Ηττημένες, αλλά αξιοπρεπείς κόντρα στον ίσχυρο ΠΑΟ οι Κορασίδες του Ολυμπιακού Βόλου

Στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της αντίστοιχης ηλικιακής κατηγορίας, οι Κορασίδες του Ολυμπιακού Βόλου ήρθαν αντιμέτωπες με ένα εκ των αδιαφιλονίκητων φαβορί για την πρώτη θέση, τον Παναθηναϊκού, κι υπέστησαν φυσιολογική ήττα, με σκορ 78-40.

Οι αθλήτριες της Ελένης Παπαθανασίου, παρά το φαινομενικά μεγάλο εις βάρος τους σκορ, έδειξαν μπασκετικές αρχές, όπως έπραξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, είχαν “δυνατά” αγωνιστικά διαστήματα, αλλά, απολύτως φυσιολογικά, παραδόθηκαν στην ανωτερότητα των “πρασίνων”.

Η έκβαση του αγώνα προδιαγράφηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, με τις ερυθρόλευκες να προηγούνται στο 3′ με 6-2 και τον Παναθηναϊκό, στα εναπομείναντα επτά λεπτά της περιόδου, να “τρέχει” υπέρ του επιμέρους σκορ 20-0, με “όπλα” του την επιθετική του άμυνα πάνω στην μπάλα και στα 4/4 του γηπέδου, η οποία ανάγκασε τον Ολυμπιακό σε πολλαπλά λάθη, και την απόλυτη υπεροχή του στα ριμπάουντ, και στις δύο άκρες του παρκέ.

Από ‘κει κι έπειτα, ο Ολυμπιακός “ανέβασε στροφές”, ισορρόπησε στον τομέα των ριμπάουντ, “κατέβασε” ασφαλέστερα την μπάλα και βρήκε μία κάποια πολυφωνία στο επιθετικό κομμάτι, εκτός της Σιουμουρέκη, αλλά η εκτελεστική δεινότητα των αντιπάλων του, τόσο εντός ρακέτας, όσο κι εκτός γραμμής των 6,75, έφερε τη σταδιακή αύξηση της διαφοράς στο σκορ, η οποία, με τη λήξη των 40’, έφτασε τους 38 πόντους (78-40).

Κορυφαία για τις νικήτριες ήταν η Φελούρη, με 24 πόντους και ιδιαίτερα πλούσια στατιστική, καταπληκτική, για τον Ολυμπιακό, η Βασιλική Σιουμουρέκη που πέτυχε τους 23 από τους συνολικά 40 ερυθρόλευκους πόντους.

Η στατιστική της αναμέτρησης:

Τα δεκάλεπτα: 22-6, 37-16, 61-25, 78-40.

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαθανασίου – Δέρβος): Ράπτη 5, Κ. Πολύζου 5, Κωστοπούλου, Νιφόρου, Σιουμουρέκη 23(2), Λογοδοτή, Καραστάθη, Κοτοπούλη 7, Φουτρά, Αν. Πολύζου.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις