«Στοιχημάτιζε κατ’ εξακολούθηση»

Το πόρισμα του ερευνητικού τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας στην ΕΠΟ, φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Live Sport.

Σύμφωνα με τον δημοσίευμα “η υπόθεση ξεκίνησε από ηλεκτρονική αναφορά της στοιχηματικής εταιρίας Novibet στην πλατφόρμα της ΓΓΑ για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων (ΕΠΑΘΛΑ). Σε αυτήν αναφερόταν ότι «την Παρασκευή 21/1/2022, μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα ΟΦΗ – Παναιτωλικός δεχθήκαμε στη Novibet συνολικά 7 στοιχήματα από 4 εγγεγραμμένους χρήστες στο ενδεχόμενο να δεχθεί κίτρινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού Ντέρεκ Κορνέλιους.

Οι τρεις από τους τέσσερις εμπλεκόμενους λογαριασμούς δημιουργήθηκαν την ίδια ημέρα εμφανώς με μοναδικό σκοπό τον στοιχηματισμό στο συγκεκριμένο γεγονός. Ο κάτοχος του τέταρτου εμπλεκόμενου λογαριασμού είναι ο Χρήστος Κουτσοσπύρος, ο οποίος την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα εκτελούσε χρέη τεχνικού διευθυντή στον Παναιτωλικό».

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένο ο ποδοσφαιριστής να πάει στον Καναδά για να παίξει με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, άρα «ήταν για όλους βολικό» να εκτιθεί η ποινή από τη συμπλήρωση καρτών εν τη απουσία του στον Καναδά, συνιστά ένδειξη ότι ο Χρ. Κουτσοσπύρος είχε εσωτερική πληροφόρηση ότι ο 25χρονος αμυντικός θα έπαιρνε κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι. Κι αυτό για να συμπληρώσει εφτά (κίτρινες) και να εκτίσει την ποινή όταν θα ήταν με την αποστολή της Εθνικής του.

Οι τρεις από τους τέσσερις λογαριασμούς έχουν δηλωμένες διευθύνσεις κατοικίας στην πόλη του Αγρίνιου, ενώ κατά τη διερεύνηση του στοιχηματικού προφίλ του Χρ. Κουτσοσπύρου, προέκυψε ότι «ο εν λόγω αξιωματούχος, πέραν του ότι είχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα κατά τη τελευταία διετία κατ’ εξακολούθηση προέβαινε σε κερδοφόρες στοιχηματικές τοποθετήσεις σε παιχνίδια όπου αγωνιζόταν ο Παναιτωλικός». Όσον αφορά την επίμαχη περίπτωση, «παρατηρήθηκε ύποπτη και έντονη στοιχηματική δραστηριότητα για το συγκεκριμένο συμβάν (κάρτα στον Κορνέλιους) με τις αποδόσεις διαρκώς να αυξομοιώνονται και τη στοιχηματική εμμονή στην εν λόγω αγορά να συνεχίζεται αμείωτη».

Διαπιστώθηκε δηλαδή «αφύσικη στοιχηματική δραστηριότητα» του Κουτσοσπύρου και άλλων τριών παικτών του στοιχήματος που ζουν στο Αγρίνιο».

Το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ο Χρήστος Κουτσοσπύρος, δεινός, σύμφωνα με τα συλλεγμένα στοιχεία, στοιχηματικός παίκτης, ποντάροντας κατ’ εξακολούθηση και σχεδόν πάντα επικερδώς σε στοιχηματικά συμβάντα της ομάδας του, της οποίας ήταν τεχνικός διευθυντής και, εξ αυτού του λόγου, γνώστης της αγωνιστικής συμπεριφοράς έκαστου παίκτη, κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα συμμετείχε ή έστω αποπειράθηκε να συμμετάσχει σε ενέργεια που έβλαψε την ακεραιότητα του ερευνώμενου αγώνα (ΟΦΗ – Παναιτωλικός), καθώς και σε προσπάθεια επηρεασμού της πορείας αυτού διά της χειραγωγημένης λήψης κίτρινης κάρτα του παίκτη Κορνέλιους Ντέρεκ οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα».

Κατά την Επιτροπή Δεοντολογίας, ο Χρ. Κουτσοσπύρος «συμμετείχε ή αποπειράθηκε να συμμετάσχει σε ενέργεια που βλάπτει την ακεραιότητα του αγώνα ΟΦΗ – Παναιτωλικός προκειμένου να προσπορίσει στον εαυτό του ή και σε τρίτους περιουσιακά στοιχεία μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό, στόχος, ο οποίος άλλωστε και επετεύχθη».

Για τον X. Κουτσοσπύρο προτείνεται να του επιβληθεί ποινή δεκαετούς απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και στον Παναιτωλικό ποινή υποβιβασμού.” να «κιτρινιστεί» ο Κορνέλιους, και επισημαίνεται ότι «ο μέσος συνετός στοιχηματικός παίκτης, δεν ανοίγει τον πρώτο στοιχηματικά λογαριασμό την προτεραία του αγώνα προκειμένου να ποντάρει σε ένα εξειδικευμένο γεγονός όπως η κίτρινη κάρτα. Επιπλέον, και οι τρεις φέρονται να συνδέθηκαν στους λογαριασμούς τους από τα ίδια IPs και… συνδέονταν μεταξύ τους στα σόσιαλ μίντια».

Στο πόρισμα τονίζεται επίσης ότι «η μη απόδοση των κερδών από τον επίδικο στοιχηματισμό στους προαναφερόμενους τρεις παίκτες δεν έγινε επειδή ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρήθηκε ύποπτος χειραγώγησης».

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις