Πρωταθλήτρια η Κ15 της ΕΠΣ Κοζάνης, 2-1 την Αχαΐα στον Αλμυρό (pics)

Στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού η ΕΠΣ Κοζάνης, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 10΄, πέτυχε την ανατροπή, επικράτησε 2-1 της ΕΠΣ Αχαΐας και κατέκτησε τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κάτω των 15 ετών. Στην τρίτη θέση η ΕΠΣ Χανίων.

Οι Μακεδόνες πέτυχαν και τα δύο γκολ σε διάστημα που αγωνίζονταν με 10 παίκτες, αφού στο 43΄ αποβλήθηκε ο Αδαμοπουλος. Σκόρερ των πρωταθλητών ήταν ο Κάτανας στο 47΄ και ο Τσιόκανος στο 51΄. Ο Ντεντόπουλος με απευθείας χτύπημα κόρνερ  στο 10΄ είχε ανοίξει το σκορ για την Αχαΐα.

Χαρακτηριστικό του αγώνα ότι ξεκίνησε με αφόρητη ζέστη, αλλά περίπου στο 60΄ ξέσπασε βροχή και στο 76΄ υπήρξε 5λεπτη διακοπή λόγω έντονων αστραπών και βροντών!

Κοζάνη: Παζής, Ζάχος, Μπαλτζής, Βασιλειάδης, Αδαμόπουλος, Μηλιδώνης, Τσαραμανίδης (28΄ Ανδρεόπουλος), Καραφουλίδης (78΄ Σαββίδης), Κωτίδης, Καλατσάνας (32΄ Τσιόκανος), Κάτανας (66΄ Ζάρζος).

Αχαΐα: Λιακόπουλος, Παρασκευόπουλος (60΄ Διαμαντόπουλος), Παππάς, Ξηνταρόπουλος, Βαγενάς, Πιρλής, Βερβήτας (59΄ Σπανός), Τσερικλός (75΄ Κανελλόπουλος), Θεοφανόπουλος, Ντεντόπουλος (60΄ Μαντάς), Φλωράτος (40΄ Μυλωνάς).

Τις απονομές στις ομάδες και στους διαιτητές έκανε ο Άγγελος Δανιήλ, προέδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, ταμίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο.

Στον μικρό τελικό της Κ15 η ΕΠΣ Χανίων επικράτησε 2-1 της ΕΠΣ Ευβοίας στο Π. Νικολαΐδης της Νίκαιας και κατέκτησε την τρίτη θέση της κατηγορίας. Σκόρερ και των δύο γκολ των Κρητικών ήταν ο Δασκαλόπουλος στο 37ο και στο 47ο λεπτό. Για την ΕΠΣ Ευβοίας μείωσε ο Βουγιούκας στο 90ό λεπτό.

Τις απονομές στις δύο ομάδες και στους διαιτητές έκανε ο Κωνσταντίνος Νίκας, πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής διοργανώσεων της Ε.Π.Ο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις