Δια βίου αποκλεισμός για Έλληνα προπονητή

Με δια βίου αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα του στίβου τιμωρήθηκε ο πρώην προπονητής, Γιώργος Σκαφίδας, λόγω της εμπλοκής του σε εννέα υποθέσεις ντόπινγκ.

 Η περίπτωση του Γιώργου Σκαφίδα έγινε γνωστή το 2011 όταν η αθλήτριά του Μπερνίς Γουίλσον, βρέθηκε θετική στη χρήση τεστοστερόνης. Η αθλήτρια τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Στην προσπάθεια επιστροφής της το 2015, βρέθηκε θετική εκ νέου στην ουσία Κλομιφίνη.

Το 2015, ο Έλληνας προπονητής υπέπεσε σε διαδοχικά παραπτώματα ως προς τη διαδικασία ελέγχου των αθλητών, ενώ είχε δώσει και ψευδή στοιχεία στον οργανισμό αντί ντόπινγκ της Μεγάλης Βρετανίας. 

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της UKAD (UK Anti – Doping), Νικόλ Σάπστεντ η περίπτωση του Σκαφίδα «δεν είναι ενοχλητική αλλά θλιβερή. Πρόκειται για έναν προπονητή που ξεκίνησε να δουλεύει με νέους και ταλαντούχους αθλητές, όπως η Μπερνίς που είχαν ένα λαμπρό και υποσχόμενο μέλλον στο στίβο. Ο ίδιος κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και εκμεταλλευόταν αυτή την εμπιστοσύνη, καταστρέφοντας καριέρες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις