Νίκησε κι ελπίζει ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 1-0 του Πηλέα στο πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Αγ. Παρασκευής από την Σκιάθο μείωσε την διαφορά στους τέσσερις βαθμούς, αυξάνοντας τις ελπίδες του για την παραμονή. Χρυσός σκόρερ ο Καραγεώργος (73’). Με δέκα τελείωσαν αμφότερες οι ομάδες την αναμέτρηση.

Δυνατό ξεκίνημα για Πανιώνιο, 0-0 το α’ μέρος.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο από μεριάς γηπεδούχου ομάδας, καθώς αρχικά στο 7’ ο Καραγέωργος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φώτου δεν κατάφερε σε εξ επαφής κεφαλιά από τα δυο μέτρα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και εν συνεχεία στο 14’ ο Πέτσης από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε ανενόχλητος ψηλά άουτ έπειτα από γύρισμα του Μαρούφ. Ο ρυθμός του α’ μέρους έπεσε έπειτα από το πέρας και της συγκεκριμένης φάσης, με το δυνατό παιχνίδι στον χώρο της μεσαίας γραμμής να υπερισχύει και τον διαιτητή Χαλβατζάκο να προσπαθεί να κρατήσει όσον το δυνατόν πιο κοντά το ματς στα πλαίσια της ηρεμίας μοιράζοντας ορθώς κάρτες σε καίριες φάσεις. Η τελευταία καλή ευκαιρία όσον αφορά για το α’ μέρος σημειώθηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων και ήταν για την ομάδα του Πηλέα. Συγκεκριμένα έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τα αριστερά, Μαργαρίτης και Καμπέρης έπαιξαν το ένα-δύο με τον τελευταίο να πατάει περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο της εστίας του Ορφανού.

Πίεση ψηλά από Πανιώνιο και λύτρωση στο 73’ με Καραγεώργο.

Οι ποδοσφαιριστές του Ν. Σκουφογιάννη μπήκαν ακόμη πιο αποφασιστικά με την επανέναρξη της αναμέτρησης και αφού αρχικά είχαν προειδοποιήσει με του Καραγέωργο (50’ ) με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαστροπαναγιώτη και νέα κεφαλιά του Δημητρίου (63’) που δεν βρήκαν στόχο, ήρθε η Λύτρωση στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαστροπαναγιώτη, η άμυνα του Πηλέα κόλλησε και στο 2ο δοκάρι ο Καραγεώργος ανενόχλητος έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο στην ομάδα του. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν με 10 ποδοσφαιριστές την αναμέτρηση, όταν αρχικά ο Μαστροπαναγιώτης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Χαλβατζάκο για κράτημα στον Καμπέρη, ενώ το ίδιο συνέβη και 82’ για τον Καμπέρη για σκληρό μαρκάρισμα στον Καραγεώργο.

Συνθέσεις:

Πανιώνιος: (Ν.Σκουφογιάννης) Ορφανός, Μαστακούλης (75’ Βαΐτσης), Μαστροπαναγιώτης, Καλαντζής (45+2’ Μπασδάνης), Κωστούλας, Δημητρίου, Φώτου, Μοσχούδης, Καραγεώργος, Μαρούφ, Πέτσης (46’ Μπαρμπούτας).

Πηλέας: (Θ. Θάνος) Φηύγας, Καζάκης Ζουλέκου, Μπαρμπαγεωργόπουλος (60’ Η. Ματθαίου), Ε. Ματθαίου, Βαΐτσης, Καμπέρης, Βούρος, Τσακίρης (68’ Μπρισμπέος), Μαργαρίτης, Μακρής (76’ Στύλλας).

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις