Τσεκούρας: “Καμία πρόταση για το ποδοσφαιρικό τμήμα, θα είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο”

Η τοποθέτηση του Νίκου Τσεκούρα από τη γιορτή των 85 ετών ζωής του Ολυμπιακού Βόλου:

“Εκ μέρους των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βολου θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσια σας στην σημερινή εκδήλωση για τα 85 χρονια ζωής του Συλλογου μας. Από τις 2 Ιουνίου του 1937 που ο Απόστολος Πουργιάς και οι συνεργάτες του δημιούργησαν αυτόν τον μεγαλο Σύλλογο μεχρι και σημερα που γιορτάζουμε τα 85 χρονια ζωής του εχουμε ζήσει μεγάλες χαρές αλλα και λύπες. Τις χαρές τις κρατάμε σαν μια γλυκιά ανάμνηση και τις λύπες σαν ένα σύνθημα συσπείρωσης για ένα νέο ξεκίνημα.

Δεν θα σας κουράσω με πολλα ιστορικά στοιχεία που τα περισσότερα είναι γνωστά σε όλους σας. Θα αναφέρω χαρακτηριστικά όμως δυο από τα πολλα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του Ολυμπιακού Βολου. Το πρώτο ηταν ο θάνατος του Νίκου Μαλαβέτα ποδοσφαιριστή που εκτελέστηκε από τους Ναζί κατακτητές και τους εδώ συνεργάτες τους και την ηρωική προσπάθεια του τερματοφύλακα Παρίσι Τσιγαρίδα που με αυτοθυσία έσωσε πολλούς Βολιώτες στις πλημμύρες του 1955. Θα ηθελα όμως να δουμε τι είναι αυτό που έκανε τον Ολυμπιακο Βολου μεγαλο και ξακουστό σε ολη την Ελλάδα και όχι μονο, γιατι τον Ολυμπιακο Βολου τον αγαπούν και τον υποστηρίζουν φανατικά οι φίλαθλοι του, πως παρά τα προβλήματα , τους υποβιβασμούς και τις αποτυχίες του οι φίλαθλοι συσπειρώνονται και στηρίζουν ακομη περισσότερο τον Σύλλογο. Ο Ολυμπιακός Βολου κυρίες και κύριοι για όλους εμάς είναι μια ιδέα είναι οι γενιές που γαλουχήθηκαν με τις αξίες του ήθους και του σεβασμού που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός αυτά τα 85 χρονια, είναι το όνομα του , στενά δεμένο με την ιστορία της Πόλης μας, είναι οι παράγοντες που τον διοίκησαν είναι οι άνθρωποι που τον στήριξαν και τον στηρίζουν στα δύσκολα, είναι οι ποδοσφαιριστές οι αθλητές και οι αθλήτριες όλων των τμηματων που τίμησαν την φανέλα του, τίμησαν το όνομα και το σήμα του και τον έκαναν τον μεγαλύτερο
Σύλλογο στον Βόλο και μέσα στους 5 μεγαλύτερους Συλλόγους της Ελλάδος, είναι οι πιστοί φίλαθλοι του που παρά τις αποτυχίες και τους υποβιβασμούς είναι εδώ (δεν ξενερώσαμε ποτέ και ξαναρχόμαστε) είναι το σύνθημα τους. Είναι η νέα γενιά της Πόλης μας που είναι η συνεχεια και το αύριο του Ολυμπιακού Βολου.

Ο Ολυμπιακός Βολου εχει τοσο βαθιές ρίζες στην κοινωνία του Βολου που δεν θα σβήσει ποτέ σε όποια κατηγορία και να αγωνίζεται και θα γιορταζει γενέθλια για πάρα πολλά χρόνια ακόμη. Σημερα βρίσκονται εδω παλαίμαχοι αλλα και νεοι αθλητές και αθλήτριες που τίμησαν και τιμούν το όνομα του Ολυμπιακού Βολου, και με τον αγώνα τους έγιναν κομμάτι της ιστορίας του Συλλογου μας.
Η παρουσια τους δείχνει οτι ο Ολυμπιακός Βολου εκτός από ένδοξο παρελθόν, εχει παρόν και εχει τις προϋποθέσεις για ένα ακομη καλυτερο μελλον. Εάν και είναι ημερα γιορτής οφείλουμε να πούμε κάποια πράγματα για το ποδοσφαιρικο τμημα που εχει την ευθυνη λειτουργίας του η Διοίκηση του Ερασιτεχνη μετα τον υποβιβασμό της ΠΑΕ στην Γ εθνική.

Θα είμαι συγκεκριμένος και ειλικρινής για να μην υπάρξουν παρερμηνείες. Μετα τον υποβιβασμό της ομάδας πριν ένα μηνα περίπου όπως οφείλαμε με δελτίο τύπου κάναμε πρόσκληση ενδιαφέροντος χωρίς κανέναν αποκλεισμό σε οποιονδήποτε επιθυμεί να καταθέσει έγγραφη πρόταση κοστολογημένη και εγγυημένη προκειμένου η Διοίκηση να την αξιολογήσει και να την φέρει προς έγκριση στην ΓΣ.

Γιατι ζητησαμε οι προτάσεις να κατατεθούν στο ΔΣ? αυτό το κάναμε διότι εάν παρουσιαστουν περισσότερες προτάσεις στην ΓΣ είναι αδύνατον να γινει αξιολογηση γιατι μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες και αντίθετες απόψεις και δεν προβλέπεται από το καταστατικο μας ψηφοφορία τέτοιου είδους. Αρα καμία πρόταση στην ΓΣ δεν θα γινει δεκτή για συζητηση. Γιατι κοστολογημένη? Για να εχουμε εικονα των προθέσεων και του στόχου που θα βάλει ο ενδιαφερόμενος. Γιατι εγγυημένη? Αφενός να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος ότι και να αποχωρήσει στην μέσητης σεζόν θα καλύψει τις υποχρεώσεις και συμφωνίες που αυτός έκανε μεχρι το τέλος και αφετέρου να αποφυγουμε καταστάσεις αποχώρησης στην μέση της σεζόν όπως εγινε στο προσφατο παρελθόν και στο τέλος να επιβαρύνεται ο Σύλλογος.
Επιπλέον επειδή η ομαδα ανήκει στον ερασιτέχνη την ευθυνη έναντι του Νομου των υποχρεωσεων και των συμφωνιών την εχει η Διοίκηση του, πρεπει λοιπον να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ότι εκπρόσωπος της διοίκησης θα είναι παρόν σε ολες τις συμφωνίες που θα κάνουν και θα εχουμε γνώση όλων των ενεργειών και των αποφασεων. Παράλληλα και εμείς κινηθήκαμε εντός και εκτός Βολου να βρουμε ενδιαφερόμενο η ενδιαφερομένους να αναλάβουν το ποδοσφαιρικο τμημα. Η σημερινή οικονομική κριση που επικρατει, εντός και εκτός Ελλάδας και η αβεβαιότητα που υπαρχει για το αμμεσο μελλον είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για κάποιον που θα ήθελε να εμπλακεί. Βλέπουμε και άλλους Ιστορικούς Συλλόγους γειτονικών Νομων ποσο δυσκολεύονται να βρουν λύσεις. Παρόλα αυτά ειμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί λύση. Μεχρι σημερα καμία επίσημη πρόταση δεν εχει κατατεθεί στο ΔΣ. Εμείς συνεχίζουμε τις επαφές μας και αναμένουμε πολύ σύντομα απαντήσεις. Όπως καταλαβαίνετε και είναι λογικό δεν μπορούμε να περιμένουμε αιώνια η ομαδα πρεπει να αρχίσει να λειτουργεί. Χρονικά το τοποθετούμε μεχρι την επόμενη Τετάρτη, Πέμπτη να γίνουν οι τελικές επαφές ώστε να εχουμε το δεκαήμερο περιθώριο που προβλέπεται από το καταστατικο για σύγκληση γενικής συνέλευσης στην οποία θα γίνουν αναλυτικότερες ανακοινώσεις και διευκρινήσεις. Εάν τελικα δεν βρεθεί κάποιος να τρέξει την ομαδα μόνος του, την ομαδα θα την λειτουργήσει η διοίκηση του ερασιτέχνη.

Θα πούμε με ειλικρίνεια στους φιλάθλους μας την αλήθεια, δεν θα υποσχεθούμε κατι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Η επιστροφή των φιλαθλων στο γήπεδο, η στροφή προς τους Βολιώτες ποδοσφαιριστές, η ευκαιρία προς τους νέους ποδοσφαιριστές να δείξουν την αξία τους, η αποκατασταση της αξιοπιστίας του συλλόγου το κάλεσμα για συσπείρωση ενότητα και άνοιγμα στην κοινωνία του Βολου είναι από τις πρώτες ενέργειες μας. Σε κάθε περίπτωση η ομαδα θα αγωνιστεί στην Γ Εθνική και στο γήπεδο Νεάπολης. Θέλουμε την στήριξη όλων των φιλαθλων και φίλων του Ολυμπιακού αγοράζοντας ένα εισιτήριο διαρκείας η φέρνοντας μια χορηγια στην ομαδα, πάρα πολύ σημαντικό για εμάς είναι και η μαζική παρουσια σας στο γήπεδο. Η απουσία του Νίκου Μπουντούρη από την εκδήλωση μας εγινε για να διευθετήσει προσωπικά του θεματα πριν εγκατασταθεί μόνιμα στον Βόλο. Την Παρασκευη 10 Ιουνίου στις 2 στα γραφεία του Συλλογου θα γινει η υπογραφή του συμφωνητικού και η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας μας με τον Νίκο Μπουντούρη. Θα παρακαλούσα να μην γίνουν ερωτήσεις τωρα για να προχωρήσει η εκδήλωση. Να σας ευχαριστήσω για μια ακομη φορά για την παρουσια και την στήριξη σας να ευχαριστήσω τους αθλητές τις αθλήτριες τους προπονητές τους γονείς τους τους Δημοσιογράφους τους χορηγούς μας και τους φιλάθλους μας που στηρίζουν αυτόν τον τεράστιο Σύλλογο. Να ευχαριστήσω και τον κύριο Σούγγαρη για την παραχώρηση της αίθουσας”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις