Βοσνιάδης: “Βήμα-βήμα να γίνουμε ομάδα Super League 1”

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή “Clasico” φιλοξενήθηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης, οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της Νίκης Βόλου.

Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου τόνισε πως ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς ο σχεδιασμός προχωρά χωρίς τυμπανοκρουσίες και η ομάδα θα είναι πανέτοιμη όταν θα πρέπει. Όσον αφορά τις μεταγραφές, προτεραιότητα αποτελούν οι ανανεώσεις συνεργασίας με το σύνολο, σχεδόν, του περσινού ρόστερ και στη συνέχεια θα αναζητηθούν ποδοσφαιριστές που θα καλύψουν τα κενά. Επισήμανε με νόημα πως δεν υπάρχουν μεταγραφές που θα ρίξουν τα …τσιμέντα, αντιθέτως η ομάδα θα κινηθεί για παίκτες ουσίας, που θα καλύπτουν συγκεκριμένα κριτήρια, φέρνοντας παράδειγμα τα ονόματα των Κάσσου και Τσουκαλά, οι οποίοι δεν “γκρέμισαν” το Πανθεσσαλικό ωστόσο πρόσφεραν πολλά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέκου Βοσνιάδη στον ΒΟΛΟΣ 98.6 FM όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

  • Για τον σχεδιασμό της ομάδας, όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό:

“Είχαμε πει από την αρχή πως, επειδή είχαμε έναν κορμό ποδοσφαιριστών που πήγε υπέροχα πέρσι, θα ξεκινήσουμε πρώτα από τις ανανεώσεις της ομάδας της δικιάς μας κι αν προκύψουν κενά, τότε θα κινηθούμε κι αναλόγως στο θέμα της ενίσχυσης. Μπορεί, αυτήν τη στιγμή, να μην ακούγονται πράγματα, αλλά σίγουρα τρέχουν ζητήματα που είχαμε θέσει σαν στόχο. Τη βελτίωση των προπονητικών μας χώρων, των αποδυτηρίων μας, η διοίκηση ετοιμάζει πράγματα, παράλληλα με το αγωνιστικό.

Αγωνιστικά, έχουμε στραφεί στα δικά μας παιδιά, τα περσινά, δε θέλουμε να χαθεί ούτε ένας. Κι από ‘κει και πέρα, να υλοποιήσουμε αυτό που είπαμε με τη διοίκηση, να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα είναι καλύτερη από την περσινή, με ποδοσφαιριστές που θα έρθουν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δικής μας επιλογής. Πρώτα απ’ όλα, θα είναι αθλητές, θα περάσουν τεστ, πριν υπογράψουν. Έχουν αλλάξει τα πράγματα στη Νίκη, πλέον οι μεταγραφές θα γίνονται διαφορετικά. Θα έρθουν ποδοσφαιριστές που θα είναι τα εργομετρικά τους όπως πρέπει, θα είναι σε ετοιμότητα και θα έχουν ποιότητα, για να μας βοηθήσουν”.

  • Για το επίπεδο που βρίσκονται οι ανανεώσεις των ποδοσφαιριστών του περσινού ρόστερ και τις μεταγραφικές κινήσεις:

“Έχουμε ξεκινήσει, υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι αρκετά προχωρημένες οι συζητήσεις μας. Με όλα τα παιδιά έχει γίνει μία επαφή. Οι κινήσεις μας θα είναι μετρημένες, μεταγραφικά. Βέβαια, αυτόν τον καιρό ακούγονται και γράφονται πολλά που δεν ισχύουν, για τσιμέντα που θα πέσουν στο Πανθεσσαλικό από παίκτες που θα έρθουν. Δε μας αρέσουν αυτά. Τον Κάσσο δεν τον ήξερε κανένας και, τώρα, τον αποθεώνουν από παντού, ο Τσουκαλάς, ο Κυριακίδης… Είναι από τα παιδιά που δεν έχουν τα ονόματα που θα διαλύσουν το σύμπαν, αλλά ήρθαν, έπαιξαν, βοήθησαν πολύ. Ακόμα και παιδιά που δεν είχαν την παραστάσεις των παιδιών που ανέφερα, όπως ο Βλαχομήτρος κι ο Βασιλείου. Για να μην τους πάρω έναν-έναν, έχω να πω πως θα γίνουν μεταγραφές ουσίας, να μην ανησυχεί ο κόσμος, να κάνει υπομονή και το κυριότερο, βιαστικά μεταγραφές δε γίνονται.

Δεν υπάρχει δεκάρι. Από πέρσι, ψάχνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Οκτάρια θέλουμε, όχι δεκάρια. Μην μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε όλα όσα ακούγονται. Από τα όσα έχουν ακουστεί, ζήτημα να μας απασχολεί το ένα όνομα από αυτά. Τα άλλα είναι, για να ακούγονται και δε ξέρουμε κι από πού βγαίνουν. Εγώ κι η διοίκηση, που δουλεύουμε πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, δε ξέρουμε καν αυτά τα ονόματα”.

  • Για τον Μπρούνο Μορέιρα:

“Είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι σχεδόν συμφωνημένος από τον Ιανουάριο. Πέντε μήνες δεν τον κατάλαβε κανείς, οπότε είμαστε σε καλό δρόμο. Σημαίνει πως, όταν θέλει η ομάδα κάτι να κρατήσει, το κρατάει. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με τα στοιχεία που θέλουμε, ταχύτητα, ποιότητα, είναι νεαρός, έχει φιλοδοξίες. Έγινε η συγκεκριμένη επιλογή, με βάση τα κριτήρια που θέτουμε, από ένα πολύ καλό γραφείο που μιλούσε απευθείας με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για μία πολύ καλή μεταγραφή, η οποία, βέβαια, πρέπει να φανεί και στο χορτάρι.

Θέλουμε να κατεβάσουμε τον μέσο όρο ηλικίας, να έρθουν κι άλλα φιλόδοξα παιδιά, να κάνουμε μια ομάδα που θα τρέχει πολύ, θα έχει ενθουσιασμό. Δε θέλουμε παίκτες που θα κάνουν κάποια καλά διαστήματα, σε μικρό χρονικό διάστημα, και στο επόμενο παιχνίδι θα είναι απόντες. Θέλουμε ομάδα με ποιοτικά χαρακτηριστικά και μεγάλη ένταση”.

  • Για το αν η απόκτηση Μπρούνο αποκλείει την επιστροφή Μιράντα στον Βόλο:

“Δεν παίζουν την ίδια θέση. Ο Μιράντα μπορεί να παίξει στην άλλη πλευρά, μπορεί να παίξει πίσω από τον φορ. Είναι ένας παίκτης που μας ενδιαφέρει, αλλά είναι από τα παιδιά που έχουν κάνει καλό τελείωμα στο πρωτάθλημα, είχε διάκριση με την Εθνική του στο Κόπα Άφρικα, η αγορά ανοίγει.

Δε θα είναι μία εύκολη περίπτωση. Ο Μιράντα θα έχει, σίγουρα, στο μυαλό του να πάει σε ψηλότερο επίπεδο, είμαστε από δίπλα, να δούμε πόσα θα καταλάβει από αυτά που θα του μεταφέρουμε και θα δούμε πώς θα πάει. Ο παίκτης, στο τέλος της χρονιάς, όταν αντιλήφθηκε που βρίσκεται και κατάλαβε πως τίποτα δεν είναι εύκολο, βοήθησε πολύ την ομάδα. Είχαμε θέματα μαζί του, στην αρχή, όσον αφορά την προσαρμογή του”.

  • Για το αν οι ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ επιθυμούν να μείνουν στην ομάδα και τη νέα σεζόν:

“Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι, έχουν ζήτηση, έκαναν πολύ καλή χρονιά πέρσι. Δε θα υπάρχει παντού ελεύθερο παζάρι και τους δικούς μας παίκτες δε θα τους ακουμπάνε, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Η διοίκηση θα κάνει την προσπάθειά της κι εγώ, από την πλευρά μου, και πιστεύω ότι, με τη διάθεση που υπάρχει, τα παιδιά που θέλουμε να παραμείνουν, θα παραμείνουν.

Αν υπάρξει κάποιος ή κάτι που δεν μπορούμε να το πλησιάσουμε οικονομικά ή για άλλον λόγο, τότε θα δούμε τι θα κάνουμε. Τα παιδιά εκτιμούν τη χρονιά που πέρασαν στη Νίκη, η σεζόν τελείωσε, χωρίς “να ανοίξει μύτη”. Δε δημιουργήθηκε πρόβλημα ποτέ, δεν μπήκε ποτέ η διοίκηση στη διαδικασία να αναμειχθεί σε αγωνιστικά θέματα. Είμαστε στο σωστό δρόμο, έτσι λειτουργούν οι σοβαρές ομάδες”.

  • Για το ταξίδι του στη Σερβία, σχετικά με κάποιον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο:

“Παντού είναι τα μάτια μας, σε οποιαδήποτε χώρα. Προέκυψε κάτι από εκεί, για έναν καλό ποδοσφαιριστή, τελικά ο παίκτης έμεινε στην ομάδα του, ήταν ομάδα Α’ Εθνικής. Παντού κοιτάμε, σε όλες τις χώρες, αλλά εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα να έχει πολύ ελληνικό στοιχείο. Δεν είναι σωστό να λέμε ότι στην Α’ Εθνική δεν υπάρχουν Ελληνόπουλα κι εμείς να γεμίζουμε τις ομάδες μας με ξένους παίκτες. Ξέρουμε ακριβώς ποιος είναι ο αριθμός των ξένων παικτών που θα έρθουν κι από ‘κει και πέρα θα στηριχτούμε στους Έλληνες παίκτες, πιστεύουμε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή κι εκεί θα πατήσουμε. 24-25 παίκτες θα είμαστε, αν χρειαστεί κάτι παραπάνω, θα το δούμε τον Ιανουάριο. Θα έχουμε τους περισσότερους παίκτες μας, με την έναρξη της προετοιμασίας, στον Βόλο”.

  • Για το αν θα ξεκινήσει η προετοιμασία, βάσει της 11ης Σεπτεμβρίου που λέγεται ότι θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα:

“Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το αντίθετο. Από τη στιγμή που βγήκε μία ημερομηνία, εμείς πρέπει να βαδίσουμε, βάσει αυτής. Να ξεκινήσουμε κάποιες μέρες πριν τις 25 Ιουλίου, για τα εργομετρικά μας, να μπούμε στο γήπεδο, στη συνέχεια, κι από ‘κει και πέρα, θα ακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Αν αλλάξει κάτι, λόγω των γνωστών προβλημάτων στην κατηγορία μας, αναγκαστικά θα κάνουμε ό,τι κάνουμε κάθε χρόνο. Ευχόμαστε αυτό να σταματήσει, να υπάρχει συνέπεια και το πρωτάθλημα να αποκτήσει την αξιοπιστία που χρειάζεται”.

  • Για το κέντρο που θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας:

“Υπάρχουν κάποια προβλήματα για το Πήλιο, ήταν προτεραιότητά μας, αλλά κολλάμε στις ημερομηνίες. Κοιτάμε κι εκτός Πηλίου. Αν ξεκινάμε στις 11 Σεπτεμβρίου, πρέπει μία εβδομάδα να κάνουμε προπονήσεις στην πόλη και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου να αναχωρήσουμε. Έχει σειρά η προπόνηση, κάθε κύκλος να γίνεται στην ώρα του. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον σχεδιασμό μας”.

  • Για την Εθνική ομάδα:

“Είδαμε πράγματα που μας κάνουν πολύ αισιόδοξους. Αρχικά, είδαμε πόσο σημαντικό είναι η Εθνική να παίζει στην επαρχία, πόσος κόσμος στήριξε την ομάδα, ήρθαν οικογένειες στο Πανθεσσαλικό. Μας λείπει πολύ αυτό ως ομάδα, ως χώρα. Έχουμε ζήσει ασχήμιες, άδεια γήπεδα. Πρέπει η Εθνική να βγει και σε άλλες πόλεις, ο Βόλος προσφέρεται γι’ αυτό, είναι μία εύκολα προσβάσιμη πόλη, πανέμορφη, με ένα υπέροχο στάδιο, με εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες διοργανώσεις.

Αγωνιστικά, είδαμε μία νέα Εθνική, με άλλο πνεύμα, με μεγάλη διάθεση των παικτών να πετύχουν πράγματα, το είχαμε ξεχάσει αυτό. Από το 2014, είμαστε σε έναν κατήφορο, βρεθήκαμε στην τρίτη κατηγορία δυναμικότητας, ευτυχώς καταφέραμε να προβιβαστούμε. Σιγά-σιγά, να κερδίζουμε πράγματα που θα μας φέρουν ξανά σε μεγάλες διοργανώσεις. Πιστεύω ότι τα πράγματα που είδαμε είναι θετικότατα, η ομάδα δε δέχεται γκολ, έκανε τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Ήρθε ένας προπονητής που στοχεύει στα θετικά αποτελέσματα, με σωστό τρόπο”.

  • Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Νίκης, αναφέροντας:

“Τίποτα δεν κερδίζεται εύκολα, ειδικά με τα λόγια. Βήμα-βήμα να κερδίζουμε πράγματα, να βελτιώνουμε πράγματα που θα μας κάνουν ομάδα Σούπερ Λιγκ 1. Θέλει έργα και θάρρος, όχι λόγια. Θέλω να πω στον κόσμο πως ό,τι του υποσχεθήκαμε, κι εγώ και η διοίκηση, το κάναμε πράξη. Δεν είπαμε μεγάλα λόγια, δεν τάξαμε άλλα πράγματα, του είπαμε αλήθεια, του δείξαμε το πλάνο και τις επιλογές μας και δε θα αλλάξουμε γραμμή πλεύσης.

Να μείνει ο κόσμος σε αυτό. Αυτός είναι ο τρόπος ο δικός μας, όχι να πέφτουν Πανθεσσαλικά και Νεάπολες. Να έρθουν παίκτες που θα τιμήσουν την ομάδα, οι οποίοι θα καταλάβουν σε ποιο περιβάλλον έρχονται. Πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι, όλοι μαζί, έχουμε τεράστια δυναμική έτσι. Να πάρει την ομάδα ο κόσμος στα χέρια του, να την αγκαλιάσει, να την προστατέψει. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα, βάσει της σχέσης που έχει εκείνος με την ομάδα, με τη διοίκησή της. Θα μεγαλώνει κάθε μέρα η ομάδα, όχι με το στόμα, με τις πράξεις”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις