιώτες» θα πάρουν εύκολα τους τρεις βαθμούς από τον αποσυρθέντα Φωκικό, η αγωνία θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Μάντζιος

Βοηθοί: Παπαλαζάρου, Θανασιάς

Κίτρινες: Μπιτσάκος, Κανελλόπουλος, Κόλα, Κυπτίου, Μέτσε, Ελευθεριάδης (στον πάγκο)

Σκόρερς: 36’ Λίταινας, 41’ Ναουμίδης, 73’ Σκοπελίτης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου (Κώστας Βελιτζέλος): Βρονταράς, Αλεξανδρής, Κοτίτσας (54’ Κόλα), Χολέβας, Ναουμίδης, Μπιτσάκος (24’ Μέτσε), Κιπτίου, Σκοπελίτης, Ιορδανίδης, Μπαλαράμπε (88’ Ματθαίου), Κανελλόπουλος

Τύρναβος (Μιλτιάδης Ζιάκας): Παπαγιάννης, Καρατάσιος, Κωστούλας, Μπαρούτας, Λίταινας, Νούσιος (76’ Μανιώτης), Λούγκος, Κρίτσας (80’ Βούζας), Αϊβάζης, Μητσογιάννης, Τασιούλης

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις