Κατέθεσε ο Μαζαράκος για το σκάνδαλο της «πυραμίδας στη διαιτησία»

Στην επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατέθεσε την Τετάρτη 16/3 στο πλαίσιο της υπόθεσης της «πυραμίδας στη διαιτησία», ο μέχρι το περασμένο καλοκαίρι παρατηρητής της Σούπερ Λίγκας, Ηλίας Μαζαράκος.

 Ο Μαζαράκος, που με απόφαση της ΚΕΔ βγήκε από τους πίνακες των παρατηρητών, στη συνέχεια, από την ίδια επιτροπή τιμωρήθηκε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό με οριστική διαγραφή από τα μητρώα διαιτητών της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Άρτας για «πειθαρχικό παράπτωμα» στο οποίο υπέπεσε και ήταν κατά την ΚΕΔ «η προφορική ή έγγραφη διατύπωση δυσµενών κρίσεων, συµπεριλαµβανοµένων και των µέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά προσώπων», όπως είναι «τα µέλη των πάσης φύσεως οργάνων διοίκησης του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας».

Η ποινή διαγραφής στον Μαζαράκο επιβλήθηκε σε πρώτο βαθμό από τον παρατηρητή Δημήτρη Νταμπώση, που «τρέλανε την Ελλάδα» αφού δεν παρέπεμψε στον Καλόπουλο στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2011 και στη συνέχεια ως «επιβράβευση» η ΕΠΟ τον έκανε μέλος της ΚΕΔ για να κρίνει, εκτός από τα αγωνιστικά και τα πειθαρχικά όργανα διαιτητών και παρατηρητών!

Ο Μαζαράκος τιμωρήθηκε επειδή είχε μιλήσει στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» τον περασμένο Νοέμβριο και είχε μεταξύ άλλων υποστηρίξει: «Με επισκέφτηκε ο κ. Μάνθος στο γραφείο µου ο οποίος είχε µεταγραφεί στην ένωση Άρτας από την ένωση Αχαΐας. Μου έδωσε ένα στικάκι το οποίο περιείχε όλα αυτά τα στοιχεία και µου παρουσίασε αυτή την «πυραµίδα» ως ένα γεγονός που θα άλλαζε την οικονοµική µου κατάσταση και µε παρέπεµψε να κάνω ένα ραντεβού µε τον Βασσάρα.

Έκανα το ραντεβού στην Αθήνα, συναντήθηκα µε τον κ. Βασσάρα σε ξενοδοχείο στο αεροδρόµιο πριν από ένα χρόνο για αυτή την υπόθεση και κατάφερε να µε εγγράψει στην πυραµίδα.

Πλήρωσα το έµβασµα δίχως να πάρω κάποια απόδειξη και στη συνέχεια δεν ασχολήθηκα καθόλου µε το θέµα, γιατί κατάλαβα ότι ήταν µία απάτη. ∆έχθηκα µεγάλες πιέσεις εκείνο το διάστηµα να κάνω συναντήσεις στην Άρτα, να έρθει εδώ ο ίδιος ο Βασάρας και να φέρει άλλους ανθρώπους που είχαν προχωρήσει ήδη στην «πυραµίδα». Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα δέχθηκα πιέσεις από τον κ. Βασσάρα. “Κανόνισε ραντεβού, να πάρω και κάποιον άλλον να τον βάλουµε στην πυραµίδα”, µου έλεγε ο Βασάρας».

Στην συνέχεια και σε ερώτηση που του τέθηκε, «αν θεωρείτε, ότι η αποχώρησή σας από την ΄΄πυραµίδα΄΄ έπαιξε ρόλο στο κόψιµό σας από παρατηρητή», απαντήσατε ότι: «Εκείνη την εποχή ήµουν παρατηρητής στην Super League και το καλοκαίρι, δύο µήνες περίπου µετά από την απόφασή µου να µη συµµετέχω στην πυραµίδα, κόπηκα από τους ορισµούς. Πιστεύω ότι ένα κοµµάτι παίζει µεγάλο ρόλο. Γενικά στους ορισµούς έβλεπα συναδέλφους να παίζουν σε 16 παιχνίδια και εγώ σε 6. Σε όλη τη χώρα γινόντουσαν συναντήσεις. Oύτε ο Κουτσιαύτης θέλησε να µπει στην πυραµίδα και κόπηκε».

Και ακόµη είπε ότι: «Ψάρευαν κόσµο µε συναντήσεις, τους υπόσχονταν ταξίδια και καλή ζωή. Τους υποχρέωναν βέβαια να πληρώσουν 200 ευρώ ως εγγραφή και 20 ευρώ κάθε µήνα για να µπορούν να κάνουν αυτή τη ζωή. Αυτά τα πράγµατα, όµως, δεν ισχύουν… Γνωρίζω πως γίνονταν κατά καιρούς συναντήσεις µε 30-40 άτοµα για να βρουν νέους πελάτες. Προσπαθούσα µε πολύ ωραίο τρόπο να δώσω να καταλάβει ο κ. Βασσάρας πως δεν πρόκειται να το συνεχίσω. Ήµουν απλώς ευγενικός µαζί του, όταν το κατάλαβε πως δεν θα γινόταν κάτι µαζί µου, κόπηκε εντελώς η επικοινωνία µας».

Όμως η Επιτροπή Δεοντολογίας ασχολείται πλέον με την ουσία της υπόθεσης, με την οποία ασχολείται και η Ποινική Δικαιοσύνη μέσω του Αθλητικού Εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου.

Ήδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έχει καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας, Αθ. Τρομπούκης. Αμφότεροι, Τρομπούκης και Μαζαράκος έχουν καταθέσει και στην Εισαγγελεία Άρτας, ενώ έχουν κληθεί και άλλοι μάρτυρες.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις