Ομολογία παράβασης αλλά και παραγραφή για Απόλλωνα Πόντου


Μοιράσου το άρθρο

Αποκαλυπτική η εκδίκαση των προσφυγών των Πιερικού, Καβάλας κατά της απόφασης ολικής επικύρωσης της SL2. «Παραγεγραμμένο το αδικήμα του Απόλλωνα Πόντου. Ίδια παράβαση και ο Πιερικός», ανέφερε η ομάδα της Καλαμαριάς! Παρών και ο Χαντιτάγκι.

Η Super League 2 περιμένει να ανοίξει ο δρόμος για τα μπαράζ της Βέροιας, όμως την Τρίτη (31/05) αντιμετώπισε διπλό μέτωπο στο Διαιτητικό Δικαστήριο το οποίο έχει να κάνει με την ολική επικύρωση. Ο Πιερικός, άλλωστε, έχει προσφύγει κατά της απόφασης της λίγκας (άσκησε πρόσθετη παρέμβαση η Καβάλα), θεωρώντας ότι έπρεπε πρώτα να εκδικαστεί η υπόθεση που αφορά στο πόρισμα της ΕΕΑ για βαρεία παράβαση του Απόλλωνα Πόντου.

Εκτός της ομάδας της Κατερίνης, προσφυγή έχει καταθέσει, όπως είναι γνωστό και η Καβάλα για τον ίδιο λόγο. Οι Αργοναύτες, μάλιστα, επικαλέστηκαν την εκκρεμοδικία στην Επιτροπή Δεοντολογίας για το «ύποπτο» μας, σύμφωνα με τη Sportradar, Απόλλων Λάρισας – Βέροια και το γεγονός ότι ο Αλμωπός Αριδαίας συμμετείχε με προσωρινή άδεια.

Στην ωριαία εκδίκαση έγιναν και αποκαλύψεις. Συγκεκριμένα, ο νομικός σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής, Αντώνης Βουγίδης επεσήμανε ότι το αδίκημα του Απόλλωνα Πόντου έχει παραγραφεί, ζήτημα που θέτει και η ΕΕΑ στο πόρισμά της, ενώ ο δικηγόρος των Κοκκινόμαυρων, Αργύρης Λίβας σημείωσε πως και ο Πιερικός έχει μέτοχο που είναι εν ενεργεία προπονητής και, μάλιστα, την Τρίτη (31/05) έγινε η σχετική καταγγελία!

Παρόντες ήταν ακόμα ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο αντιπρόεδρος της λίγκας και εκπρόσωπος του Απόλλωνα Πόντου, Μπάμπης Σταμούλης, αλλά και ο μεγαλομέτοχος της Καβάλας, Άλεξ Χαντιτάγκι, που κατέθεσε στο τέλος της διαδικασίας.

Το FL News ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που παρακολούθησε την εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Ο δικηγόρος του Πιερικού, Βασίλης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε στους λόγους της προσφυγής της ΠΑΕ, μίλησε για διπλή παράβαση του Απόλλωνα Πόντου και υπογράμμισε ότι ακόμα ο αθλητικός δικαστής δεν έχει καλέσει τις εμπλεκόμενες ομάδες.

«Μετοχές ο αδερφός και η… νύφη»

«Προσφεύγουμε κατά της απόφασης της Super League 2 για την ολική επικύρωση της βαθμολογίας στον Α’ όμιλο. Ο πρόεδρος Σταύρος Νατσιάβας είχε ζητήσει να γίνει μόνο μερική επικύρωση για τους πρωταθλητές, ώστε ν’ αγωνιστούν στα μπαράζ. Προσφεύγουμε για τρεις λόγους. Σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ.3 του ΚΑΠ η μερική ή ολική επικύρωση γίνεται εφόσνο δεν εκκρεμούν ενστάσεις ή καταγγελίες του άρθρου 23 στο πρωτοβάθμιο της SL2 ή της ΕΠΟ ή στην Εφέσεων.

Με τη διάταξη του άρθρου 69 παρ.12 του νόμου 2725/99 και το παράρτημα του Α’ του Πειθαρχικού Κώδικα ιδρύεται μια ειδική ρύθμιση σε ζητήματα επικύρωσης. Στο άρθρο 69 παρ.12 ορίζεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί η παράβαση μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, η ποινή επιβάλλεται από το ερχόμενο πρωτάθλημα. Η ΠΑΕ Πιερικός στις 26 Απριλίου απέκτησε έννομο συμφέρον να καταθέσει προσφυγή ενώπιον του αθλητικού δικαστή και κατά παραπομπή στην ΕΕΑ, προκειμένου να καταγγείλει ότι ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν μπορεί να έχει, είτε ο ίδιος, είτε οι μέχρι δευτέρου βαθμού συγγενείς του μετοχές εταιρείας στο άθλημα που δραστηριοποιείται. Ο αδερφός του Άλεξ Κάλας, δηλαδή Κοσμάς Καλαϊτζίδης και η νύφη του Ειρήνη Πεκλάρη απέκτησαν μετοχές με απόφαση της ΕΕΑ.

Ως τις 26 Απριλίου ο Πιερικός δεν ήταν στις ομάδες που υποβιβάζονταν, άρα δεν είχε έννομο συμφέρον και την προτελευταία αγωνιστική το απέκτησε. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 4 Μαΐου στην ΕΕΑ και ενώ ήταν γνωστό στη διοργανώτρια, επικύρωσε κατά πλειοψηφία παρά τις ενστάσεις μας. Παραβλέπει ότι η διάταξη του άρθρου 20 παρ.3 είναι γενική. Δεν ανέμενε την έκδοση της απόφασης, η οποία εξεδόθη, ομόφωνα αποφάσισε ότι ο Απόλλων Πόντου υπέπεσε στην παράβαση του άρθρου 69 παρ.8, ομόφωνα χαρακτήρισε την παράβαση βαρεία, απέστειλε τον φάκελο από τις 19 Μαΐου στη διοργανώτρια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει κλήση για συζήτηση και δεν ξέρω γιατί, αφού γνωρίζουν άπαντες ότι η υπόθεση είναι εξαιρετικά επείγουσα.

«Υπάρχουν… δύο παραβάσεις»

Ο φάκελος διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης γιατί θεώρησε η ΕΕΑ ότι η πράξη τελέστηκε εκ δόλου. Παραπλανήθηκαν τα μέλη που χορήγησαν την άδεια. Ενώ θα έπρεπε η διοργανώτρια να περιμένει, επικαλέστηκε τη διάταξη του άρθρου 20 που είναι γενική. Ο πειθαρχικός κώδικας στο παράρτημα Α και στο άρθρο 3 παρ.α ορίζει ότι μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου η ποινή θα πρέπει να επιβληθεί στο τρέχον πρωτάθλημα. Λήξη αγωνιστικής περιόδου ορίζεται σύμφωνα με τον ΚΑΠ η 30ή Ιουνίου, αλλά η διοργανώτρια επικύρωσε. Στο άρθρο 20 παρ.2 ορίζεται ότι αν επικυρωθεί ο πίνακας, δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο αν ρητά το μονομελές πειθαρχικό όργανο ή η επιτροπή εφέσεων ορίσει ότι η έναρξη της ποινής θα γίνει από το τρέχον πρωτάθλημα.

Το προεδρείο γνώριζε ότι υπάρχει εκκρεμότητα και καταχρηστικά επικυρώνει. Η απόφαση έχει βγει από την ΕΕΑ, έχει χαρακτηριστεί βαρεία, δηλαδή αφαίρεση 5-10 βαθμών. Μιλάμε για 10 βαθμούς, γιατί υπάρχουν δύο παραβάσεις, όχι μία. Είναι μία ο αδερφός και μία η νύφη. Η διαφορά μας είναι 6 βαθμοί και αν αφαιρεθούν, εμείς θα μείνουμε και ο Απόλλων θα υποβιβαστεί.

Σχολιάζοντας το υπόμνημα της διοργανώτριας, ο Γκαγκάτσης είπε:

«Διάβασα ότι έχει λήξει το πρωτάθλημα και ότι υπάρχει θέμα παραγραφής. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Σήμερα ο κύριος Καλαϊτζίδης είναι προπονητής στον Απόλλωνα και μετόχοι ο κύριος Κοσμάς Καλαϊτζίδης η κυρία Ειρήνη Πετλάρη. Ούτε μετά την απόφαση της ΕΕΑ έγινε κάποια ενέργεια για να μην έχουν μετοχές. Η ΕΕΑ δεν εξετάζει ποιος είναι ο προπονητής για να δώσει άδεια. Έκρινε ότι παραπλανήθηκε, γι’ αυτό έστειλε τον φάκελο στην Εισαγγελία και επιβάλλεται ποινή φυλάκισης και 500 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Ο νομικός σύμβουλος της διοργανώτριας, Αντώνης Βουγίδης ανέφερε:

«Καταχρηστικά ασκείται η προσφυγή. Υπάρχει μόνο μία προϋπόθεση για την επικύρωση στο άρθρο 20 παρ.3. Να έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες και να μην υπάρχει καμία ένσταση ή καταγγελία του άρθρου 23. Θέλει, επίσης, να μην έχει ασκηθεί καταχρηστικά η ένσταση. Ο νομοθέτης θέλει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, διαφορετικά θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Υπάρχει και η Super League. Αν δεν επικυρωθεί η βαθμολογία, δεν θα μπορούν να φύγουν οι ομάδες για τις υποχρεώσεις της UEFA. Η ημερομηνία έληξε προχθές και ενημερώθηκε ποιες αγωνίζονται στην Ευρώπη.

«Ίδια περίπτωση με ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα»

Εκτός από τον ΚΑΠ το έχει πει και το Διαιτητικό Δικαστήριο με την απόφαση 61/2017. Στο σκεπτικό λέει: «Μοναδικός λόγος που εμποδίζει την ολική ή μερική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα μετά την περαίωση όλων των αγώνων αποτελεί το γεγονός ότι κατά τον χρόνο της ολικής ή μερικής επικύρωσης εκκρεμούν προσφυγές ή ενστάσεις που να επηρεάζουν βαθμολογικά την κατάταξη των ομάδων».

Σε παρόμοια ένσταση ομάδας που ζητούσε να γίνει αργότερα η επικύρωση, λέτε στο σκεπτικό σας: «Το πότε και το πώς θα εκτελεστεί η απόφαση κάποιου δικαστικού οργάνου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί αρμοδιότητα ΔΣ».

Για τον νόμο 2725/99, τόνισε:

«Ο νόμος δεν λέει αυτά που αναφέρθηκαν. Το άρθρο 69 λέει: Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, επιβάλλεται στην ομάδα της, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ή μετά από προσφυγή όποιου έχει έννομο συμφέρον, η ποινή της αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Ακούσατε πουθενά τη λέξη επικύρωση; Δεν αφορά την επικύρωση. Αφορά μια κύρωση που θα επιβληθεί σε μια ομάδα. Δεν θα μπορούσε ο νόμος να μας κατευθύνει πότε θα επικυρώσουμε. Καθορίζει ότι πρέπει να επιβληθεί ποινή όταν θα έχουμε ποινή. Πρωτάθλημα τρέχον δεν υπάρχει. Έχει τελειώσει. Ούτε αυτή τη στιγμή συμμετέχει η ομάδα.

«Ο Απόλλων Πόντου δεν θα τιμωρηθεί»

Πιθανολογούμε ότι θα τιμωρηθεί η ομάδα και θα της αφαιρεθούν βαθμοί. Σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα. Κανείς δεν ξέρει αν θα αφαιρεθούν 5 ή 10 βαθμοί. Αν αφαιρεθούν 5 δεν μένει ο Πιερικός. Υπάρχει κι ένα σημαντικό θέμα, η παραγραφή. Θα τιμωρηθεί η ομάδα; Προφανώς όχι, γιατί υπάρχει η απόφαση 12/2022 της Επιτροπής Εφέσεων. Ασχολήθηκε με ένα ακριβώς ίδιο θέμα.

Πέρυσι η ΠΑΕ ΑΕΛ προσέφυγε κατά του ΔΣ της Super League, γιατί εκκρεμούσε καταγγελία στην ΕΕΑ κατά του ΠΑΣ Γιάννινα για παράνομη απόκτηση μετοχών. Ίδια περίπτωση. Το ΔΣ αγνόησε την ΑΕΛ και επικύρωσε. Η ποινή επιβλήθηκε μετά από έναν χρόνο. Εδώ μπορεί να επιβληθεί μετά από 6,7 μήνες. Πρωτόδικα ο ΠΑΣ τιμωρήθηκε για βαρεία παράβαση και έρχεται το Εφετείο και θεωρεί ότι έχει παραγραφεί η ποινή, γιατί υπάρχει το τρίμηνο. Το τρίμηνο είναι από τη στιγμή που θα γίνει η παράβαση μέχρι την ημέρα που θα επιληφθεί το όργανο. Έρχεται η τωρινή απόφαση της ΕΕΑ και κάνει μνεία ξεκάθαρη. Μιλά για βαρεία παράβαση, αλλά και για θέματα παραγραφής που θα εξετάσει το όργανο».

Σε εκείνο το σημειο παρενέβη ο Γκαγκάτσης, λέγοντας στον Βουγίδη: «Μην τα λέτε αυτά. Αυτά τα λέει ο Απόλλων Πόντου». Η πρόεδρος της έδρας Σταυρούλα Κουσουλού ζήτησε το πόρισμα της ΕΕΑ, ο Γκαγκάτσης απάντησε ότι δεν το έχει και όταν ο νομικός της ομάδας της Καλαμαριάς, Αργύρης Λίβας απάντησε ότι εκείνος το έχει, ο δικηγόρος του Πιερικού είπε: «Μόνο η Super League 2. Εσείς το ξέρετε βέβαια…».

Ο Βουγίδης συνέχισε να διαβάζει απόσπασμα από το πόρισμα της ΕΕΑ και ανέφερε:

«Παρά τη διαπιστωμένη τέλεση της παράβασης, όπως προκύπτει από τον χρόνο τέλεσης πράξης μέχρι του χρόνου που επιλαμβάνεται η επιτροπή, τίθεται ζήτημα παραγραφής της πειθαρχικής ποινής, η διάγνωση και η διαπίστωση της οποίας δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητες της ΕΕΑ, αλλά στις αρμοδιότητες της πειθαρχικής της λίγκας».

«Ούτε η… μετάφραση για το Απόλλων Λάρισας – Βέροια»!

Ο νομικός σύμβουλος της SL2 χαρακτήρισε καταχρηστική την προσφυγή της Καβάλας και είπε:

«Ακόμα και αν ήθελε να υπάρχει μια διαφορετική απόφαση, δεν σώζεται η Καβάλα, αλλά ο Πιερικός. Στηρίζεται στην καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ για έναν ακόμα Απόλλων Λάρισας – Βέροια που εκκρεμεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και έχει γίνει και μήνυση στην Εισαγγελία Λάρισας. Επικοινώνησα με τον Εισαγγελέα της Λάρισας και με ενημέρωσε ο προϊστάμενος Τζαμαλής ότι δεν έχει ξεκινήσει καν να μεταφράζεται το κείμενο που ήρθε από την UEFA! Ούτε στην Επιτροπή Δεοντολογίας έχει αρχίσει η κλήση των κατηγορουμένων. Δεν ξέρουμε ούτε αν, ούτε πότε θα τιμωρηθεί».

«Διατύπωση άποψης η μη κλήση»

Ο δικηγόρος του Απόλλωνα Πόντου, Αργύρης Λίβας τόνισε από την πλευρά του:

«Είναι σαφέστατη η διάταξη του ΚΑΠ. Είναι η ίδια διατύπωση πάνω από 10 χρόνια. Κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες της ίδιας διαδικασίας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει οποιαδήποτε περίπτωση για να μπλοκαριστεί η επικύρωση. Η βούληση του νομοθέτη είναι να τελειώνουν τα πρωταθλήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται και όποια εκκρεμότητα να μεταφέρεται στις επόμενες περιόδους. Αυτό έγινε και φέτος. Η διάταξη θα μείνει η ίδια, γιατί δεν υπήρχε πρόταση για αλλαγή. Μόνο αν εκκρεμεί καταγγελία ή ένσταση του άρθρου 23 δεν θα επικυρώνεται βαθμολογία.

Η απόφαση 61/2017 αφορούσε πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, που έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από μία καταγγελία ομάδας. Παρόλα αυτά έμεινε στη διάταξη του άρθρου 20. Τότε είχε υποβληθεί και αίτημα αναβολής έκδοσης απόφασης του Διαιτητικού μέχρι να εκδοθεί απόφαση της δίωξης. Ούτε αυτό έγινε δεκτό.

Το πόρισμα της ΕΕΑ μιλά για βαρεία παράβαση και το έστειλε στον αθλητικό δικαστή για να επιληφθεί. Η μη κλήση της ΠΑΕ για να εκδικαστεί είναι σαφέστατα μία διατύπωση άποψης ότι αυτή η υπόθεση δεν επηρεάζει το πρωτάθλημα 2021-22 που έληξε. Αν επιβληθεί ποινή, θα επιβληθεί από τη νέα σεζόν».

«Δεν ελέγχει τον Απόλλωνα ο Κάλας»!

Για το θέμα της παραγραφής σημείωσε:

«Είναι παραγεγραμμένη υπόθεση. Ακόμα και στην ουσία η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει να τιμωρηθεί γιατί η διάταξη του νόμου δεν εννοεί προπονητή που εργάζεται στην ίδια ομάδα μαζί με τον μεγαλομέτοχο. Εννοεί να είναι προπονητής σε μία ομάδα και ο αδερφός του μέτοχος σε άλλη ομάδα και να υπάρχει επικοινωνία δύο ή περισσότερων ομάδων και να ελέγχουν έτσι το πρωτάθλημα. Εδώ μιλάμε για προπονητή και μέτοχο, όχι μεγαλομέτοχο. Και να ήθελε να ελέγξει ο Κάλας την Καλαμαριά, δεν μπορεί. Έχει 12,8%».

Ζιώγας προπονητής – μέτοχος

Ο Λίβας στη συνέχεια υποστήριξε ότι ίδια περίπτωση έχει και ο Πιερικός. Όπως είπε:

«Αναγκαστήκαμε κι εμείς να καταθέσουμε σήμερα καταγγελία κατά του Πιερικού. Ένας μικρομέτοχος της ομάδας είναι εν ενεργεία προπονητής». Όνομα δεν ανέφερε, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, η καταγγελία που έγινε στην ΕΕΑ αφορά στον Σωτήρη Ζιώγα – μέτοχο και προπονητή στην ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης.

Και συμπλήρωσε:

«Πειθαρχικές διώξεις, καταγγελίες, αποφάσεις από CAS δεν επηρεάζουν την επικύρωση. Η φιλοσοφία του ποδοσφαίρου είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις και τα πρωταθλήματα να ολοκληρώνονται. Κατά την Επιτροπή Δεοντολογίας ο Άρης έκανε μια πλαστογραφία πριν τρία χρόνια και τιμωρήθηκε φέτος. Δικαιώθηκε στο CAS. Η βαθμολογία επικυρώθηκε».

«Για ποιο λόγο ρε αδερφέ επικυρώσατε;»

Στη δευτερολογία του ο Γκαγκάτσης τόνισε:

«Ήρθε σήμερα στο μέιλ μου προσφυγή του Απόλλωνα Πόντου κατά του Πιερικού προς την ΕΕΑ και μιλά για το τρέχον πρωτάθλημα. Υπάρχει ομολογία της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου που είναι με την πλευρά της SL2 ότι κακώς επικυρώθηκε η βαθμολογία.

Ο κύριος Βουγίδης παρέλειψε να διαβάσει την πραγματική διάταξη του άρθρου 69 παρ.12. Λέει ότι αν η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, κάτι που παρέλειψε, η ποινή επιβάλλεται στο επόμενο πρωτάθλημα. Το τέλος είναι 30 Ιουνίου. Τα περί ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Ένα προσύμφωνο που είχε γίνει το 2008 και το οποίο ανεκλήθη μετά από ένα χρόνο θεώρησε η ΕΕΑ ότι εμπίπτει στη βαρεία παράβαση, γιατί δεν είχαν πάρει την άδεια να συντάξουν το προσύμφωνο. Αν αυτό θεωρείται ταυτόσημη υπόθεση με μία ομολογημένη πράξη…

Το γνωρίζατε. Ποια η σπουδή να προχωρήσετε στην ολική επικύρωση; Θα μπορούσατε να κάνετε μερική επικύρωση για τις πέντε πρώτες θέσεις και να γίνουν τα μπαράζ. Η Super League 1 έκανε μερική επικύρωση. Για ποιο λόγο σπεύσατε και επικυρώσατε; Λέτε στα υπομνήματα ότι δεν θα πάρουν λεφτά οι ομάδες από την ΕΡΤ. Επικυρώσατε 6 Μαΐου, αλλά ως σήμερα οι ομάδες λεφτά δεν πήραν. Λέτε ότι θα πάρουν λεφτά από το Στοίχημα. Γι’ αυτό σήμερα πήγαν στον Γεραπετρίτη μπας και παρακαλέσει να πάρει χρήματα. Γνωρίζουν ότι έχει εκδικαστεί η υπόθεση, ότι υπάρχει παράβαση, επικυρώνουν. Για ποιο λόγο ρε αδερφέ;

Για ποια παραγραφή μιλάμε; Τώρα ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είναι προπονητής στον Απόλλωνα Πόντου, μέτοχοι ο Κοσμάς Καλαϊτζίδης και η Ειρήνη Πεκλάρη.

«Έπαιζε όλη τη χρονιά χωρίς άδεια ο Αλμωπός»

Ο δικηγόρος της Καβάλας, Παναγιώτης Μπιλίρης σημείωσε:

«Για ποιο λόγο να υπάρχει αυτή η σπουδή να επικυρωθεί η βαθμολογία ειδικά για τις ομάδες που υποβιβάζονται; Τα μπαράζ για την άνοδο στη Super League 2 είναι εν εξελίξει και βγήκε απόφαση από το CAS και απαγορεύει στην ΕΠΟ να επικυρώσει τη βαθμολογία. Ομάδες που θα προβιβαστούν, δεν ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό. Τον Ιούλιο; Πιο μετά;

Υπάρχουν παραβιάσεις που έχουν γίνει. Αν επιτρέψετε την επικύρωση, θα υποβιβαστούν ομάδες και θ’ ανέβουν κάποιες που ήταν στη Γ’ Εθνική. Είναι άδικο για επενδυτές να υποβιβαστούν οι ομάδες τους από μία βιαστική, χωρίς λόγο, επικύρωση. Υπάρχει ομάδα φέτος που έπαιζε με προσωρινή άδεια. Ο Αλμωπός Αριδαίας δεν έχει αδειοδοτηθεί από την ΕΕΑ, άρα δεν μπορούσε να συμμετέχει. Προσέφυγε, πήρε προσωρινή, δικάστηκε η αναστολή και η προσφυγή δικάστηκε πριν 20 μέρες. Υπάρχει περίπτωση ν’ απορριφθεί η προσφυγή και να πέσει πότε; Του χρόνου; Ξεφεύγουν της λογικής… Αν γίνει επικύρωση ο Αλμωπός θα έχει παίξει έναν χρόνο και θα έχει μείνει στην κατηγορία χωρίς άδεια.

Για τον Απόλλωνα Λάρισας που έχει κάνει καταγγελία η ΑΕΛ υπάρχουν παραβιάσεις άρθρων του κώδικα δεοντολογίας. Ακούγεται ότι υπάρχουν κι άλλα προβλήματα σε άλλες ομάδες. Κάποιες ομάδες θα καταστραφούν αν επικυρωθεί η βαθμολογία. Πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια, ώστε ομάδες που αξίζουν να είναι στην κατηγορία».

Ο Βουγίδης απάντησε:

«Η ΑΕΛ δεν μειοψήφισε στην επικύρωση, υπερψήφισε. Καμία καταγγελία δεν εκκρεμεί. Το ΔΣ αποφασίζει για την επικύρωση. Στη διάταξη του νόμου δεν υπάρχει πουθενά η λέξη επικύρωση. 100% υπάρχει θέμα παραγραφής. Η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται. Ο πειθαρχικός κώδικας μιλά για τρεις μήνες. Το διάστημα έχει παρέλθει».

Παρενέβη ακολούθως ο Λίβας και είπε:

«Σας καλούν να παρανομήσετε. Αν ο Απόλλων, που δεν θα τιμωρηθεί, με βάση τις διατάξεις, δεχτεί -5, -10, ν’ ανέβει η Προοδευτική. Να μπαίνετε όμως σε κατάσταση συναισθηματικής πίεσης; Θα καταστραφεί μια ομάδα, θα ευνοηθεί μια άλλη υποθετικά, γιατί ο Απόλλων δεν θα τιμωρηθεί».

Χαντιτάγκι: «Φανταστείτε Έλληνας να μάθει ότι η Ελληνίδα σύζυγός του γέννησε μαύρο παιδί»!

Ο μεγαλομέτοχος της Καβάλας, Αλεξάντερ Χαντιτάγκι με μεταφραστή τον Μπιλίρη θέλησε να απευθυνεί προς την έδρα, λέγοντας:

«Θα σας πω ένα παράδειγμα. Φανταστείτε έναν Έλληνα σύζυγο να πηγαίνει στο νοσοκομείο και στην Ελληνίδα συζυγό του που γεννά και να του λένε ότι το παιδί που γεννήθηκε είναι μαύρο. Το πρώτο που δεν θέλει ν’ ακούσει είναι να του δώσουν πιστοποιητικό που θα λέει ότι είναι ο πατέρας. Κι εσύ σαν πατέρας θες να είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι το παιδί σου. Αυτό συμβαίνει στη Super League 2. Θέλουν να επικυρώσουν τη βαθμολογία όταν το παιδί είναι μαύρο.

Έχουν τόσα προβλήματα με τον Απόλλωνα Πόντου, τον Απόλλωνα Λάρισας. Υπάρχουν δύο πλευρές. Αν αποφασίσετε υπέρ της πλευράς μας, δεν θα υπάρχει ζημιά. Δεν θα πειράξετε κανέναν. Αν κάνετε το αντίθετο, η ζημιά για τον Πιερικό και την Καβάλα θα είναι ανεπανόρθωτη. Δεν θα υπάρχει αύριο γι’ αυτές της ομάδας. Αν η διοργανώτρια είχε πάρει σωστές αποφάσεις, δεν θα ήμουν εδώ, θα το βούλωνα και θα τους εμπιστευόμουν.

Ό,τι μας έχει συμβεί τους τελευταίους εννέα μήνες είναι ο λόγος που ταξίδεψα 9.000 χιλιόμετρα από τον Καναδά για να είμαι εδώ σήμερα. Δεν μιλάω ελληνικά και οι κύριοι λένε ότι ο Απόλλων Πόντου είναι εντάξει που έχει αδέρφια προπονητή και μέτοχο. Αυτός είναι ο καλύτερος λόγος που δεν πρέπει να επιτρέψετε την επικύρωση. Αφού δεν έχουν πρόβλημα και δεν φοβούνται, για ποιο λόγο να κάνουν επικύρωση; Ο Καναδάς είναι μια όμορφη χώρα με δημοκρατία και εμείς πήραμε τη δημοκρατία από την Ελλάδα…».

Σε εκείνο το σημείο η πρόεδρος τον διέκοψε και δεν επέτρεψε να μιλήσει άλλο. Όλες οι πλευρές πήραν προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων ως την Πέμπτη (02/02) στις 12.30.

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις