Χατζηδιάκος από Βόλο: “Είμαστε χαρούμενοι, ακούσαμε ότι το Πανθεσσαλικό θα έχει πολύ κόσμο”

Ο Παντελής Χατζηδιάκος στάθηκε στην αλλαγή νοοτροπίας της Εθνικής μετά την έλευση του Γκουστάβο Πογέτ, τονίζοντας ότι πλέον η ομάδα παίζει για να βάζει γκολ, ενώ τόνισε πως το παιχνίδι με την Κύπρο θα είναι δύσκολο.

Η Εθνική Ελλάδας θέλει κόντρα στην Κύπρο την Πέμπτη (9/6, 21:45, Novasports Prime – ALPHA και Live από το SPORT24) να κάνει το τρία στα τρία στη League C του Nations League, με τον Παντελή Χατζηδιάκο να τονίζει στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα πλέον παίζει για να βάζει γκολ, νοοτροπία που άλλαξε με τον ερχομό του Γκουστάβο Πογέτ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χατζηδιάκος στη συνέντευξη Τύπου:

“Έχουμε ωριμάσει σαν ομάδα. Υπάρχουν και κάποια άλλα παιδιά που μας βοηθούν πάρα πολύ, όπως ο Μάνταλος και ο Τζαβέλλας. Μας έχουν βοηθήσει να δεθούμε σαν ομάδα.

Για το απαιτητικό πρόγραμμα:Δεν είναι πρόβλημα. Ενώ το έχω συνηθίσει. Έχω παίξει 50 παιχνίδια φέτος, έχω συνηθίσει αυτό το πρόγραμμα. Είμαστε έτοιμοι. Αυτά τα 4 παιχνίδια σε 10 μέρες ζητούν πολλά από σένα , αλλά είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής”.

Για τον κόσμο: “Είμαστε πολλοί χαρούμενοι. Το γήπεδο ακούσαμε ότι θα έχει πολύ κόσμο. Είναι πάνω μας να δείξουμε στον κόσμο ότι αξίζουμε”.

Για το τι έχει αλλάξει με τον Πογέτ: “Ο Πογέτ προσπαθεί να μας δώσει το winning mentality. Αυτό έχει αλλάξει περισσότερο. Με τον Φαν Σιπ παίζαμε περισσότερο με κατοχή, τώρα παίζουμε για να βάλουμε γκολ και όχι να κρατήσουμε την μπάλα”.

Για την Κύπρο: “Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Γνωρίζω και κάποιους παίκτες. Πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατό παιχνίδι”.

Για τις νίκες με ένα γκολ: “Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι χωριστά. Αν χρειαστεί να κερδίσουμε 1-0 θα κερδίσουμε. Πάντα προσπαθούμε να τελειώσουμε τα παιχνίδια, μα βάλουμε 2, 3, 4 γκολ. Αν μπορώ να υπογράψω να κερδίζουμε 1-0, θα υπογράψω τώρα. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και να κερδίζουμε με 2-0 και 3-0”.

Για το αν η ομάδα μπορεί να κάνει το παραπάνω: “Το προσπαθούμε, το δουλεύουμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν θεωρούμε την Κύπρο μικρότερη ομάδα από το Κόσοβο. Μπαίνουμε συγκεντρωμένοι. Μπαίνουμε στο παιχνίδι για να κερδίζουμε. Κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο και δίνουμε το 110 % για να κερδίσουμε”.

Για το μηδέν στην άμυνα: “Οι άμυνες κερδίζουν τα πρωταθλήματα. Συνήθως οι ομάδες με λιγότερα γκολ είναι εκείνες που κερδίζουν. Η άμυνα δεν αφορά τους 4 αμυντικούς και τον τερματοφύλακα. Η άμυνα είναι η ομάδα συνολικά. Μέχρι και ο Γιακουμάκης που παίρνει κίτρινη κάρτα στην γραμμή του κέντρου. Είναι πολλοί σημαντικό για μας να κρατάμε το 0″.

Για το αν επηρεάζει την απόδοση των παικτών το απαιτητικό πρόγραμμα της χρονιά: “Όχι. Είμαστε όλοι επαγγελματίες. Παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε συνηθίζει να παίζουμε 4 ματς σε 10 ημέρες. Ξέρουμε το σώμα μας. Ξέρουμε ότι στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να είμαστε 100% εκεί”.

Πηγή: sport24

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις