Απειλεί με πρόστιμο έως 300.000 ευρώ την Football League η ΕΕΑ!

Φωτιές και μάλιστα μεγάλες άναψε στην Ένωση Β’ Εθνικής η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αφορμή την υπόθεση της Παναχαϊκής…
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, η ΕΕΑ απειλεί με πρόστιμο από 50.000 εύρω έως 300.000 ευρώ τη διοργανώτρια αν δεν προχωρήσει στην αποβολή της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα λόγω της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της!

Αυτός είναι και ο λόγος, που την Πέμπτη (17/3) στη ΓΓΑ οι Πατρινοί δεν πάνε μόνοι τους να δουν τον πρόεδρο της ΕΕΑ Κωνσταντίνο Παπαλάκη, αλλά στη συνάντηση θα παραβρεθούν τόσο ο πρόεδρος του διοικητικού φορέα της δεύτερης κατηγορίας Σπύρος Καλογιάννης, αλλά και ο α’ αντιπρόεδρος Αλέξης Κούγιας.

Οι άνθρωποι της διοργανώτριας θα εξηγήσουν στον Παπαλάκη ότι η Παναχαϊκή καλείται να απολογηθεί και να τιμωρηθεί για τυχόν παραπτώματα (αν αυτό κρίνει ο αθλητικός δικαστής) με βάση τον πειθαρχικό κώδικά και όχι τις συνταγματικές διατάξεις που επικαλείται στην εισήγηση της η ΕΕΑ προς την Ένωση Β’ Εθνικής.

Παράλληλα, ο διοικητικός φορέας της δεύτερης κατηγορίας θα δείξει γιατί δεν υπάρχει πεδίο εφαρμογής κάποια ποινής εναντίον του, αφού και η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην όλη υπόθεση δεν έγινε με δική της υπαιτιότητα.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, η όλη συγκυρία, ευνοεί και την Παναχαϊκή να γλιτώσει τα… χειρότερα, δηλαδή την αποβολή της. Η προβλεπόμενη τιμωρία είναι πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και στην χειρότερη αφαίρεση βαθμών. Οι «ροσονέρι», όμως, εμφανίζονται ακόμα πιο αισιόδοξοι. Τονίζουν παντού ότι έχουν νέα εγγυητική επιστολή για να αντικαταστήσουν την παλιά (υπάρχει κατάπτωση), ώστε να αρθεί η απόφαση ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής από την ΕΕΑ και να λήξει αίσια ακόμα μια περιπέτεια οικονομικής φύσεως για την ιστορική ομάδα.

Στη σημερινή (17/3) συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε κληθεί για το παραπάνω θέμα και η Ένωση Β’ Εθνικής, αλλά τελικά η Επιτροπή προχώρησε σε αναβολή αορίστως της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις