Formula 1: Δείτε ζωντανά το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν (12/06, 2 μ.μ.)

Ο Λεκλέρ πήρε στο Μπακού άλλη μια pole position, αφήνοντας πίσω του τους Πέρεζ, Φερστάπεν και Σάινθ που σίγουρα θα παλέψουν για τη νίκη στον αγώνα.

Η διεκδίκηση της πρώτης θέσης εκκίνησης στο GP Αζερμπαϊτζάν ήταν για μια ακόμη φορά υπόθεση μεταξύ Ferrari και Red Bull. Ο Σαρλ Λεκλέρ αναδεικνύεται ο μάγος των pole position φέτος παίρνοντας μια ακόμη, την έκτη του, στο Μπακού.

Πίσω του, τον δεύτερο καλύτερο χρόνο έκανε ο Σέρτζιο Πέρεζ που βρίσκεται σε άριστη φόρμα καθώς άφησε πίσω του για μια ακόμη φορά τον Πρωταθλητή και team-mate του, Μαξ Φερστάπεν.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον αγώνα σε ζωντανή μετάδοση (14:00)

 

 

 

 

Είναι σίγουρο πως θα δούμε και τους δύο πιλότους της Red Bull να διεκδικούν τη νίκη, καθώς ο Μεξικανός θέλει να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου και να αποφύγει να καταλήξει ξεκάθαρα Νο 2 οδηγός στην ομάδα. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Πέρεζ πήρε εδώ πέρσι την πρώτη του νίκη με τη Red Bull.

Τέταρτος εκκινεί τον αγώνα ο Κάρλος Σάινθ που στο τέλος έδειξε ικανός ακόμη και για την pole, ωστόσο ένα μικρό οδηγικό λάθος δεν του επέτρεψε τελικά κάτι καλύτερο. Οι Mercedes ταλαιπωρήθηκαν και σε αυτή την πίστα με το στήσιμο, οπότε θεωρητικά οι Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ θα είναι πάλι εκτός διεκδίκησης της νίκης.
Να πούμε τέλος ότι από το 2016 που γίνεται στο Μπακού Γκραν Πρι της Formula 1, δεν έχει κερδίσει ποτέ κανένας οδηγός για δεύτερη φορά. Ας θυμηθούμε τους προηγούμενους νικητές:
  • 2016: Νίκο Ρόζμπεργκ / Mercedes (Ευρωπαϊκό GP)
  • 2017: Ντάνιελ Ρικιάρντο / Red Bull-TAG Heuer (Renault)
  • 2018: Λιούις Χάμιλτον / Mercedes
  • 2019: Βάλτερι Μπότας / Mercedes
  • 2020: Δεν έγινε ο αγώνας λόγω Covid
  • 2021: Σέρτζιο Πέρεζ / Red Bull – Honda

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις