«Αν έπεφτε, θα αποχωρούσα»

Στην απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που τιμώρησε τον Παναιτωλικό με πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ o ιδιοκτήτης των «κυανοκίτρινων», Φώτης Κωστούλας.

Ο ισχυρός άνδρας των Αγρινιωτών υποστήριξε πως το πρόστιμο είναι άδικο, ενώ αποκάλυψε πως αν στην ομάδα επιβάλλονταν η ποινή του υποβιβασμού, τότε ο ίδιος ήταν έτοιμος να αποχωρήσει.

«Αισθανόμαστε εν μέρει δικαιωμένοι, γιατί πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με το πρόστιμο των 300.000 ευρώ, το οποίο είναι βαρύτατο και άδικο και θα κάνουμε έφεση», επισήμανε ο Φώτης Κωστούλας.

«Τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά, αυτό το ποσό μπορεί να είναι 5-6 καλοί παίκτες, ή τρεις πολύ καλοί. Εκτός αυτού, είναι παράλογο και το πρόστιμο στον Κορνέλιους, ο οποίος δεν κλήθηκε καν», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Δεν σας κρύβω ότι ανησυχήσαμε, όπως και όλος ο κόσμος του Παναιτωλικού. Ανησυχήσαμε γιατί δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε μέχρι εδώ, εφ’ όσον δεν υπήρξε χειραγώγηση από παίκτη, δηλαδή από τον παίκτη που πήρε την κίτρινη. Δηλαδή δεν ήταν στήσιμο, δεν ήταν χειραγώγηση».

«Ήταν έκπληξη η εισήγηση και για εμάς και για τους νομικούς μας. Πρέπει ακόμα να σας πω ότι το γεγονός πως ένας υπάλληλος μίας εταιρείας μπορεί να κάνει κάτι που θα την θίξει, για παράδειγμα να υποβιβάσει μία ομάδα, είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε. Διότι μιλάμε για έναν οργανισμό που απασχολεί πολλούς υπαλλήλους, και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνεις ένας, ή δύο, ή τρεις από αυτούς», υποστήριξε και συμπλήρωσε: «Πέρα από το στίγμα που θα έμενε στην ομάδα, αλλά και σε εμένα. Θεωρώ ότι θα ήταν μία κατάσταση ανεπίστρεπτα καθοδική και πιθανότατα θα σήμανε την αποχώρησή μου».

Καταλήγοντας ο Φώτης Κωστούλας αναφέρθηκε και στον Χρήστο Κουτσοσπύρο που είχε παίξει το στοίχημα για την κίτρινη κάρτα στον Κορνέλιους στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ.

«Με τον ίδιο δεν μίλησα, μίλησαν όμως ο πρόεδρος κι ο γενικός αρχηγός. Παραδέχτηκε ότι έπαιξε και όταν με ρώτησαν τι να κάνουμε, τους είπα να φύγει κατευθείαν και παραιτήθηκε. Αναγκάστηκε, βασικά, σε παραίτηση», υπογράμμισε και κατέληξε: «Μάθαμε στο δικαστήριο ότι το έχει ξανακάνει. Παίζοντας μικροποσά βέβαια, αλλά το έχει ξανακάνει και για παιχνίδια του Παναιτωλικού και άλλα. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει πρόβλημα με τον εθισμό του στον στοιχηματισμό και πρέπει να το δει».

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις