Διπλό παραμονής στη Super League 1 για Λαμία, 2-1 τη Βέροια (video)

Το πιο μεγάλο βήμα ώστε να ανανεώσει την παρουσία της στη Superleague έκανε η Λαμία, που πέρασε νικηφόρα με 2-1 από την Βέροια χάρη στα γκολ των Μπεχαράνο και Μανούσου. Οι γηπεδούχοι, που έχασαν πολλές σημαντικές ευκαιρίες, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Πασά.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για να παραμείνει στη Super League Interwetten έκανε η Λαμία, η οποία χάρη στα τέρματα των Μπεχαράνο (7′) και Μανούσου (81′) πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βέροιας και το επόμενο Σάββατο (18/6) στο «Αθανάσιος Διάκος» θα προσπαθήσει να τελειώσει τη δουλειά. Η «Βασίλισσα του Βορρά» ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης χάνοντας πολλές ευκαιρίες απέναντι στον εξαιρετικό Σαράνοφ κάτω από την εστία της Λαμίας. Ο αρχισκόρερ Πασάς έφτασε στην ισοφάριση στο 77′, αλλά το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό για τη γηπεδούχο με την ομάδα της Φθιώτιδας να φεύγει από τη Βέροια με μια μεγάλη νίκη.

Έτσι ξεκίνησαν Δερμιτζάκης και Φέστα

Ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε τη Βέροια με 4-4-2. Ο Παπαδόπουλος στην εστία, Πεταυράκης και Μπουκουβάλας αριστερά και δεξιά στην άμυνα και στο κέντρο της αμυντικής γραμμής ο Μαραγκός με τον Δημόπουλο. Στον άξονα οι Γαβριηλίδης και Κάτσε, αριστερά ο Φοφανά, δεξιά ο Μούργος και στην επίθεση το δίδυμο των Πασά και Γιακουμάκη. Ο Τζανλούκα Φέστα επέλεξε σχηματισμό 5-3-2 για τη Λαμία. Ο Σαράνοφ στο τέρμα, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σιμόν και Μαρτίνεθ στην άμυνα, οι Τζανδάρης, Μπεχαράνο και Τιρόνε στον άξονα και στην επίθεση οι Μανούσος και Καραμάνος.

Προβάδισμα με Μπεχαράνο και σωτήριες επεμβάσεις του Σαράνοφ η Λαμία
Η Βέροια ήταν σαφώς ανώτερη στη συνολική εικόνα του πρώτου μέρους, ωστόσο η Λαμία ήταν εκείνη που πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια εκμεταλλευόμενη μια στατική φάση στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς. Στο 7′ ο Τιρόνε εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ μέσα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μπεχαράνο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1. Γκολ που μέτρησε μετά από λίγα λεπτά καθώς υπήρξε έλεγχος VAR για το αν υπήρχε οφσάιντ στη φάση.

Σταδιακά η Βέροια άρχισε να ξεπερνάει την αρνητική εξέλιξη των πρώτων λεπτών και στο 20′ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Μούργος μετά από πάσα του Κάτσε βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοφ αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει με πλασέ. Η Λαμία άρχισε να οπισθοχωρεί και με δύο ζώνες άμυνες δυσκόλευε πολύ τη Βέροια παρότι η γηπεδούχος ομάδα κυκλοφορούσε την μπάλα. Μια νέα στατική φάση στο 24′ πάντως πήγε να φέρει και δεύτερο γκολ για τη Λαμία και πάλι με κεφαλιά του Μπεχαράνο μετά από κόρνερ του Τιρόνε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο του Παπαδόπουλου.

Η «Βασίλισσα του Βορρά» μπαίνοντας προς το τέλος του πρώτου μέρους άσκησε ακόμα μεγαλύτερη πίεση έχοντας άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση, αλλά ο Σαράνοφ είχε… κατεβασμένα ρολά. Στο 40′ ο Πεταυράκης έπειτα από συνδυασμό με τον Πασά βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Λαμίας ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιακουμάκης με ωραία ενέργεια και σουτ πλάγια μέσα από την περιοχή βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον Σαράνοφ που είπε ξανά «όχι».

Ο Πασάς έδωσε στη Βέροια αυτό που δικαιούταν, αλλά ο Μανούσος μίλησε τελευταίος
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φέστα προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Ρόμανιτς να περνάει στη θέση του Τιρόνε καθώς ο τελευταίος δεν μπορούσε να συνεχίσει μετά από ένα χτύπημα που είχε δεχθεί. Η Βέροια συνέχιζε να πιέζει και στο 48′ έχασε ακόμα μια ευκαιρία όταν ο Φοφανά από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε καλά την κεφαλιά με αποτέλεσμα να μην βρει στόχο. Η Βεροια εξακολουθούσε να πιέζει, αλλά παρά τις τελικές με Πεταυράκη, Πασά και Μούργο μέσα σε τέσσερα λεπτά δεν μπορούσε ούτε σε αυτές τις περιπτώσεις να φτάσει στην ισοφάριση. Η μεγαλύτερη στιγμή της Βέροιας ήρθε στο 58′ με τον Κάτσε να πιάνει ένα βολέ μετά την απομάκρυνση του Σαράνοφ και την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο!

Η Λαμία είχε μετά από ώρα μια καλή στιγμή στο 63′ σε προβολή του Ρόμανιτς, αλλά η Βέροια διατηρούσε πάντα τα ηνία του παιχνιδιού βγαίνοντας συνεχώς στην επίθεση. Ο Δερμιτζάκης εν τω μεταξύ πέρασε τον Κουατένγκ στη θέση του Φοφανά για να βρει κάτι διαφορετικό μεσοεπιθετικά, ενώ ο Φέστα έκανε άλλες δύο αλλαγές στον άξονα με τους Νούνιες και Γκέντσογλου να αντικαθιστούν Τζανδάρη και Μπεχαράνο. Τελικώς αυτό που δικαιούταν η Βέροια το πέτυχε στο 77′. Ο Γιακουμάκης πίεσε την άμυνα της Λαμίας, η οποία έκανε σερί λαθών και ο Πασάς που ερχόταν από πίσω εκμεταλλεύτηκε το διώξιμο του Σαράνοφ και με πλασέ βρήκε δίχτυα για το 1-1, σκοράροντας το 25ο του τέρμα τη φετινή σεζόν!

Ωστόσο, τέσσερα λεπτά μετά την ισοφάριση η Λαμία σε μια ανύποπτη φάση κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ ξαναπαίρνοντας το προβάδισμα. Μετά από γέμισμα του Σαράνοφ, ο Καραμάνος που έγινε κάτοχος έβγαλε την κάθετη στον Μανούσο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με όμορφο τελείωμα νίκησε τον Παπαδόπουλο γράφοντας το 1-2 στο 81′! Το γκολ αυτό έκρινε και τη νίκη για τη Λαμία, η οποία έξανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στη Super League Interwetten. Στις καθυστερήσεις η Βέροια προσπάθησε με κάποια μακρινά σουτ να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ στο 97′ μετά από κόντρα του Μαρτίνεθ πάνω στον Πασά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο του Σαράνοφ στην τελευταία ευκαιρία της Βέροιας για να φτάσει στην ισοφάριση.

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Δημόπουλος, Μαραγκός, Κάτσε (81′ Οικονόμου), Μούργος (81′ Καπνίδης), Γαβριηλίδης (77′ Μπλέτσας), Φοφανά (59′ Κουατένγκ), Πασάς, Γιακουμάκης.

Πάγκος: Τσιμόπουλος, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Ορφανίδης, Περδίκης.

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Μαρτίνεθ, Σιμόν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (57′ Νούνιες), Μπεχαράνο (70′ Γκέντσογλου), Μανούσος (89′ Προβυδάκης), Τιρόνε (46′ Ρόμανιτς), Καραμάνος.

Πάγκος: Γκαραβέλης, Μπανγκουρά, Ελευθεριάδης, Αραμπούλι, Μαζουλουξής.

Διαιτητής: Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Βοηθοί: Αμίραλι, Ζεϊλάνοφ (Αζερμπαϊτζάν)
VAR: Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία), AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις