Εκεννώνεται το Πανόραμα Βούλας: Καίγονται σπίτια (vids)

Μήνυμα εστάλη από το 112 για να εκκενωθεί το Πανόραμα Βούλας, καθώς οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια, πάνω από την οδό Έκτορος και στο τέρμα της οδού Θεσσαλίας. Οι κάτοικοι απομακρύνονται από το πύρινο μέτωπο και κατευθύνονται προς τα σημεία συγκέντρωσης που έχουν οριστεί, αλλά χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη διαδρομή. Η φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα, πήρε ξαφνικά τεράστιες διαστάσεις όταν μπήκε στο ρέμα και έφτασε με μεγάλη ταχύτατα στην κατοικημένη περιοχή.

Υπήρξαν ακόμα και εκκενώσεις της Ασφάλειας μέσα από τα σπίτια. Περίπου 15 ηλικιωμένα άτομα δεν μπορούσαν να μετακινηθούν μόνοι τους και χρειάστηκαν τη βοήθεια των αρχών για να φύγουν από το σημείο της φωτιάς.

Την ίδια στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα. Μεγάλη είναι και η βοήθεια από τους εθελοντές πυροσβέστες.

Η φωτιά έχει φτάσει πλέον στα πρώτα σπίτια του οικισμού, με τον δήμαρχο να προβαίνει σε έκκληση για να υπάρξει συντονισμός για εκκένωση. Ήδη κάτοικοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εξαιτίας των πυκνών καπνών.

Ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος βρίσκεται στο Πανόραμα Βούλας, σε σημείο αναπνοής από το μέτωπο της φωτιάς και μεταδίδει όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το σημείο. Τουλάχιστον δύο – τρία σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι ρίψεις νερού συνεχίζονται όμως πλέον το μέτωπο έχει φτάσει μέσα στις αυλές των σπιτιών.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις