Ανησυχούν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Β. για το νέο αθλητικό νόμο

Έντονη ανησυχία υπάρχει στις τάξεις του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, σχετικά με τη διάταξη του νέου αθλητικού νόμου, που αφορά τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ. Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί το Μάιο, οι ΠΑΕ οι οποίες είναι υπό καθεστώς εκκαθάρισης δεν θα απαλλάσσονται από τα χρέη…

…που είχαν όταν αγωνίζονταν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Κάτι που σημαίνει, ότι αν αυτή η διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση περάσει και ψηφιστεί, θα είναι καταστροφική για πολλές ομάδες, αλλά και για τον Ολυμπιακό Βόλου.
Κι αυτό, καθώς σε περίπτωση επιστροφής της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, θα κληθεί η νέα ΠΑΕ να αντιμετωπίσει τα χρέη που άφησε πίσω της η προηγούμενη.
Μάλιστα, όπως τόνισε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας, η ΕΕΑ απάντησε στα ερωτήματα του Ολυμπιακού και ενημέρωσε τους ιθύνοντες του βολιώτικου συλλόγου, πως με βάση τη νομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ο Ολυμπιακός μπορεί να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική, χωρίς τα χρέη του παρελθόντος. Αυτό, βέβαια, ισχύει σήμερα. Επειδή επίκειται ο νέος αθλητικός νόμος, άφησαν ένα «παράθυρο» για το τι θα ισχύσει και αργότερα.
Αν περάσει η συγκεκριμένη διάταξη στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπως γίνεται αντιληπτό, μπαίνει ταφόπλακα στις ομάδες που θα υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική. Κι αυτό, καθώς κανείς δεν θα αναλαμβάνει να βάλει χρήματα σε μια ομάδα, όταν θα γνωρίζει εκ των προτέρων, πως και να επιστρέψει ο σύλλογος στις επαγγελματικές κατηγορίες, θα κουβαλήσει δυσβάσταχτα χρέη, τα οποία δεν θα του επιτρέπουν να ορθοποδήσει, αλλά και να πάρει αδειοδότηση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις