Μπέος: «Φέτος οι μισές ομάδες της SL2 δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα»

Όπως κάθε καλοκαίρι τα σενάρια αναδιάρθρωσης των κατηγοριών των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων είναι της μόδας και κατέχουν θέση ψηλά στη λίστα των αθλητικών ειδήσεων. Το «φυτίλι» των φημών άναψε ο ιδιοκτήτης της Λαμίας, κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου, σε πρόσφατο Δ.Σ. της SL1 αλλά και σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3. Ο κ. Πανουργιάς πρότεινε να αυξηθούν σε 16 οι ομάδες της SL1 και από τότε έχει ανοίξει η συζήτηση.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3, απαντώντας πως όλα είναι ανοιχτά αλλά εκτίμησή του είναι πως οι επαγγελματικές, ποδοσφαιρικές ομάδες, δεν μπορεί να είναι περισσότερες από 30. Επίσης, προέβλεψε πως πολλές ομάδες της SL2 δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημάρχου Βόλου και προέδρου της ΠΑΕ Βόλος, όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε Α’ και Β΄ οι ομάδες δεν μπορεί να είναι πάνω από 30. Η χώρα δεν αντέχει πληθυσμιακά παραπάνω ομάδες επαγγελματικές. Τώρα αν αυτό συνεπάγεται με 12 στη SL1 και 18 στη SL2 ή με 16 και 14 ή στην τελική, με 16 και 16 ομάδες σε κάθε κατηγορία, είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί, να διερευνηθεί και να κατατεθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση μετά από μελέτη. Δεν γίνεται να παίρνουμε θέση σε μία συνέντευξη»

Για την πρόταση του κ. Πανουργιά να γίνουν 16 οι ομάδες στη SL1: «Είναι μία εκτίμηση του κ. Πανουργιά, η οποία θα συνεκτιμηθεί και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί. Όμως θα αποφασίσουν οι θεσμοί του ποδοσφαίρου και όχι πολιτικά πρόσωπα, την κατάλληλη στιγμή και προς όφελος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αυτό το αίσχος της Β’ Εθνικής, των δύο ομίλων με 34 ομάδες που οι πρωταθλητές δεν ανεβαίνουν και υποχρεώνονται να παίξουν μπαράζ, πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός, ο πρωταθλητής να μην ανεβαίνει κατηγορία, θα έχει και συνέχεια. Φέτος από τις 30 ομάδες που είναι να συμμετάσχουν, ούτε οι 15 δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Θα δείτε τις εξελίξεις τώρα το καλοκαίρι. Αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο που θέλω να πιστεύω πως θέλουμε όλοι μας»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις