«Τον έδιωξαν ως αποτυχημένο»

Επίθεση στην απερχόμενη διοίκηση της ΕΠΟ εξαπέλυσε ο Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα ψηφίσει τον Τάκη Μπαλτάκο για νέο πρόεδρο.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και υποστήριξε πως τα τελευταία χρόνια έχει καταστρατηγηθεί το καταστατικό της Ομοσπονδίας, ενώ έκανε λόγο και για τη φυγή του Θοδωρή Ζαγοράκη από τον προεδρικό θώκο, αλλά και την επιλογή του Τάκη Μπαλτάκου.

Αναλυτικά, η ομιλία του:

«Αρχικά να πω ότι άκουσα με πολλή προσοχή την τοποθέτηση της κ.Μπιτζούνη, θα ήθελα να καταθέσω στο προεδρείο την επιφύλαξη του Ολυμπιακού για τη διαδικασία. Μόλις χθες μάθαμε για μία διαδικασία που συμμετείχε ο κ.Μποροβήλος για ανασυγκρότηση του Δ.Σ. για την οποία δεν είχαμε ενημερωθεί.

 

Σε ποια χώρα του κόσμου η υπηρεσία θα έπαιρνε προαγωγή. Απέκτησε το χαρτοφυλάκιο της αδειοδότησης. Δηλαδή οι άνθρωποι που κατ’ εντολή κάποιου καταστρατήγησαν το καταστατικό, στη συνέχεια θα ελέγχουν τους φακέλους με τα στοιχεία των ομάδων. Πού οδηγεί αυτό; Στον διασυρμό της ΕΠΟ, όταν μία ομάδα πριν λίγες μέρες δεν πήρε αδειοδότηση και η ΟΥΕΦΑ μετά από μερικές ώρες έδωσε αδειοδότηση σε αυτή την ομάδα. Είναι αμέτρητα τα παραδείγματα.

Πριν λίγο καιρό, ο άνθρωπος που ψηφίσαμε για να πάμε μπροστά, ο κ.Ζαγοράκης έφυγε τρέχοντας. Αφού όλα είναι τόσο καλά, γιατί έφυγε. Χθες μας παρουσιάστηκε από τον κ.Γεραπετρίτη μία μελέτη. Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη αναπτύσσεται ραγδαία και μόνο η Ελλάδα μένει πίσω.

Για να μη σας κουράσω πολύ:
Πριν λίγο καιρό μάθαμε ότι 45 Ενώσεις προτείνουν για πρόεδρο τον κ.Μπαλτάκο. Δεν μας κάνει εντύπωση. Όμως θέλω να απευθυνθώ σε εσάς και να δούμε όλοι μαζί το πρόσωπο που θα κληθεί να είναι πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι προαποφασισμένο από αυτούς που πραγματικά διοικούν την ΕΠΟ. Είναι ο εκλεκτός του Μελισσανίδη και της ΑΕΚ. Κι απ’ ότι καταλαβαίνω από τους αριθμούς, υπάρχει και μία ανοχή από τον ΠΑΟΚ. Το θέμα που προκύπτει λοιπόν είναι το εξής: άκουσα ότι έγινε ένας έλεγχος στο πρόσωπο του προέδρου από την αρμόδια Επιτροπή Διαφάνειας. Δεν έχω κανέναν λόγο να τους αμφισβητήσω. Έχω όμως να πω μερικά πράγματα που δεν γνωρίζουν μερικοί από εδώ. Και δεν είναι υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν.

Ο κ.Μπαλτάκος στον αθλητισμό απέτυχε παταγωδώς. Και μάλιστα από άλλο άθλημα. Παραγοντικά κινήθηκε στο μπάσκετ. Τον έδιωξαν από το μπάσκετ ως αποτυχημένο.

Εγώ θυμάμαι ότι η κοινωνία κυρίως γνώρισε τον κ.Μπαλτάκο ως Γενικό Γραμματέα μιας κυβέρνησης που με τις πρακτικές της διέλυσε την κοινωνία. Συνομιλίες με τον Κασιδιάρη, τον άκουσαν μιλάει για πράγματα που σόκαραν την κοινωνία. Αυτό θυμάται η ελληνική κοινωνία: παρασκήνιο, παρασκήνιο. Οσμή παρακράτους!

Στη συνέχεια έχουμε τους φιλάθλους στην Ελλάδα: Δεν ξέρω πόσοι από σας μιλάτε μαζί τους. Αφού έχουμε γνώστες εδώ, θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι προκαλεί γέλιο η επιλογή του κ.Μπαλτάκου. Για να καταπολεμήσει τι, τη βία στα γήπεδα; Δεν την καταπολέμησε στην αυλή του. Ο γιος του ήταν για χρόνια στον χώρο αυτό που λέμε “επεισόδια στα γήπεδα κλπ”. Ελπίζω τώρα να έχει σταματήσει. Όμως σας ξαναλέω, αυτό συζητούν οι φίλαθλοι.

Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει τα χαρακτηριστικά που αναφέρατε. Απλά κλήθηκε να κάνει ντελίβερι κάποια πράγματα. Προφανώς δεν θα στηρίξουμε, θα πάει το ποδόσφαιρο 30 χρόνια πίσω. Επίσης θέλω να πω ότι χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία όταν έγιναν όσα έγιναν με τον Ζαγοράκη. Στο τέλος της ημέρας -πρέπει να συμφωνήσουμε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να πάρει πάνω του όλα τα θέματα που το αφορούν, να γίνει πιο υγιές και να βοηθήσει και το ερασιτεχνικό.

Αν δεν γίνει αυτό, κάποιοι θα μείνουν ισχυροί σε επίπεδο να διοικούν μία ΕΠΟ. Να σας πω κάτι, τι σημασία έχει; Στο γήπεδο φαίνονται όλα. Αυτή είναι η νέα εποχή που ζητάμε; Ένας άνθρωπος που αν πατήσετε το όνομά του στο ίντερνετ, θα βρείτε ακροδεξιός, χουντικός… Αισθάνομαι πολύ άσχημα που ανέφερα το θέμα του υιού του. Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Στα καθεστώτα που ο κ.Μπαλτάκος πιστεύει, προφανώς και ισχύει. Έπρεπε να εξετάσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Όπως επίσης καλό θα είναι όταν είμαστε εδώ κι εξυβρίζουμε υφυπουργούς, κυβερνήσεις, μετά να μην πηγαίνουμε να ζητάμε χρήματα και να παίρνουμε τηλέφωνα. Σήμερα μπαίνετε στη διαδικασία 45 τουλάχιστον άνθρωποι να ψηφίσετε τον άνθρωπο που σας περιέγραψα. Γιατί δεν είναι ένας από εσάς; Ποιος είναι αυτός που πρότεινε το όνομα του κ.Μπαλτάκου. Ποιος τον πρότεινε; Έχει κάποιος το θάρρος να πει;

Εδώ ήρθαμε και συζητάμε ότι θα ψηφίσουμε κάποιον που έχει προαποφασιστεί και δεν ξέρουμε ποιος είναι. Εμάς η θέση μας είναι ότι το ποδόσφαιρο πάει πολλά χρόνια πίσω. Παίρνουμε παράγοντες παλαιάς κοπής απλά για να συνεχίσει να γίνεται αυτό που γίνεται. Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι αυτό θα συνεχιστεί».

onsports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις