Γενική Συνέλευση της Νίκης Βόλου: Ενωτικό κλίμα – Aισιοδοξία για το μέλλον του μπάσκετ (pics)

Σε κλίμα ενωτικό, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη της Νίκης Βόλου, με κύριο θέμα το «αύριο» του τμήματος καλαθοσφαίρισης του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, κ. Στέργιος Φάτσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα της μπασκετικής Νίκης καθώς ήδη έχουν γίνει κινήσεις για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του τμήματος, τόσο αγωνιστικά, όσο και σε επίπεδο υποδομών. Στην επόμενη μέρα θα συμβάλει οικονομικά και ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, επικεφαλής της προσπάθειας των τελευταίων επτά ετών, όπως δεσμεύτηκε και ο ίδιος στην ομιλία του. Το πλάνο της επόμενης μέρας για την μπασκετική Νίκη θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου που θα ανακοινωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά τα όσα συνέβησαν και ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση και καταγράφηκαν από το goalpost.gr:

Τον λόγο πήρε, στην αρχή, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Στέργιος Φάτσης, ο οποίος πρότεινε για πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, τον κ. Αποστόλη Βατσαρέα, πρόταση που έγινε δεκτή από τα παρόντα μέλη.

Γραμματέας για τη συνέλευση δεν ορίστηκε, καθώς γνωστοποιήθηκε ότι όσα ειπωθούν στην εκδήλωση θα μαγνητοφωνηθούν και θα απομαγνητοφωνηθούν, προκειμένου να διαμορφωθούν πρακτικά.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με τον κ. Φάτση να καλεί στο βήμα τον νομικό και μέλος της Ερασιτεχνικής, κ. Γιάννη Αρβανιτόπουλο, ο οποίος επιμελήθηκε και παρουσίασε στους παρευρισκομένους την τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου.

Οι αλλαγές στο καταστατικό πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου εκείνο να εναρμονιστεί με το νέο αθλητικό νόμο 4726/2020 και, πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο 5, το οποίο αναφέρεται στις αρχαιρεσίες και τις γενικές συνελεύσεις του κάθε σωματείου και την υποχρεωτική καταγραφή λίστας των μελών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σε κάθε Γ.Σ., τουλάχιστον δέκα μέρες πριν τη σύγκλησή της, και με τα άρθρα 14 και 22, τα οποία επιβάλλουν στους συλλόγους, όποιος είναι εκπρόσωπός τους με δικαίωμα ψήφου, σε Ενώσεις και Ομοσπονδίες, να εντάσσεται απαραίτητα στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, κι όχι απλά να είναι μέλος του, όπως ίσχυε, μέχρι πρότινος.

Παράλληλα, βασική τροποποίηση στο καταστατικό, η οποία προέκυψε από εισήγηση της διοίκησης του συλλόγου της Νίκης, είναι η αλλαγή της χρονικής περιόδου θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη από διετία, σε τριετία, με αιτιολογία τη σταθερότητα στα δρώμενα του συλλόγου και την αποφυγή συνεχόμενων εκλογικών διαδικασιών.

Επιπρόσθετα, η συζήτηση προχώρησε στον απολογισμό των τμημάτων του συλλόγου. Η κ. Σταυρούλα Μέλη μίλησε για τη ρυθμική γυμναστική,

ο κ. Νίκος Κωσταντέλιας για το τμήμα υδατοσφαίρισης,

ο κ. Στέλιος Κολόζος για το τμήμα βόλεϊ,

ο κ. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης για το τμήμα κολύμβησης και ο κ. Σπύρος Μορφόπουλος για την ποδηλασία, με τον κ. Φάτση, στο τέλος των τοποθετήσεων, να καλεί τα ενδιαφερόμενα μέλη να ασχοληθούν ενεργά, σε διοικητικό επίπεδο, με τα τμήματα.

Έπειτα, η συζήτηση πήγε στο γυναικείο μπάσκετ, με τον κ. Βασίλη Μαρίνο να αναφέρει πως, παρά το γεγονός ότι η ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας, δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στα πλέι-οφ ανόδου, καθώς το τμήμα τιμωρήθηκε για τη μη συμμετοχή του στην Α2 κατηγορία, την σεζόν που πέρασε. Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση πως ο σύλλογος έχει καταθέσει ένσταση, σχετικά με το ζήτημα και αναμένεται η απόφαση, με τις πιθανότητες, πάντως, να μην είναι υπέρ της Νίκης.

Στο τέλος, η συζήτηση έφτασε στο μείζον ζήτημα της ανδρικής καλαθοσφαίρισης. Ο κ. Μπάμπης Τουτουντζόγλου ανέβηκε στο βήμα κι έκανε, σε πρώτη φάση, έναν αγωνιστικό απολογισμό, σε επίπεδο πρώτης ομάδας και Ακαδημιών, με το πρόσημο, σύμφωνα με την προσωπική του κρίση, να είναι απόλυτα θετικό. Παράλληλα, σε οικονομικό πλαίσιο, τόνισε πως η διοίκηση του τμήματος ήταν εντάξει σε όλες της τις υποχρεώσεις. Ο κ. Τουτουντζόγλου, σε μία εκ βαθέων εξομολόγησή του, υποστήριξε πως φέτος ήταν η τελευταία του χρονιά, ως επικεφαλής του τμήματος, αλλά θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, γεγονός που θεωρεί χρέος του, ως οπαδός της ομάδας της Νίκης.

Στην πορεία της τοποθέτησής του, εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι το τμήμα μπάσκετ, μετά από εκείνο του ποδοσφαίρου, είναι το σημαντικότερο τμήμα του συλλόγου κι ότι θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από τον σύλλογο, αλλά τόνισε πως δεν επιθυμεί να υπάρξει διχασμός, στο πλαίσιο αυτής της τοποθέτησής του, αλλά θέλει ο λόγος του να είναι ενωτικός.

“Παραλάβαμε ένα τμήμα διαλυμένο, υπό του μηδενός, χωρίς μπάλες και αφήνουμε ένα τμήμα με αθλητικό υλικό, γραφεία, πλήρως λειτουργικό. Ζητώ τη στήριξη όλων, για να μπορέσει αυτό το τμήμα να συντηρηθεί και να πάει παραπάνω. Ευχαριστώ τον κόσμο, ήταν δίπλα μας, συγχαρητήρια σε όλους τους εφόρους των τμημάτων και τη διοίκηση του Ερασιτέχνη”, είπε, κλείνοντας κι εγκατέλειψε το βήμα, εμφανώς συγκινημένος.

Η συζήτηση, σχετικά με το τμήμα μπάσκετ συνεχίστηκε, με τον κ. Γιάννη Καζεπίδη να παίρνει τον λόγο και να διερωτάται, επί του βήματος, αν υπάρχει συγκεκριμένος οικονομικός απολογισμός του τμήματος, ώστε να υπάρχει μία εικόνα για όποιον ενδιαφερόμενο επιθυμεί να εμπλακεί στο τμήμα (τονίζοντας, παράλληλα, πως είναι σίγουρος για τη φερεγγυότητα της διοίκησης Τουτουντζόγλου) και αν υπάρχει διάδοχη διοικητική κατάσταση στο μπάσκετ της Νίκης.

Από τη μεριά του, ο κ. Φάτσης, στην τοποθέτησή του, σχετικά με το μέλλον του ανδρικού μπάσκετ, ανέφερε πως έρχεται μία πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά έχει ήδη γίνει σχετικός προγραμματισμός, από πλευράς Ερασιτέχνη. Μάλιστα, προανήγγειλε πως, τις επόμενες ημέρες (μέχρι την Παρασκευή ανέφερε, συγκεκριμένα) θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας θα παρουσιαστεί η νέα Διοικούσα Επιτροπή και το χορηγικό πρόγραμμα του τμήματος.

Η ομάδα θα σταθεί σε ένα αξιοπρεπέστατο πλάνο, πρέπει η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό, για να μην πέσει. Θα πατήσουμε πάνω στα περσινά δεδομένα και θα φτιάξουμε μία ομάδα, αντίστοιχη με την περσινή. Πάνω στη δυναμική του Μπάμπη, να προσθέσουμε επιπλέον δυναμικές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Κουράστηκα, θέλω να ξεκουραστώ. Δε θα είμαι στη νέα Διοικούσα Επιτροπή, η προσφορά μου θα είναι εξωδιοικητική, από ‘δω και στο εξής. Θα φέρω ένα αξιοσέβαστο ποσό στο τμήμα, προκειμένου να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική, καλή ομάδα. Δε θα λείπω από την ομάδα. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα, εμείς ξέρουμε τι τραβούσαμε για να είναι όλα τέλεια και να μη λείπει τίποτα από την ομάδα. Θέλουμε 3-4 ανθρώπους μπροστά και στρατιώτες στο πλάι τους, μία ισχυρή Διοικούσα Επιτροπή”, τόνισε, μεταξύ άλλων, συμπληρωματικά, ο κ. Τουτουντζόγλου.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε και ο κ. Βάιος Σταυρόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής κι έφορος του τμήματος μπάσκετ, τονίζοντας, αρχικά, πως πρέπει να δημιουργηθούν στεγανά στον σύλλογο και να μην υπάρξουν ξανά φαινόμενα προπονητών και παραγόντων που έφυγαν και άφησαν πίσω τους καταστροφή, παίρνοντας όλα τα παιδιά σε άλλα “κλαμπάκια”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ευχαρίστησε τη διοίκηση Τουτουντζόγλου και στάθηκε στη δημόσια αντιπαράθεση του, μέχρι πρότινος, επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ με τον Στέργιο Φάτση, υποστηρίζοντας πως τέτοια στοιχεία, εντός συλλόγου, πρέπει να εκλείψουν. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως τα τμήματα δε χρειάζονται εφόρους-οπαδούς, αλλά εφόρους που αγαπάνε τον αθλητισμό και τα παιδιά που ασχολούνται με αυτόν. Τέλος, έδωσε τα εύσημα στον Ιορδάνη Χατζηεφραιμίδη, αναφέροντας πως η δράση εκείνου και των συνεργατών του, στο τμήμα κολύμβησης, είναι για σεμινάριο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις