Στη Βουλή η τροπολογία για την επαγγελματική διαιτησία!

Το project για την επαγγελματική διαιτησία «τρέχει» και… τρέχει με 1000!

Το πρωί της Τετάρτης (1/6) περνάει από τη Βουλή η τροπολογία για την Επαγγελματική διαιτησία στη Super League!

Στις 26 Μαϊου το Sportime έγραψε οτι «τρέχει» ξανά το project για την επαγγελματική διαιτησία. Και όπως φαίνεται… τρέχει με 1000!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος συνεργάστηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ αλλά και με ομάδα εργασίας, αναμένεται να καταθέσει το πρωί της Τετάρτης (1/6) στη Βουλή, τροπολογία για την επαγγελματική διαιτησία στο ποδόσφαιρο.

Αυτό ειπώθηκε δια στόματος Αυγενάκη στην τετράωρη, διάρκειας, συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των FIFA/UEFA και ΕΠΟ για θέματα του αθλητικού Νόμου και όχι μόνο.

Αν και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είχε τονίσει οτι δεν μπορεί να υλοποιηθεί από φέτος, τα πράγματα είναι δεδομένο πλέον πως έχουν αλλάξει.

Το πλάνο είναι να τεθεί σε ισχύ άμεσα από το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος. Αν όχι στις αρχές του 2023!

Αρχικά σε πιλοτικό στάδιο και με συγκεκριμένο αριθμό διαιτητών. Οι περισσότεροι θα είναι διεθνείς, αλλά όχι όλοι όσοι έχουν το σήμα της FIFA. Όπως έχει αποκαλύψει το Sportime θα προκύψουν ηχηρές απουσίες!

Επίσης θα μπουν και μη διεθνείς που θα προταθούν για το σήμα τον Οκτώβριο, αλλά και ορισμένοι που προαλείφονται για διεθνείς στις μεθεπόμενες προτάσεις, εκείνες του φθινοπώρου του 2023!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις