Χάντερσφιλντ-Νότιγχαμ Φόρεστ έτοιμες για τον τελικό ανόδου (18:30, Novasports Prime)

Ένα παιχνίδι βέβαια που δεν περιλαμβάνει καμία από τις ομάδες που όλοι συνήθως αναφέρουν ως πλούσιες και διάσημες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λίβερπουλ, η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Σίτι κ.λ.π., αλλά οι δύο ομάδες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 3-6 στην Championship.

Το χρηματικό κίνητρο των νικητών των playoffs προέρχεται από τηλεοπτικά δικαιώματα, συμφωνίες χορηγιών και νέες ροές εσόδων, ως αποτέλεσμα της νέας θέσης τους στη μεγάλη κατηγορία.
Όπως είναι γνωστό, δισεκατομμύρια λίρες διανέμονται μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, με συνέπεια η επικράτηση στον τελικό των playoffs της Championship και η άνοδος στην πρώτη κατηγορία να αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, αν και διαφέρει από εποχή σε σεζόν.

Το 2020, η Deloitte ανέφερε ότι η νίκη στον τελικό των playoffs θα μπορούσε να αυξήσει τα έσοδα από 135 εκατομμύρια λίρες (159,21 εκατ. ευρώ) έως 265 εκατομμύρια λίρες (312,52 εκατ. ευρώ), ανάλογα με το αν μια προβιβασμένη ομάδα μπορεί να αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό την προσεχή σεζόν.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Χάντερσφιλντ αναζητούν μία θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, αυτήν που μέσω πρωταθλήματος εξασφάλισαν η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα, ως πρωταθλήτρια, αλλά και η Μπόρνμουθ, της οποίας η νίκη επί της Φόρεστ στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της σεζόν, της επέτρεψε να τερματίσει δεύτερη.

Η Χάντερσφιλντ τερμάτισε τρίτη και «έκλεισε» τη θέση της στην καταληκτική αναμέτρηση του Γουέμπλεϊ, χάρη στη νίκη με συνολικό σκορ 2-1 επί της Λούτον στους ημιτελικούς των Playoffs.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία κατετάγη 4η στην Championship, νίκησε 2-1 στο Σέφιλντ την-5η- Γιουνάιτεντ, αλλά έχασε με το ίδιο σκορ στο «Σίτι Γκράουντ», πριν επικρατήσει 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι, χάρη στις τρεις αποκρούσεις του τερματοφύλακα, Μπρις Σαμπά.

«Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα απαιτητικά, όλοι έχουμε δουλέψει έντονα και σκληρά τις τελευταίες μέρες και είμαστε έτοιμοι να παρουσιαστούμε όσο ανταγωνιστικοί θα χρειαστεί ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο» τόνισε ο προπονητής της Χάντερσφιλντ, Κάρλος Κορμπεράν.

«Σεβόμαστε τη Χάντερσφιλντ και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι έχει κάνει μέσα στη σεζόν, το να τερματίζεις τρίτος σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα, έχει να λέει πολλά. Είμαστε έτοιμοι πάντως και θα φανούμε συγκεντρωμένοι» ήταν τα λόγια του τεχνικού της Φόρεστ, Στιβ Κούπερ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις