Σενάριο υποβιβασμού για ΑΕΛ

Στις 28 Ιουνίου θα ανακοινώσει την απόφασή του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας σχετικά με την πώληση της ομάδας ή αν μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης με ταυτόχρονο υποβιβασμό στη Γ’ εθνική κατηγορία.

Τα σενάρια που έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Κούγιας, σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας Ελευθερία, είναι τρία. Το πρώτο είναι να θέσει την ομάδα σε καθεστώς εκκαθάρισης με ταυτόχρονο υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Σε μια τέτοια περίπτωση θα απαλλαγεί από τα χρέη προς τους παίκτες (θα τα πληρώσει αυτός που θα αναλάβει την ομάδα όταν ξαναγίνει ΠΑΕ) και ο νυν μεγαλομέτοχος θα έχει μόνο τις φορολογικές οφειλές που θα καλυφθούν από τα έσοδα της ομάδας και την πώληση των δύο λεωφορείων. Θα του μείνει βέβαια το προπονητικό κέντρο των Δένδρων. Στην περίπτωση αυτήν οι παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια μένουν ελεύθεροι.
Δεύτερο σενάριο είναι να τα βρει με τους παίκτες (για την ακρίβεια με τον Σέρβο δικηγόρο τους) που έχουν φέρει απαγόρευση μεταγραφών στην ομάδα. Η πρόταση θα είναι εξόφληση σε δύο χρόνια.

Και το τρίτο να συνεχίσει τη λειτουργία της ομάδας με τον υπάρχον έμψυχο δυναμικό και να κάνει έναν προϋπολογισμό περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα θα παραμείνουν τα χρέη στους παίκτες που προσέφυγαν σε διεθνή όργανα. Στην περίπτωση αυτή δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών.

Μέχρι τις 28 Ιουνίου σίγουρα υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε όλα να μπορέσουν να ανατραπούν, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι δύσκολο να βρεθεί αγοραστής.

eleftheria.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις