Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, σκόρπισε τον Παναθηναϊκό στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν κυριάρχησε του Παναθηναϊκού και η εικόνα αυτή πήγε μέχρι το τέλος της σεζόν αφού με 93-74, έκανε το 3-0 και κατέκτησε με επιβλητικό τρόπο το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών αφού επικράτησε του Παναθηναϊκού με 93-74. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την έβδομη διαδοχική τους νίκη επί των «πράσινων» και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ μετά το πρώτο δεκάλεπτο σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους οι οποίοι περίμεναν τα πάντα από τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Όταν κουράστηκε ο Σέρβος οι λύσεις ελαχιστοποιήθηκαν ενώ στην άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός ανέβαζε συνεχώς την ένταση και την ενέργεια στο παρκέ με αποτέλεσμα η κόρνα της λήξης να βρει 12.000 οπαδούς να αποθεώνουν τους Πειραιώτες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έναν εξωφρενικά γρήγορο ρυθμό. Ο Νέντοβιτς έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των «ερυθρόλευκων» και από πολύ νωρίς συνδέθηκε με το καλάθι σκοράροντας κατά ριπάς. Ωστόσο η επιλογή μίας match up άμυνας ζώνης από τον Βόβορα δεν λειτουργούσε καθόλου με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να την «πληγώνει» συνέχεια είτε με τρίποντα (Γουόκαπ, Παπανικολάου) είτε από την… καρδιά της (Βεζένκοβ, Ντόρσεϊ) και έτσι το σκορ ήταν 23-18 (7’). Οι φιλοξενούμενοι δεν πανικοβλήθηκαν και ακουμπώντας την μπάλα στον Παπαγιάννη μείωσαν σε 28-26.

Ο Σέρβος γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν ασταμάτητος και έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού (29-32, 12’). Ο Ολυμπιακός συνήλθε γρήγορα χάρη στον αντίπαλο του αφού το λάθος του Νέντοβιτς μετατράπηκε σε αιφνιδιασμό του ΜακΚίσικ και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ σε καλάθι του Βεζένκοβ (36-35, 14’). Σε εκείνο το σημείο η αλλαγή του Νέντοβιτς για να ξεκουραστεί περιόρισε τις λύσεις των φιλοξενούμενων ενώ οι γηπεδούχοι βρήκαν πέντε διαδοχικούς πόντους από τον Λαρεντζάκη (43-35, 17’). Το τρίλεπτο μέχρι την ανάπαυλα εξελίχτηκε σε εφιάλτη για τον Βόβορα και τους παίκτες του. Ο Σλούκας με 2/2 τρίποντα και με τον έναν αιφνιδιασμό να διαδέχεται τον άλλον «έτρεξαν» σερί 12-0 (ή επιμέρους σκορ 23-3) και εξαφανίστηκαν με 55-38 (19’).

Η διάθεση του Παναθηναϊκού να βγάλει αντίδραση κόπηκε νωρίς από τα συνεχόμενα τρίποντα του Βεζένκοβ ο οποίος έκανε τη ζωή του Γουάιτ δύσκολη (63-44, 25’). Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν ορισμένες κακές επιλογές των «ερυθρόλευκων» και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 63-53 με βολές του Μποχωρίδη.

Ο Σλούκας με 2/2 τρίποντα και ο ΜακΚίσικ με κλέψιμο και κάρφωμα «έκοψε» τα πόδια των φιλοξενούμενων οι οποίοι αντί να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο επίπεδο την είδαν να πηγαίνει στο +15 (71-56, 32’). Η κλεψύδρα έφτανε στο τέλος της, ο Παναθηναϊκό ξέμενε από κουράγιο ενώ ο Ολυμπιακός με την γραμμή του τερματισμού να πλησιάζει και με το ΣΕΦ να… κοχλάζει έβρισκε εύκολους πόντους όπως ο αιφνιδιασμός του Βεζένκοβ για το 79-52 (35’). Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του, οι φιλοξενούμενοι εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια κι ο Παπανικολάου με τρίποντο έκανε το 87-64 (38’) δίνοντας επίσημη μορφή στο πάρτι τίτλου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν στο 15΄ ο Νέντοβιτς κάθισε στον πάγκο για να ξεκουραστεί, ακολούθησε ένα επιμέρους σκορ 23-3 των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι εξαφανίστηκαν και ξέφυγαν με 17 πόντους διαφορά (55-38). Ο αγώνας δεν είχε γυρισμό.

MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν μυθικός με 25 πόντους (5/8διπ., 4/5τριπ., 3/4β.), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Τρομερός και ο Κώστας Σλούκας με 14 πόντους και 5 ασίστ,

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λαρεντζάκης μπήκε μέσα στο δεύτερο δεκάλεπτο και άλλαξε όλο το παιχνίδι. Ολοκλήρωσε με 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Σε πολύ κακό βράδυ οι Παπαπέτρου (2/11 σουτ) και Γουάιτ (0/6 σουτ).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η αποθέωση στον Γιώργο και όλη η συγκινησιακή φόρτιση την οποία ένιωθε στο τέλος του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός τελείωσε με 50% στα τρίποντα και μόλις 7 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός όπως σε όλα τα φετινά παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε ένα καταπληκτικό δεκάλεπτο το οποίο ήταν υπεραρκετό. Αναφερόμαστε στην δεύτερη περίοδο και ειδικά στο δεύτερο μισό της.

Καθολικά ανώτερος ο Ολυμπιακός δεν βρήκε αντίσταση στους τελικούς και κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-0.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-26, 55-40, 63-53, 93-74

6

5

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις