Συνάντηση Μπαλτάκου με ομάδες της SL1 για κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών και Πειθαρχικό Κώδικα


Μοιράσου το άρθρο

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε τετ α τετ με επτά εκπροσώπους ομάδων της Superleague 1, συζητώντας μεταξύ άλλων για την τροποποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα, αλλά και την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.

Όπως σημειώνει μάλιστα στην ενημέρωσή της η Ομοσπονδία, έγινε αποδεκτό από πλευράς ΕΠΟ το αίτημα των Μπέου, Μποροβήλου, Σπανού, Κωστούλα, Παπαϊωάννου, Χριστοβασίλη και Λυσάνδρου για να καθιερωθεί από τη μεθεπόμενη σεζόν η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι Ολυμπιακός και Άρης υπέγραψαν φέτος για τρία χρόνια σε Cosmote και Nova αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου, με προέδρους και εκπροσώπους ομάδων της Super League1.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Ε.Π.Ο. μετείχαν οι  Αχιλλέας Μπέος (ΠΑΕ Βόλος), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Λαμία), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννενα), Μηνάς Λυσάνδρου (ΟΦΗ).

Στη συνάντηση ζητήθηκε από την Ε.Π.Ο. η τροποποίηση του άρθρου 14.2 του Πειθαρχικού Κώδικα ούτως ώστε να ευθύνεται για τυχόν επεισόδια όχι αναγκαστικά ο γηπεδούχος, αλλά και η ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι προκάλεσαν «εν τοις πράγμασιν» τα επεισόδια αυτά.

Ζητήθηκε, επίσης, από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 να καθιερωθεί συνολικά και με την αντίστοιχη ποινολόγηση κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, την UEFA, την ολιστική μελέτη και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. Η Ε.Π.Ο. δέχθηκε το αίτημα αυτό.

Τέθηκαν, τέλος, θέματα οικονομικής φύσεως, τα οποία θα αντιμετωπισθούν στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις