Ενδεχόμενη ρήξη Παπαδόπουλου-Ευγενίου στον Ηρακλή, διαφωνίες στο μετοχικό σχήμα

Από μία λεπτή κλωστή κρέμεται πλέον η μετοχική συνεργασία του Τομ Παπαδόπουλου και του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ηρακλής Στράτου Ευγενίου. Αιτία; Η απροθυμία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ να μπει ο Νικ Σακίεβτις στο μετοχικό σχήμα, αλλά και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην οργάνωση και ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού Ηρακλή.

Όπως είναι γνωστό πριν από λίγες ημέρες ο κ. Παπαδόπουλος με γραπτή του ανακοίνωση είχε προαναγγείλει την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ηρακλής. Στο νέο σχήμα, εκτός από τη δική του παρουσία είχε κάνει αναφορά και στην παρουσία του κ. Σακίεβιτς. Προφανώς αυτό το σενάριο δεν το είχε συζητήσει σ’ όλο το εύρος του με τον κ. Ευγενίου κι έτσι στις ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι χθες αναδείχθηκαν προβλήματα, τα οποία έχουν δυσαρεστήσει τον ομογενή επιχειρηματία.

Ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος στην ανακοίνωση του είχε αναφέρει ότι «αποφάσισα να εισέλθω στο διοικητικό σχήμα δυνατότερος αλλά και πολύ σοφότερος από πριν», είχε βάλει απαράβατο όρο την παρουσία του Νικ Σακίεβιτς στη νέα προσπάθεια. Η απόφαση του Τομ Παπαδόπουλου μόνο τυχαία δεν ήταν. Το αντίθετο. Εχοντας αντιληφθεί ότι το restart του Ηρακλή απαιτεί έναν τεχνοκράτη που θα αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι της ομάδας, κατέληξε στην παρουσία του Σακίεβιτς που έχει τεράστια πείρα στο θέμα αυτό. Ο Σακίεβιτς έχει team τεσσάρων συνεργατών, όλων των ειδικοτήτων και μ’ αυτούς αναλαμβάνει τα project ποδοσφαιρικών ομάδων. Τελευταίο deal η εξαγορά της Γαλλικής Ανζέ με επιχειρηματικό funds. Στόχος του δεν είναι μόνο η βελτίωση των ομάδων σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και η προσέλκυση χορηγών και επενδυτών. Το βιογραφικό του είναι γεμάτο από συνεργασίες με μεγάλα αθλητικά κλαμπ. Ο κ. Ευγενίου είναι αντίθετος τόσο με τη συνεργασία της ΠΑΕ Ηρακλής με τον κ. Σακίεβτις όσο και με την παρουσία του στο μετοχικό σχήμα. Εκείνο που τρομάζει, σε πρώτο χρόνο τον Στράτο Ευγενίου, είναι οι 300.000 ευρώ που είναι οι οικονομικές απαιτήσεις του team του Σακίεβιτς. Ο Τομ Παπαδόπουλος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι οι αμοιβές αυτές θα αποτελέσουν τη μετοχική συμμετοχή του Σακίεβιτς στην ΠΑΕ Ηρακλής, ενώ θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του ώστε η ομάδα να αλλάξει επίπεδο και να έχει οργανωτικά χαρακτηριστικά μίας σύγχρονης ΠΑΕ.

Η διάσταση απόψεων των δύο ανδρών στο θέμα Σακίεβιτς, οι οποίες καταγράφηκαν και σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν, δεν αποκλείεται να αποτελέσει αιτία ρήξης της μετοχικής συνεργασίας Ευγενίου-Παπαδόπουλου στην ΠΑΕ Ηρακλής. Ο ομογενής επιχειρηματίας, αν δεν υπάρξει κάποια αιφνιδιαστική εξέλιξη θα έρθει στη Θεσσαλονίκη στο τέλος του επόμενου μήνα. Οπότε το πιθανότερο είναι τότε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Στο μεσοδιάστημα όμως ο Ηρακλής θα πρέπει να «χτίσει» τη νέα ομάδα, οπότε με το θέμα Σακίεβιτς στον αέρα και τον Τομ Παπαδόπουλο με το ένα πόδι στην έξοδο, με ποιο μπάτζετ θα γίνει ο προγραμματισμός; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει πρώτα ο μεγαλομέτοχος Στράτος Ευγενίου και θα πρέπει να προβληματίσει τον κ. Παπαδόπουλο.

Πηγή: metrosport

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις