Βόλος: Δεκάχρονος στις Αλυκές έσωσε τον 81χρονο παππού του από πνιγμό! (pics)


Μοιράσου το άρθρο

Ζωντανός χάρη στην αντίληψη και γρήγορη αντίδραση του δεκάχρονου εγγονού του είναι ένας 81χρονος, ο οποίος πήγε να πνιγεί το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλαζ Αλυκών στο Βόλο.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr ο μικρός πρόσεξε ότι παππούς του που είχε βουτήξει λίγο νωρίτερα στη θάλασσα (και τον είχαν παρασύρει ελαφρώς τα κύματα), είχε ξαπλώσει ανάσκελα και κατάπινε νερό, έχοντας αισθανθεί (όπως έγινε γνωστό αργότερα) αδιαθεσία.

Άμεσα το παιδί ενημέρωσε τους ναυαγοσώστες που υπήρχαν στην πλαζ και έτρεξε στην προβλήτα που υπάρχει δεξιά από την πλαζ για να τραβήξει έξω από το νερό τον 81χρονο.

Την ίδια στιγμή έφτασε και η ναυαγοσώστρια, η οποία μαζί με άλλες δύο συναδέλφους της που έσπευσαν στο σημείο με σκάφος, προχώρησαν στις ενέργειες διάσωσης του ηλικιωμένου, τον οποίο παρέλαβε στη συνέχεια το ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Παρά το σοκ και την ταραχή που υπέστη ο 81χρονος, λίγο αργότερα συνήλθε εντελώς και τα ζωτικά του σημεία είχαν επιστρέψει στα φυσιολογικά.

Για το γεγονός έγραψε η LifeGuardVolos:

Σημαντικό περιστατικό παρ ολίγο πνιγμού αντιμετώπισε με επιτυχία η ομάδα της LifeguardVolos στην παραλία της Πλάζ των Αλυκών. Η ναυαγοσώστρια Μαρία Σαμαρτζή αντιλήφθηκε ότι ένας ηλικιωμένος έχει χάσει τις αισθήσεις του και έσπευσε στο σημείο, ειδοποιώντας ταυτόχρονα το σκάφος που κατέφθασε εντός ολίγων λεπτών με το πλήρωμα του Μαρία Ραφαηλίδη και Χριστίνα Φιλιππάτου. Οι 3 ναυαγοσώστριες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και χορήγησαν οξυγόνο στο θύμα, καθώς διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα είχαν πέσει σημαντικά, ενώ στο σημείο κατέφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον κύριο που έδειχνε να έχει επανέλθει και να είναι καλύτερα στην υγεία του. Η LifeguardVolos οφείλει αν συγχαρεί τις 3 ναυαγοσώστριες που έφεραν εις πέρας ακόμα μια επιτυχημένη διάσωση χάρη στην έγκαιρη επέμβαση τους και την επάρκεια γνώσεων τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις