Παπαθανασίου: “Καλύτερος από εμάς ο ΠΑΟ, να αποδείξουμε στη Θεσσαλία ότι παίζουμε καλό μπάσκετ”

Για την εμφάνιση της ομάδας της, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων και την αγωνιστική συνέχεια που προβλέπεται για τις ερυθρόλευκες στο τουρνουά, μίλησε, μέσω τηλεφωνικής τοποθέτησής της στην εκπομπή “Clasico” του Βόλος 986, η προπονήτρια του Ολυμπιακού Βόλου, Ελένη Παπαθανασίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ματς με τον ΠΑΟ:

“Αναμφίβολα, ηττηθήκαμε από μία καλύτερη ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Είχαμε κι εμείς πάρα πολύ άγχος, λόγω της πρώτης μας μέρας εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα, με εξαιρετικές αθλήτριες, εμείς απολαμβάνουμε την εμπειρία του να είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι στις επόμενες αναμετρήσεις θα τα πάμε καλύτερα, αν και το παιχνίδι που έρχεται σήμερα το βράδυ (29/6, 21:00) είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αντιμετωπίζουμε την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ, τις Εσπερίδες, μία ομάδα, επίσης, πολύ έμπειρη, με περγαμηνές και πολλές διακρίσεις. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, επαναλαμβάνω, είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ και μεγάλη χαρά για τα κορίτσια μας, τα οποία αγαπούν αυτό που κάνουν. Ό,τι καλύτερο είναι να έρθει, ας έρθει”.

Για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου:

“Εκπροσωπούμε τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, σε αυτό το τουρνουά. Το γεγονός ότι φτάσαμε εδώ με 17 νίκες, σε ισάριθμα ματς, τα λέει όλα για την υπερπροσπάθεια που έχει κάνει αυτή η ομάδα. Το ρόστερ στελεχώνεται από παιδιά που έδειξαν επαγγελματισμό, έχουν ήθος, αξιοπρέπεια και με πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο τους, μην το ξεχνάμε αυτό”.

Για τις διαφορές μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ομάδας της:

“Ο Παναθηναϊκός, φέτος, έπαιξε 40-50 παιχνίδια, εμείς 17, εκ των οποίων δεν ήταν όλα ανταγωνιστικά. Είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει παίκτριες από 4,5 εκατομμύρια κόσμο, οι δικές μας επιλογές είναι περιορισμένες. Παρ’ όλα αυτά, ήρθαμε εδώ για να αποδείξουμε στον Βόλο και τη Θεσσαλία ότι παίζουμε καλό μπάσκετ κι αυτό θα κάνουμε”.

Για την αφόρητη ζέστη στην Καλαμάτα και την έλλειψη κλιματισμού στο γήπεδο διεξαγωγής των αναμετρήσεων:

“Πράγματι, η ζέστη εδώ είναι αφόρητη. Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι και οι άνθρωποι εδώ κάνουν μεγάλη προσπάθεια να μας βοηθήσουν. Χθες (σ.σ. στο ματς με ΠΑΟ) έφεραν δύο “ντουλάπες”, έτσι τα λένε, πίσω από τους δύο πάγκους. Αυτό κάπως μετρίασε το ανυπόφορο κλίμα που επικρατούσε. Αυτά είναι τα δεδομένα για όλες τις ομάδες, με αυτά θα παλέψουμε. Μακάρι να γινόταν το τουρνουά στον Βόλο, που το δικό μας Κλειστό έχει κλιματισμό”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις