Στη Super League 2 και του χρόνου η Βέροια

Έχοντας το υπέρ της 1-2 του πρώτου αγώνα η Λαμία έμεινε στη Super League 1 με το 1-1 κόντρα στη Βέροια στη ρεβάνς.

Ένας θα χαμογελούσε, ένας θα βυθιζόταν στη στενοχώρια στο Λαμία – Βέροια. Τελικά το φαβορί τα κατάφερε. Η ομάδα της Super League 1 ήταν εκείνη που εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.

Με όπλο το σκορ του πρώτου αγώνα και τη στήριξη του κόσμου της η Λαμία σφράγισε την παραμονή της. Ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Βέροια και πέτυχε τον στόχο της για φέτος έστω και εάν αγχώθηκε αρκετά.

Στα δύο ματς οι Ημαθιώτες ήταν ανώτεροι. Έδειξαν πιο οργανωμένη ομάδα. Είχαν ποδοσφαιρική ταυτότητα, δημιουργούσαν φάσεις, έπαιζαν με πλάνο. Δεν μετράει, όμως, πάντα αυτό. Έτσι η επόμενη σεζόν θα τους βρει ξανά στη Super League 2 παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν από την αρχή της σεζόν.

Η Λαμία έδειξε στα δύο ματς πως πολλά πράγματα δεν έγιναν καλά φέτος. Τόσο στο χτίσιμο του ρόστερ όσο και στην επιλογή του προπονητή για το κλείσιμο της σεζόν. Ο Τζανλούκα Φέστα στα μπαράζ νικήθηκε από τον αντίπαλό του. Είχε, όμως, καλύτερους παίκτες και την τύχη με το μέρος του. Κομβικός ο Ντάνι Μπεχαράνο, ο σκόρερ των δύο από τα τρία γκολ αυτής της διαδικασίας. Πολύτιμος ο Μανούσος που έδωσε τόσες μάχες.

Λαμία – Βέροια: Το ματς

Το πρώτο ματς ήταν πιο θεαματικό και αυτό γιατί υπήρχε μία ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, η Βέροια. Στη ρεβάνς το άγχος ήταν σαφώς περισσότερο. Οι δύο παίκτες το αντιμετώπισαν ως τελικό και αυτό σήμαινε ότι τα λάθη ήταν πολλά και οι καλές ενέργειες λίγες.

Η Λαμία μπήκε καλύτερα, προσπάθησε με την ώθηση που της έδωσε ο κόσμος να βρει νωρίς ένα γκολ, αλλά φάσεις δεν έβγαζε ούτε εκείνη ούτε ο αντίπαλός της. Όλα αυτά έως το 27′. Από ένα στημένο άνοιξε ξανά το σκορ. Αυτή τη φορά ήταν η Βέροια εκείνη που εκμεταλλεύτηκε μία στατική φάση. Σκόρερ ο Γιακουμάκης από κεφαλιά του Κάτσε.

Το γκολ αναπτέρωσε το ηθικό των φιλοξενούμενων. Εκείνοι πήραν μέτρα στο γήπεδο την ώρα που οι γηπεδούχοι στο χορτάρι και την εξέδρα είχαν παγώσει. Παρόλα αυτά δεν δέχτηκαν ουσιαστικές ευκαιρίες μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Αντιθέτως, είχαν μία καλή στιγμή με τον Τζανδάρη.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Φοφανά άγγιξε το 0-2. Αυτή ήταν η φάση του αγώνα για τη Βέροια. Δεν βρήκαν εκεί το γκολ οι Ημαθιώτες και στη συνέχεια δεν βρήκαν τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Οι εξτρέμ της «Βασίλισσας του Βορρά» δεν πήραν τόσες προσπάθειες πάνω τους, ενώ τα τριγωνάκια που στο πρώτο ματς έβγαιναν, τώρα κόπηκαν.

Η Λαμία διαχειρίστηκε την πίεση που είχε, πήρε μέτρα, ανέβασε στροφές και κοντρόλαρε το ματς. Είχε μία ευκαιρία από λάθος του Παπαδόπουλου και τελικά ισοφάρισε στο 78′ με ωραίο σουτ του Μπεχαράνο. Ο Παπαδόπουλος δεν έδιωξε όπως θα έπρεπε. Θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς και μοιραίο στα δύο ματς. Μετά το 1-1 η Βέροια δεν έβγαλε τις φάσεις που θα ήθελε και έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της απογοητευμένους και τους γηπεδούχους στο πόδι.

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (82′ Γκέντσογλου), Προβυδάκης (46′ Σαραμαντάς), Νούνιες (74′ Τιρόνε), Μανούσος (96′ Αραμπούλι), Καραμάνος (74′ Μπανγκουρά).

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Πεταυράκης, Δημόπουλος, Μαραγκός (46′ Σκόνδρας), Μπουκουβάλας, Μούργος, Κάτσε, Γαβριηλίδης, Φοφανά (65′ Κουατένγκ), Πασάς, Γιακουμάκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις