Ελλάδα-Κύπρος: Για το «3/3» στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό!

Με στόχο το «3/3» η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται την Κύπρο στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό Στάδιο, κάνοντας άλλο ένα βήμα για την πρωτιά στον 2ο όμιλο της League C του UEFA Nations League.

Συνέχεια στο σερί της θέλει να δώσει η Εθνική Ελλάδας, η οποία μετά τις νίκες στην Βόρεια Ιρλανδία και το Κόσοβο, υποδέχεται την Κύπρο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου της League C του UEFA Nations League (21:45, Novasports Prime, Alpha, BwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Σε αυτή την προσπάθεια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν θα είναι μόνο του, καθώς το γήπεδο στον Βόλο θα γεμίσει από κόσμο που θα δώσει βροντερό «παρών» για να βοηθήσει την «γαλανόλευκη» στο νέο – ελπιδοφόρο – ξεκίνημά της. 

Η Εθνική θα επιδιώξει να κάνει το «3/3» επί θεσσαλικού εδάφους, κάνοντας άλλο ένα βήμα για την πρωτιά στον όμιλό της, ενώ θα απομένει άλλο ένα παιχνίδι με το Κόσοβο την Κυριακή για να κλείσει η τετράδα με τα συνεχόμενα παιχνίδια στη νέα διοργάνωση της UEFA.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Γκουστάβο Πογιέτ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα προτίθεται να παρατάξει τη «γαλανόλευκη» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Πιθανότατα, ο ομοσπονδιακός θέλει να έχει σε εγρήγορση όλους τους διεθνείς. Από την άλλη, όμως σίγουρα έχει καταστρώσει το πλάνο του για να φτάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο «τρία στα τρία» ωστόσο σήμερα θα πάρει τις τελικές αποφάσεις του για το αρχικό σχήμα. Η διάταξη δεν πρόκειται να αλλάξει, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να επιλέγει και σε αυτό το παιχνίδι το 4-3-3.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (ή Κουρμπέλης), Μάνταλος, Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας και Γιακουμάκης.

Κύπρος: Μιχαήλ, Κορρέα, Γκόγκιτς, Παναγιώτου, Πίττας, Ιωάννου, Κάστανος, Αρτυματάς, Λοΐζου, Χριστοφή, Σωτηρίου.

Προϊστορία

Η Κύπρος είναι η δεύτερη ομάδα με την οποία η Εθνική Ελλάδας έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία της, μετά την Ρουμανία την οποία έχει αντιμετωπίσει σε 35 αγώνες. Στα προηγούμενα 27 ματς, λοιπόν, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετράει 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες.

Από αυτά τα παιχνίδια, τα τέσσερα ήταν επίσημα, με δύο από αυτά να γίνονται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Στο πλαίσιο εκείνης της προκριματικής φάσης, η «γαλανόλευκη» είχε επικρατήσει με 2-0 εντός έδρας και 2-1 στην Κύπρο.

Διαιτητές

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Ταμάς Μπόγκναρ. Ο 43χρονος Ούγγρος θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπαλάζ Μπουζάς και Πέτερ Κόμπορ, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Μπαλάζ Μπέρκε. Στο VAR θα βρίσκονται οι Γερμανοί Στέγκεμαν και Μπορς.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις