«Κανένας δεν θα αντιμετωπίζει τη Νίκη χωρίς σεβασμό»

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει την ΕΣΚΑΘ για μεθόδους που υπονομεύουν την προσπάθεια που γίνεται φέτος στις Ακαδημίες μπάσκετ της Νίκης, εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου. Αναλυτικά:

“Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου συγχαίρει την παιδική ομάδα του συλλόγου μας “Νέοι Αθλητές Νίκης”, τους αθλητές και τους προπονητές του τμήματος για την μεγάλη προσπάθειά που κατέβαλαν, παρά τα προβλήματα, στον αγώνα που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου 19/3 με την αντίστοιχη ομάδα του Αιολικού για το πρωτάθλημα Παίδων Μαγνησίας της ΕΣΚΑΘ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα μας ξεδίπλωσε το ταλέντο της, έπαιξε με περίσσιο ζήλο και ήταν μπροστά στο σκορ για 38 αγωνιστικά λεπτά. Όμως, οι πολλές απουσίες βασικών παικτών μας λόγω σχολικής εκδρομής και η κούραση που επήλθε και ίσως κάποιες λανθασμένες αποφάσεις από τους διαιτητές του αγώνα με αποκορύφωμα την αποβολή του προπονητή μας Στέφανου Τύμπα, συνετέλεσαν στο να μην έρθει το νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα μας αν και προηγούνταν μέχρι και με 12 πόντους. Για την ιστορία, η ομάδα του Αιολικού κέρδισε με σκορ 41-46 την οποία και συγχαίρουμε.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι παρά το γεγονός που είχαμε ενημερώσει εγκαίρως, τόσο την διοργανώτρια αρχή όσο και την ομάδα του Αιολικού, ότι θα απουσιάζουν οι περισσότεροι από τους βασικούς μας παίκτες σε προγραμματισμένη σχολική εκδρομή, ο αντίπαλός μας δεν δέχθηκε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα για να διεξαχθεί ένα ενδιαφέρον και επί ίσοις όροις παιχνίδι.

Επίσης, ένα άλλο γεγονός που μας γεννάει απορίες, είναι ότι παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας, προφορικώς και εγγράφως, προς την διοργανώτρια ΕΣΚΑΘ προκειμένου να μας ενημερώσει με ακρίβεια για το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, κάτι που έπρεπε να είναι γνωστό και σαφές πριν από την έναρξή του βάση της προκήρυξης, συνεχώς προστίθενται “νέες φάσεις” και ενώ η ομάδα μας τερματίζει πρώτη σε κάθε από αυτές.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ένωσης, επιδίωξή τους είναι τα παιδιά να παίζουν περισσότερα παιχνίδια, αλλά η απορία που δημιουργείται σε εμάς, τους αθλητές και τους γονείς με όλα όσα έχουμε δει, είναι εάν αυτός είναι ο πραγματικός λόγος ή εάν θέλουν να αναδείξουν πρωταθλήτρια μία ομάδα που έχει ηττηθεί τρεις φορές σε όλο το πρωτάθλημα, ενώ η δική μας ομάδα με μία μόλις ήττα, πριν το σημερινό άνισο παιχνίδι, να μην μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο;

niki-neoi-athlites2

Στην πρώτη περίπτωση, που η διοργάνωση αναγκάζει τις ομάδες να συναντηθούν αρκετές φορές, θα εξυπηρετούνται ιστορικά σωματεία, όπως η Νίκη Βόλου, σχετικά με την ώρα και μέρα διεξαγωγής, ώστε να μπορούμε να παρουσιάσουμε πλήρης τις ομάδες μας;

Έχοντας την ευθύνη απέναντι στους αθλητές μας που μοχθούν και αγωνίζονται, στους γονείς που παρακολουθούν και στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους και στους φιλάθλους μας, ζητάμε από την ΕΣΚΑΘ το αυτονόητο, να εφαρμόσει τους κανόνες που η ίδια καθορίζει και να μην τους αλλάζει σε πρωτάθλημα που βρίσκεται εν’ εξελίξει.

Όσον αφορά, νέες ομάδες, καλό θα ήταν να αντιληφθούν το συντομότερο πως οι αθλητές των τμημάτων υποδομής μας, δεν είναι άλλο πια ανυπεράσπιστοι και δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να αντιμετωπίζει χωρίς σεβασμό την Νίκη Βόλου. Αντιλαμβανόμαστε το φόβο σας, για την αναγέννηση της ακαδημίας μας, όμως να είστε σίγουροι πως δεν θα μπούμε σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, άνευ όρων. Ο καλύτερος, από εδώ και στο εξής, ας κερδίζει… Εξάλλου το τελικό σκορ, πολύ μικρή σημασία έχει, μπροστά στις αξίες, τις αρχές και την τιμή να φοράς την φανέλα της Νίκης Βόλου.

Ο Σύλλογός μας έχει ως αρχή του τον σεβασμό στους αθλητές όλων των ομάδων και χωρίς να βάζει μπροστά την οποιαδήποτε σκοπιμότητα, ιδιαίτερα σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες. Άλλωστε, κάτι που δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη κάποιοι, είναι τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που έχει το παιδικό πρωτάθλημα, την χαρά της συμμετοχής, το κέρδος σε εμπειρίες και όχι ως αυτοσκοπό τη νίκη.”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις