Δύο ένοχοι για τις κρυφές κάμερες στην ΕΠΟ


Μοιράσου το άρθρο

Ποινές φυλάκισης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στους δύο κατηγορούμενους για τις κρυφές κάμερες στην ΕΠΟ που είχε αποκαλύψει η ΠΔΕ το 2017. 

Ενόχους για παραβίαση προσωπικών δεδομένων έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον πρώην υπεύθυνο ασφαλείας της ΕΠΟ Νίκο Παναγιώτου και τον συνεργάτη του Κ. Λαζαρίδη.

Στον πρώτο επιβλήθηκε φυλάκιση 18 μηνών, στον δεύτερο 10 μηνών και αμφότεροι άσκησαν άφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η υπόθεση εκκρεμούσε στην ΕΠΟ από το 2017. Συγκεκριμένα στις 2/3/2017 η τότε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας, είχε ανακοινώσει ότι υπήρχε μηχανισμός παρακολούθησης στο γραφείο του Προέδρου της ΕΠΟ που όμως δεν λειτουργούσε αλλά και κρυφές κάμερες στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας!

Η Διοικούσα Επιτροπή είχε καταθέσει κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα, για τους υπεύθυνους της εγκατάστασης των μηχανισμών.

Το SDNA λίγες ημέρες αργότερα, είχε αποκαλύψει ότι οι κρυφές κάμερες που βρέθηκαν στα γραφεία της ΚΕΔ, ήταν μέχρι τότε ενεργές, ήταν wireless (μπορούσες δηλαδή να παρακολουθήσεις και από κινητό!) και βρίσκονταν εκεί τουλάχιστον μια 5ετία, επί διοικήσεων δηλαδή Γιώργου Σαρρή και Γιώργου Γκιρτζίκη.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και πέντε χρόνια μετά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις