Μόνος πρώτος ο Ηρακλής με καρέ του Τσελεπή

Με το ευρύ 0-4 έφυγε ο Ηρακλής από το «Κιούπι», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσελεπή που σημείωσε καρέ τερμάτων και μάλιστα όλα στο β’ μέρος. Ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα του Γ. Φασουράκη….

 

Εκρηκτικό το πρώτο 20λεπτο από τους φιλοξενούμενους
Με το πρώτο κιόλας σφύριγμα της αναμέτρησης από τον διαιτητή (Κούστας) οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πως πατούσαν καλύτερα εντός των τεσσάρων γραμμών, διατηρώντας στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης τη μπάλα στην κατοχή τους και δημιουργούσαν με τους Ντούρο και Κοντοβά από τις πτέρυγες πολλά προβλήματα στον Μαγνησιακό. Βέβαια ο Ηρακλής ήταν αναποτελεσματικός στο α’ μέρος, καθώς δεν μπόρεσε να βρει στόχο, μιας και υπήρξε έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική φάση, αλλά και ένας πολύ καλός Βίτσος.
Η πρώτη αξιόλογη φάση μπροστά από τις δυο εστίες δεν άργησε να σημειωθεί, καθώς στο 5′ ο Τσελεπής βρέθηκε εκτός περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Βίτσου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντούρο έκλεψε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής από τον Γκέρτσο και βρίσκοντας χώρο από την δεξιά πλευρά έκανε την κούρσα, σπάζοντας την κατάλληλη στιγμή την μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον Βουρδάκη όντας αμαρκάριστος να επιχειρεί το σουτ σε πρώτο χρόνο, όμως ο Βίτσος έδειξε τα αντανακλαστικά του, απομακρύνοντας με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 17′ είχαμε και πάλι φάση καρμπόν, όταν εκ νέου ο Γκέρτσος έχασε την μπάλα, όμως δημιουργός ήταν ο Βουρδάκης αυτής της επιθετικής προσπάθειας της φιλοξενούμενης ομάδας, με τον νεαρό μέσο του Ηρακλή να προσπαθεί με συρτή μπαλιά να βρει τον αμαρκάριστο Τσελεπή, εντός περιοχής, αλλά την ύστατη στιγμή ο Κρανιάς με σωτήρια προβολή πήρε την “μπουκιά από το στόμα” του φορ του Ηρακλή, απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 30′ ο Μαγνησιακός λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά στους φιλοξενούμενους, όμως σε διπλό χρόνο Προβιάς και Μωϋσιάδης δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Πολυμέρου. Συγκεκριμένα, αρχικά ο Προβιάς εκτέλεσε το φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με τον Πολυμέρου να μη μπορεί να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του και σε δεύτερο χρόνο ο Μωϋσιάδης από τα δύο μέτρα, αμαρκάριστος, έκανε το χλιαρό σουτ δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον τερματοφύλακα του Ηρακλή να μπλοκάρει με ευκολία. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία για το α’ μέρος που δημιουργήθηκε μπροστά από τις δυο εστίες.

Σόου Τσελεπή και… χρυσή αλλαγή ο Ασλάνογλου
Το δεύτερο μέρος μπορεί να μην είχε πολλές ευκαιρίες αλλά είχε τέσσερα τέρματα και μάλιστα όλα από τον ίδιο παίκτη. Φυσικά ένας σημαντικός παράγοντας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ήταν η είσοδος στο παιχνίδι του Ασλάνογλου, δικαιώνοντας τον προπονητή του για την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει στο δεξί “φτερό” της επίθεσης. Στο 60′ λοιπόν ο Ηρακλής ευτύχισε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Τσελεπή, αξιοποιώντας εις το έπακρον την σέντρα από τα δεξιά του πολύ καλού για ακόμη ένα παιχνίδι Ντούρο, κάνοντας το 0-1.
Στο 72′ και πάλι από την δεξιά πλευρά, οι φιλοξενούμενοι ζευγάρωσαν τα τέρματα τους, με τον Τσελέπη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Μαγνησιακού έπειτα από απομάκρυνση των αμυνομένων και με δυνατό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Βίτσο για το 0-2. Στο 76′ οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φασουράκη απλοποίησαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, καθώς έπειτα από το ένα-δυο που έπαιξαν από τα δεξιά και πάλι οι Ντούρο και Ασλάνογλου, ο τελευταίος πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Τσελεπή και εκείνος με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα σε κενή εστία για το 0-3. Το τελικό 0-4 σημειώθηκε στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ασλάνογλου από την δεξιά πτέρυγα να κάνει εκ νέου το μπάσιμο στην άμυνα του Μαγνησιακού και ο Τσελεπής πέτυχε γκολ καρμπόν με το προηγούμενο, πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο καρέ τερμάτων όχι μόνο με την φανέλα του Ηρακλή, αλλά γενικός στην μέχρι τώρα αγωνιστική του παρουσία στα γήπεδα του τοπικού.
Συνθέσεις:
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: (Β. Πανόπουλος)Βίτσος, Κρανιάς, Γκέρτσος, Κατσαμόρας, Προβιάς, Καραλής, Οικονόμου (46′ Κόκκας), Μωϋσιάδης (66′ Αντωνόπουλος), Καρακίτσος, Τσιάνος, Βασιλείου(73′ Τσιγκλιφής).
ΗΡΑΚΛΗΣ: (Γ. Φασουράκης) Πολυμέρου, Ντούρο, Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Ζαρίφης, Νούσιας(78′ Τζήμας), Γκάγκας (76′ Φέζο), Τσελεπής, Θάνος, Βουρδάκης (63′ Ασλάνογλου).

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις