“Ο Ηρακλής δεν μπορεί να είναι κομπάρσος, πάμε για την άνοδο”

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο Γρηγόρης Δανιηλίδης, μέλος στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ηρακλής και υπεύθυνος κτιριακών εγκαταστάσεων, που αναφέρθηκε στη συνάντηση (όπου παρέστη και ο ίδιος) “κυανόλευκων” παραγόντων (νυν και πρώην), φορέων και επιχειρηματιών, με θητεία στην ομάδα, τον πολιτικό χώρο και τον “περίγυρο” του Ημίθεου, με πρωτοβουλία του ΓΣ και “άνοιγμα” του μεγαλομετόχου Στράτου Ευγενίου, το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμαριά.

Σύσκεψη γνωριμίας και σύσφιγξης σχέσεων, που είχε θετικό απόηχο και ανταπόκριση, ενώ το στέλεχος του Ηρακλή αναφέρθηκε στην προσπάθεια πρωταθλητισμού, αλλά και τις εργασίες που γίνονται στη Μίκρα, όπως και το όραμα γηπέδου στους Χορτατζήδες.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τη συνάντηση στην Καλαμαριά, ανάμεσα σε ΠΑΕ, Ερασιτέχνη, παλαιμάχους και “λοιπές δυνάμεις” του Ηρακλή, από το στενό και ευρύτερο περιβάλλον:
“Έγινε μια συνάντηση που οργάνωσε ο κ. Τσουρέκας, μέλος του Γ.Σ. Ηρακλής. Βρεθήκαμε πολλοί παράγοντες της ομάδας, δημοσιογράφοι, πολιτικά πρόσωπα, όπως οι κ.κ. Καράογλου, που υπάρχει πάντα, Καλαφάτης, Κυριζίδης ο αντιδήμαρχος. Πολλοί χορηγοί που βοηθούν την ομάδα, ήμασταν μια οικογένεια, αλλά και φίλαθλος κόσμος. Ήταν μια ωραία βραδιά, κράτησε περίπου 2-3 ώρες. Υπήρξε ανταπόκριση, μακάρι να γίνονται τακτικά τέτοιες συναντήσεις, να βρισκόμαστε συχνά. Ήταν συνάντηση γνωριμίας, δείχνουμε οτι είμαστε μαζί, μια οικογένεια με τον ΓΣ, το ίδιο θα θέλαμε να γίνει για το μπάσκετ. Μακάρι να έρθει και ένας άνθρωπος σαν τον κ. Ευγενίου, να αναλάβει το μπάσκετ και αυτοί να είναι μαζί μας, για να μπορέσουμε να πάμε τον Ηρακλή μας ψηλά. Και θα τον πάμε ψηλά”.
Για τα αποτελέσματα των επαφών με τα πολιτικά πρόσωπα στη συνάντηση:

“Προσπαθούμε να κάνουμε το γήπεδο στους Χορτατζήδες, αυτός είναι ο σκοπός μας τώρα. Να πιέσουμε, για ένα γήπεδο 12.000-15.000 θέσεων, αφού δε μπορεί να γίνει στη Μίκρα. Όλοι ήταν θετικοί να βοηθήσουν, αυτό προσπαθούμε. Ο κ. Θέος, με όλα τα μέλη του ΓΣ, τρέχουν για αυτό το πράγμα. Έχουμε αναλάβει ο καθένας τις αρμοδιότητές του και τρέχει ο καθένας στον τομέα του, άλλος για τις μεταγραφές, άλλος για το γήπεδο στους Χορτατζήδες, εγώ για τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Θα γίνονται συχνά τέτοιες συναντήσεις, είμαστε μια οικογένεια, όλοι για τον Ηρακλή μας, δεν υπάρχει τίποτα να χωρίσουμε, ούτε προσωπική προβολή θέλει ο καθένας μας. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε”.

Για τις βελτιωτικές εργασίες στη Μίκρα, όπου έχει ενεργό ρόλο, ως υπεύθυνος κτιριακών εγκαταστάσεων:

“Είμαι υπεύθυνος στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στη Μίκρα ξεκινήσαμε να κάνουμε πολλά έργα. Τα τρία γήπεδα επανασπορά, για να μπορέσουμε να έχουμε γήπεδα, να μπορούν να προπονούνται και οι ακαδημίες, εκτός από τους Χορτατζήδες, που έχουμε. Γίνονται έργα με γυψοσανίδες, βαψίματα, το κτίριο αυτό ήταν παρατημένο πολλά χρόνια. Αναλάβαμε να το κάνουμε ξανά όπως στην παλιά μορφή του. Κάνουμε συνέχεια έργα, δουλεύουν διαρκώς συνεργεία. Πέρυσι με τη βοήθεια του κ. Μυλωνά και εμού βρήκαμε μια χορηγία, για να φτιάξουμε τις πόρτες, που ήταν όλες πεσμένες κάτω. Δεν υπήρχε τίποτα. Πλημμύρισε το κτίριο, είχε γεμίσει νερά μέσα και δε μπορούσαμε να μπούμε μέσα. Βγάλαμε τα νερά, φτιάξαμε τις πόρτες και κάνουμε όλες τις άλλες εργασίες, να αλλάξουμε τα πλακάκια που έχουν σπάσει, η πισίνα να βαφτεί, να έρθει ξανά στη λειτουργία της. Τα μηχανήματα που έχουμε κάτω να είναι ξανά σε λειτουργία, για να μπορούν οι αθλητές, να γυμνάζονται, να κάνουν εκεί τις φυσιοθεραπείες τους. Σα τη Μίκρα δεν υπάρχει, έχω πάει σε όλα τα γήπεδα. Είναι του Ρέντη, του Ολυμπιακού. Μπορούμε να κάνουμε τρία γήπεδα με χόρτο και θα κοιτάξουμε να κάνουμε άλλα δυο γήπεδα, πλαστικά, για να μαζέψουμε όλα τα τμήματα εκεί, και τους Χορτατζήδες. Μετά από πολλά χρόνια θα λειτουργήσει και η πομόνα, είχαμε πολλά χρόνια τη πομόνα και δε λειτουργούσε.

Φέραμε γεωλόγο, με τη βοήθεια του κ. Ιωακειμίδη, γεωλόγος που δε μας παίρνει πολλά λεφτά, μας βοηθά να βγάλουμε το νερό για να ποτίζουμε τα γήπεδα. Σιγά-σιγά θα γίνουν όλα. Εστιατόρια, κουζίνες, τα πάντα. Έχουν πεταχτεί όλα από μέσα, δεν υπάρχει τίποτα, έχουν σαπίσει όλα, ήταν από καιρό Μυτιληναίου. Ανοίγεις το ντουλάπι να κάνεις καφέ και πέφτει η πόρτα στα χέρια σου. Αυτά δε γίνεται στον Ηρακλή να υπάρχουν. Πρέπει το κτίριο να είναι υπόδειγμα. Θα προλάβουμε την έναρξη της προετοιμασίας, κάναμε έναν προγραμματισμό για αυτά τα έργα φέτος, του χρόνου θα γίνουν κάποια άλλα. Αλλάξαμε τα τζάμια, που ήταν θολά, είχε τραβήξει υγρασία. Είναι δουλειά μου να βοηθώ και εγώ, αφιλοκερδώς φυσικά, πάνω στη δική μου δουλειά, όπως τα αλουμίνια. Τα υλικά μας τα έφερε ο κ. Μυλωνάς, εγώ κατασκεύασα τις πόρτες, πήγα τις έβαλα. Να γίνει όμορφα. Πας μέσα και ανοίγεις την πόρτα και μπαίνεις στην τουαλέτα τώρα, δεν υπήρχε πόρτα, είχε πέσει η πόρτα. Δεν είναι λίγες, είναι ένα σωρό πόρτες. Τα γραφεία να λειτουργούν όλα όμορφα και ωραία”.

Για τον πήχη που ανεβαίνει, με στόχο πρωταθλητισμού τη νέα χρονιά, αν διαφαίνεται άλλος συμπαίκτης, διοικητικά και κυρίως οικονομικά, για τον Στράτο Ευγενίου, πλην του Τομ Παπαδόπουλου, που βοηθά και στηρίζει:

“Δε ξέρω τι συζητάνε, δε θέλουμε να μπλέκουμε στα… πόδια τους. Προσπαθούν να βρουν και αυτοί κάποιον ακόμα. Προς το παρόν οι δυο τους, αλλά υπάρχουν σκέψεις, συζητούν. Σιγά-σιγά όλα θα γίνουν. Αν μαζευτούμε όλοι, μια οικογένεια, θα γίνουν πολλά πράγματα. Αν εγώ μπλέκω στα πόδια του Φανάρα, του Σγουρή ή του Ιωακειμίδη, δε θα γίνει δουλειά. Εμένα με έβαλαν υπεύθυνο εκεί, ελέγχω, κοιτάω πως πάει, γιατί δε μπήκε το… πλακάκι καλά. Έτσι δουλεύουμε. Δε μπορώ να πω εγώ τον Φανάρα, πάρε τον… Γρηγόρη Δανιηλίδη, καλό σέντερ φορ, θα μου πει, που ξέρεις εσύ. Αλλά δε μπορεί και ο Φανάρας να έρθει να μου πει εμένα, γιατί δε μπήκε καλά το πλακάκι”.

Για την εικόνα στα οικονομικά, με την πρόθεση πρωταγωνιστικού ρόλου και το πόσο μπορεί να ανέβει το μπάτζετ:

“Ο Ηρακλής δε μπορεί να κάθεται να γίνει κομπάρσος στη Β΄ Εθνική, ξεκινάμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και να βγάλουμε την ομάδα φέτος. Θεού θέλοντος, λέμε αλλά δε ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα. Αυτό είναι στο μυαλό μας. Μακάρι να αλλάξει και το σύστημα, να ανεβαίνουν κατευθείαν οι πρωταθλητές. Και οι άλλες ομάδες είναι, αλλά ο Ηρακλής, είναι… Ηρακλής, δε μπορούμε να τον αφήσουμε έτσι. Τα παιδιά τρέχουν, μιλάνε με μάνατζερ και παίκτες. Περιμένουμε να πάρουμε την άδεια, είμαστε πολύ κοντά να την πάρουμε, για να δούμε τι παίκτες θα πάρουμε και τι παίκτες θα αφήσουμε. Είναι τυπικό, αλλά ψάχνουν και τη λεπτομέρεια, είναι καινούριοι που μπήκαν. Μιλάμε με παίκτες, αλλά δε μπορούμε να ανακοινώσουμε. Με το που θα γίνει, θα βλέπετε μια ή δυο μεταγραφές σχεδόν κάθε μέρα, σιγά-σιγά. Είναι οι κ.κ. Φανάρας, Σγουρής, Κατσαμπής, Γεωργιάδης, έχουν αναλάβει, συζητούν και περιμένουν. Πολλοί παίκτες θέλουν να έρθουν στον Ηρακλή, δεν είναι λίγοι”.

Για το μήνυμα στον κόσμο των “κυανόλευκων”:

“Ο κόσμος του Ηρακλή να είναι μπροστά στην ομάδα. Να έρθουν να βοηθήσουν με τη φωνή τους, βασικά αυτό θέλουμε πρώτα. Να πάμε σε παιχνίδια και να βλέπουν οτι ο Ηρακλής έχει κόσμο. Δε βγαίνουν εύκολα καινούρια Ηρακλάκια τα τελευταία χρόνια, να μην χάνονται. Να έρθει ο μπαμπάς με το παιδί, να δουν την ομάδα, να δουν τον κόσμο να φωνάζει. Αυτά θέλουμε. Στο Καυτανζόγλειο θέλει λαό, δε γίνεται να έχεις 1.500 φιλάθλους. Στον Ηρακλή εμείς μάθαμε με κόσμο, η ηλικία η δική μου. Πιστεύω οτι θα βοηθήσει ο κόσμος φέτος και πάντα βοηθά με τον τρόπο του, δε μένει έτσι. Είναι και δύσκολες στιγμές. Βλέπετε πού πήγε η βενζίνη, πού πήγανε όλα. Ποιος θα βάλει φέτος αυτοκίνητο για εκτός έδρας. Για να πας στην Καρδίτσα θέλεις 100 ευρώ. Ο άλλος παίρνει 100 ευρώ την εβδομάδα, άλλος έχει οικογένεια. Τα λέμε εμείς, αλλά είναι δύσκολα”.

soccerpractor.blogspot.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις