Θεοδωρόπουλος: Άδικο που δεν τερματίσαμε πρώτοι

Ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας της χρονιάς στη Super League 2 και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί, καθώς αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος (15 γκολ παθητικό, διατηρώντας σε 17 παιχνίδια ανέπαφη την εστία του). Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, ωστόσο, δεν… το χάρηκε όσο θα ήθελε, καθώς δεν συνδυάστηκαν οι επιδόσεις αυτές με την επιστροφή της ΑΕΛ στη Super League.

Ο 32χρονος πορτιέρο μίλησε στη mikriliga για τις δυσκολίες του πρωταθλήματος που τελείωσε και έστρεψε το βλέμμα του στην επόμενη χρονιά…

Μίλησε μας για τη φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Super League 2, τόσο ομαδικά όσο και προσωπικά.

Ήταν σίγουρα μια πολύ καλή χρονιά για εμένα, με αρκετές καλές εμφανίσεις σε σειρά αγώνων, ωστόσο η ουσία είναι, τελικά, πως δεν συνδυάστηκε με μια σημαντική επιτυχία της ομάδας. Θέλαμε να βγούμε πρωταθλητές και να ανέβουμε στη Super League, θεωρώ πως το αξίζαμε. Ελπίζω του χρόνου να είμαστε εμείς αυτοί που θα κόψουμε πρώτοι το νήμα και θα κερδίσουμε θέση στην υψηλότερη κατηγορία.

Σχεδόν όλος ο κόσμος (παίκτες, προπονητές και παράγοντες) έκαναν διαρκώς λόγο για τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, με τα συνεχή παιχνίδια λόγω Covid. Ήταν όντως τόσο δύσκολα; Πώς το έζησες εσύ από μέσα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ήταν μια πολύ δυσκολή χρονιά με συνεχόμενα και πολλά παιχνίδια. Φτάσαμε για κάποιους μήνες, λόγω των κρουσμάτων Covid που εμφανίζονταν, να παίζουμε Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία με συνεχή ταξίδια και επίπονες αναμετρήσεις, που τελικά δεν ανταμείφθηκε. Τόσο για εμάς όσο και για άλλες ομάδες που επένδυσαν χρήματα για να κάνουν πρωταθλητισμό και δεν τα κατάφεραν. Φυσικά, σε αυτό συνέβαλε και ο άδικος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με την άνοδο μιας, μόνο, ομάδας.

Αγωνιστικά, που πιστεύεις πως χάθηκε το «τρένο» της ανόδου για την ΑΕΛ;

Θεωρώ πως ευθύνεται γι’ αυτό η κακή αρχή που κάναμε στο πρωτάθλημα. Δεν ήμασταν έτοιμοι, δεν δείχναμε το πραγματικό μας πρόσωπο, παρά το γεγονός πως είχαμε πολύ καλό ρόστερ. Είχαμε και ατυχίες, με απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών λόγω Covid. Ανεβήκαμε πολύ στη συνέχεια, πετύχαμε συνεχόμενες νίκες και, τελικά, πιστεύω πως τα πάντα κρίθηκαν στη λεπτομέρεια, στο ντέρμπι με τη Βέροια. Εκεί, είχαμε μια φάση να κάνουμε το 1-2 και να φύγουμε νικητές… θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στη συνέχεια. Ήταν άδικο που δεν τερματίσαμε εμείς πρώτοι.

Είχατε την κορυφαία άμυνα της κατηγορίας με 15 γκολ παθητικό, ενώ κράτησες ανέπαφη την εστία σου για 17 παιχνίδια. Τι συνέβαλε σε αυτές τις επιδόσεις;

Η ομαδική δουλειά επιβραβεύτηκε με αυτές τις επιδόσεις. Ήταν στόχος μας να αμυνόμαστε καλά, αποτελούσε βασική αρχή της τακτικής μας η άμυνα όλης της ομάδας, από τους επιθετικούς και τους μέσους, μέχρι τους αμυντικούς κι εμένα. Ήταν επιδίωξή μας να κοιτάμε πρώτα να μην δεχόμαστε εύκολα γκολ και πιστεύω πως τα καταφέραμε.

Οι στόχοι σου για την επόμενη χρονιά;

Θα είναι, σίγουρα, μια πολύ δύσκολη σεζόν, με δεδομένο πως βρισκόμαστε σε μια ομάδα πρωταθλητισμού. Ο σύλλογος έχει πάντα στόχο να βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου. Εύχομαι οι συγκυρίες να το φέρουν έτσι ώστε να συνεχίσω στην ΑΕΛ και να παλέψουμε όλοι μαζί για τη Super League.

Οι τελευταίες δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ περί διάθεσης για πώληση της ομάδας, πόσο θα επηρεάσει το χτίσιμο και τη δυναμική που θα έχει, αγωνιστικά, την επόμενη χρονιά;

Η ΑΕΛ είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πλούσια ιστορία, θεωρώ πως πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα τον καθοδηγεί με ασφάλεια. Ο πρόεδρος ήταν μόνος του στη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Πιστεύω πως πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη βοήθεια, ώστε να ενισχυθεί κι άλλο η ομάδα και να πετύχει τον μεγάλο στόχο, την επιστροφή της στη Super League.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις