Πρώτος Έλληνας που θα παίξει στο MLS ο Ταμπάκης

Ο πρώην τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου Αλέξανδρος Ταμπάκης είναι ο πρώτος παίκτης που υπέγραψε συμβόλαιο στην -ιδρυθείσα μόλις το 2014- Ατλάντα Γιουνάιτεντ, όταν αποδέχθηκε την πρόταση-πρόκληση της ομάδας που θα κάνει ντεμπούτο στο MLS σε έναν χρόνο. Φαίνεται, όμως, πως ο 23χρονος γκολκίπερ «γέννημα-θρέμμα » των ακαδημιών…

του Παναθηναϊκού, μπορεί να γράψει ιστορία και για καθαρά αγωνιστικούς λόγους.
Ο Ταμπάκης, που δόθηκε αμέσως δανεικός στην Τσάρλεστον Μπάτερι (τρίτης κατηγορίας), προκειμένου να πάρει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, για να είναι έτοιμος, του χρόνου, να πάρει φανέλα βασικού στη Γιουνάιτεντ, και να γίνει, ταυτόχρονα, ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στο MLS, εντυπωσιάζει στις προπονήσεις, με τον γυμναστή τερματοφυλάκων της ομάδας της Νότιας Καρολίνας, Ντάστι Χάντοκ, να λέει: «Του χρόνου θα είναι πανέτοιμος για το ντεμπούτο του με την Ατλάντα».
Πρώην τερματοφύλακας ο ίδιος, ο 38χρονος γυμναστής θεωρεί πως ο, γεννημένος στις 8 Δεκεμβρίου 1992, Ταμπάκης πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Όπως γράφουν, δε, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο πρώην παίκτης της Νίκης βρίσκεται, σύμφωνα με τον Χάντοκ, σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, έχει δυναμώσει πολύ και δουλεύει πάρα πολύ σκληρά στις προπονήσεις.
Παρότι θεωρείται βέβαιο πως η -νεόπλουτη- Ατλάντα θα προσφέρει πολλά χρήματα για να φέρει και πιο έμπειρο γκολκίπερ, ο Ταμπάκης, που έχει περάσει από Νίκη Βόλου και την ολλανδική Φένλο (δανεικός από το «τριφύλλι»), συνεχίζει τη σκληρή δουλειά και δηλώνει: «Ήμουν πάντα έτοιμος. Το μόνο που θέλω είναι, απλά, να παίξω! Περιμένω μόνο τη στιγμή. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να αγωνιστώ. Αυτό θέλω. Να είμαι έτοιμος για την Ατλάντα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις