Εύκολα την Κύπρο 3-0 στο Πανθεσσαλικό – Σοκ με Λημνιό!

Με μπροστάρη και πάλι τον Τάσο Μπακασέτα (γκολ κι ασίστ), η Ελλάδα επικράτησε εύκολα στο Πανθεσσαλικό των 15.000 θεατών με 3-0 της Κύπρου, έκανε το «3×3» στον όμιλο και παραμένει μόνη πρώτη. Σκόραραν και οι Παυλίδης, Λημνιός (έφυγε με φορείο στο φινάλε).

Η Ελλάδα είχε ξεκινήσει ιδανικά στο Nations League.

Με δύο εκτός έδρας νίκες σε Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο, ο στόχος πλέον ήταν να τριτώσει το καλό εντός έδρας. Η Εθνική άφησε την Αθήνα για τον φιλόξενο Βόλο, ώστε ν’ αντιμετωπίσει την Κύπρο. Αυτή τη φορά η Εθνική δεν έμεινε στο 1-0.

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ αντάμειψαν τον κόσμο (περισσότεροι από 15.000 θεατές) για την στήριξή του. Πέτυχαν τρία θαυμάσια γκολ με τους Μπακασέτα, Παυλίδη, Λημνιό, κράτησαν ξανά το μηδέν κι έτσι η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή και με νίκη την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο κόντρα στο Κόσοβο καθαρίζει την πρωτιά!

Σχηματισμοί

Η Ελλάδα παρατάχθηκε με 4-3-3. Ο Βλαχοδήμος στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Μπάλντοκ, αριστερό ο Τσιμίκας και στόπερ οι Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος. Σε ρόλο κόφτη ο Σιώπης, εσωτερικοί μέσοι οι Μπακασέτας, Μάνταλος, δεξιά ο Λημνιός, αριστερά ο Δουβίκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Παυλίδης.

Ο Νίκος Κωστένογλου, αντίθετα, παρέταξε την Κύπρο με 3-4-3. Ο Μιχαήλ στο τέρμα και τριάδα στην άμυνα οι Κατελάρης, Γκόγκιτς, Κορέα. Ο Πίττας ήταν δεξί μπακ χαφ, αριστερό ο Ιωάννου και στον άξονα οι Κυριάκου, Αρτυματάς. Στην επίθεση οι δεξιά ο Παπουλής, αριστερά ο Λοϊζου και στην κορυφή ο Σωτηρίου.

Γκολάρα ο Μπακασέτας και 1-0

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο ματς και στο 5’ είχε την πρώτη καλή στιγμή. Ο Μπάλντοκ μόνος του στο ύψος του πέναλτι δεν τελείωσε καλά την φάση, στην εξέλιξη σέντρα του Λημνιού, ο Μάνταλος έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο 9’, όμως, έγινε το 1-0. Κεφαλιά του Δουβίκα προς τα αριστερά, ο Τσίμικας απέφυγε τον Πίττα και σέντραρε, ο Ιωάννου απομάκρυνε με το κεφάλι, αλλά έστρωσε ουσιαστικά στον Μπακασέτα, ο οποίος στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έπιασε μονοκόμματο αριστερό σουτ κι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μιχαήλ για το 1-0. Τρίτο σερί γκολ για τον αρχηγό στη διοργάνωση. Ένα τέρμα με το μαγικό αριστερό πόδι του Μπακασέτα, με τρόπο που θύμισε το γκολ κόντρα στο Κόσοβο.

Γκολ ο Παυλίδης και 2-0!

Στο 20’ η Ελλάδα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Κατελάρης πιέστηκε από Τσιμίκα, Παυλίδη έκανε λάθος γύρισμα, ο Μπακασέτας πήρε στο ύψος του πέναλτι, πέρασε τον Μιχαήλ και γύρισε στον Παυλίδη, ο οποίος σε κενή εστία εκτέλεσε για το 2-0.

Σ’ εκείνο το σημείο η Εθνική έριξε στροφές. Δημιούργησε προϋποθέσεις, αλλά δεν είχε τελική πάσα, ενώ η Κύπρος έμοιαζε ακίνδυνη. Όλα αυτά μέχρι το 39’, που χάθηκαν ευκαιρίες κι από τις δύο ομάδες. Στο 39’ σκαφτό σουτ του Λημνιού απέκρουσε σε κόρνερ ο Λημνιός.

Στο 40’ τρομερή αντεπίθεση της Κύπρου, ο Σωτηρίου έδωσε στον Πίττα, ο οποίος στο τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 43’ σουτ του Λοϊζου δεξιά εντός μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε εύκολα ο Βλαχοδήμος.

Οβίδα ο Λημνιός και 3-0!

Η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις αλλαγές του Κωστένογλου και την διαφοροποίηση του σχηματισμού και πέτυχε και τρίτο γκολ. Στο 48’ ο Μάνταλος βρήκε τον Λημνιό, αυτός με κοντρόλ με το αριστερό απέφυγε τον Ιωάννου και με δεξί σουτ κεραυνοβόλησε τον Μιχαήλ για το 3-0!

Ο νικητής είχε κριθεί οριστικά και οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ελεύθερα. Στο 65’ κεφαλιά του Λαϊφη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 70’ έχασε μεγάλη ευκαιρία η Εθνική. Ο Μπάλντοκ γύρισε από δεξιά, το σουτ του Μπακασέτα από το ύψος του πέναλτι κόντραρε, αλλά βγήκε πάσα για τον Μασούρα, ο οποίος έκανε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή κι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μιχαήλ. Στο 77′ σουτ του Χριστοφή κατέληξε στα χέρια του Βλαχοδήμου.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (24’ λ.τρ. Τζαβέλλας), Σιώπης (52’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (81′ Παπανικολάου), Μάνταλος (52’ Κουρμπέλης), Λημνιός, Δουβίκας (46’ Μασούρας), Παυλίδης.

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Κατελάρης (46’ Λαϊφης), Γκόγκιτς, Κορέα, Πίττας, Ιωάννου (64’ Παναγιώτου), Κυριάκου, Αρτυματάς, Λοϊζου (64’ Τζιωνής), Παπουλής (74’ Σπόλιαριτς), Σωτηρίου (46’ Χριστοφής).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις