Ο απόηχος της 18ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο στην Α’ ΕΠΣΘ

Το goalpost.grόπως κάθε εβδομάδα, κάνει το ταμείο της αγωνιστικής και σας παρουσιάζει τους “κερδισμένους” και τους “χαμένους” του Σαββατοκύριακου. Το στραβοπάτημα της ΑΕ Διμηνίου, έφερε μόνο πρώτο στην κορυφή τον Ηρακλή που πέρασε νικηφόρα από το “Κιούπι” ενώ στην ουρά η νίκη του Πανιωνίου σε συνδυασμό με την ήττα της Αγίας Παρασκευής έδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη της παραμονής.

Σάββατο 19/3

Μαγνησιακός – Ηρακλής 0-4

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσελεπή που σημείωσε καρέ τερμάτων η ομάδα του Γ. Φασουράκη πέρασε και από το κιούπι και εκμεταλλευόμενη την εντός έδρας γκέλα της ΑΕ διμηνίου διατηρήθηκε στην κορυφή μεν, αλλά αποσπάστηκε και στο +3 από την ομάδα του Κ. Μπράτσου και πλέον τέσσερις στροφές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έχει αποκλειστικά την τύχη στα σικάτης πόδια. Όσον αφορά τώρα τον Μαγνησιακό, η ομάδα του Β. Πανόπουλου πάλεψε και αντιστάθηκε για ένα ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε τελικώς να πάρει κάτι από την συγκεκριμένη αναμέτρηση και με βάση τα υπόλοιπα αποτελέσματα είναι πλέον απίθανο να σώσει την κατηγορία.

Α.Ε. Διμηνίου – Άρης 1-2

Σπουδαίο διπλό πανηγύρισε η ομάδα του Ν. Αθανασιάδη στο Διμήνι και μάλιστα αυτό ήταν ουσιαστικά και το τρίποντο που της εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Όσον αφορά τώρα τους κιτρινόμαυρους του Διμηνίου, αυτή η εντός έδρας ήττα τους γκρέμισε από την κορυφή και σε συνδυασμό με το διπλό του Ηρακλή, τους αναγκάζει να θεωρούν την κατάληψη της 1ης θέσης δύσκολο στόχο μιας και μόνο με ποδοσφαιρική αυτοκτονία θα την χάσει ο Ηρακλής βάση και του προγράμματος του.

Δάφνη – Σαρακηνός 0-2

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Τσιαμπαλή-Σουάρες που σκόραρε και τα δυο τέρματα της ομάδας του, ο Σαρακηνός επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και έπιασε την Α.Ε.Δ. στην 2η θέση. Η ομάδα του Κ. Παπαστεργίου η οποία είχε την κατοχή της μπάλας και τον επιθετικό μονόλογο καθ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, απέδειξε ακόμη μια αγωνιστική πως δικαίως βρίσκεται όσον αφορά την αγωνιστική της εικόνα-ταυτότητα τόσο ψηλά μιας και είναι από της κορυφαίες ομάδες στον συγκεκριμένο όμιλο αναμφίβολα. Στην αντίπερα όχθη η ήδη υποβιβασμένη Δάφνη δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να βρει λύσεις απέναντι στην ποιότητα του αντιπάλου της και δικαίως ήρθε αυτή η ήττα, πλέον στο στρατόπεδο της ομάδας των Αγ. Αναργύρων θα προσπαθήσουν απλά να μαζέψουν όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς στις τέσσερις εναπομείναντες αγωνιστικές και εν συνεχεία να στήσουν εκ νέου τις βάσεις για την γρήγορη επιστροφή τους στην μεγάλη κατηγορία.

Κυριακή 20/3

Πηλέας – Πανιώνιος 0-1

Παράταση στο όνειρο έδωσε ο Πανιώνιος καθώς όχι μόνο κατάφερε να επικρατήσει του μαχητικού Πηλέα με 1-0 με σκόρερ τον Καραγεώργο, αλλά πήρε και το δώρο που περίμενε από την Σκιάθο(επικράτησε 0-2 της Αγ. Παρασκευής) μειώνοντας πλέον την διαφορά στους 4 βαθμούς τέσσερις αγωνίστηκες πριν το φινάλε και έχοντας την ομάδα του Στ. Μαλακασιώτη την προτελευταία αγωνιστική εντός έδρας. Όσον αφορά τώρα και τον Πηλέα η ομάδα του Θ. Θάνου που έπαιξε και πάλεψε όσο μπορούσε τον Πανιώνιο του Ν. Σκουφογιάννη, είδε για ακόμη μια αγωνιστική να πληρώνει τα λάθος μαρκαρίσματα και από ακόμη μια στημένη φάση (από τις πολλές φέτος) ήρθε άλλη μια ήττα.

Αγ. Παρασκευή – Σκιάθος 0-2

Σε περιπέτειες μπήκε η ομάδα του Στ. Μαλακασιώτη μετά την εντός έδρας ήττα από την Σκιάθο καθώς είδε τον Πανιώνιο να την πλησιάζει στους 4 βαθμούς και πλέον πρέπει να δείξει περισσότερο καθαρό μυαλό και όχι άγχος προκειμένου να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να σώσει την κατηγορία. Στην αντίπερα όχθη οι νησιώτες για ακόμη μια αγωνιστική συνέχισαν να δίνουν απαντήσεις εντός τεσσάρων γραμμών και απέδειξαν για άλλη μια εβδομάδα πως ο 2ος γύρος είναι εφαλτήριο για να γίνει κάτι καλύτερο την ερχόμενη σεζόν μιας και το ροστερ της Σκιάθου δεν ήταν από την αρχή για ομάδα που θα έδινε μάχη για την παραμονή.  

Θησέας – ΑΕ 2002 2-0

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Δ. Κόφφα έπειτα από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Γκουγκούδη. Η ομάδα της Αγριάς έπειτα και από την συγκεκριμένη νίκη εδραιώθηκε στην 5η θέση, ενώ όσον αφορά το ματς κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης καθώς τα βρήκε σκούρα όσον αφορά την διάσπαση της πολύ καλά οργανωμένης αμυντικής διάταξης της φιλοξενούμενης ομάδας. Τέλος όσον αφορά την ομάδα της Α.Ε. 2002 για άλλη μια αγωνιστική έδειξε πως με το νεανικό ροστερ που διαθέτει στην ερχόμενη σεζόν και με τις κατάλληλες προσθήκες θα είναι μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν εκ νέου την επάνοδο στην πρώτη τη τάξη τοπική κατηγορία.

Επιμέλεια: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις