Ευγενίου: «Αν ήμασταν Τρίγλια θα παίρναμε αδειοδότηση»

Ο Στράτος Ευγενίου χαρακτήρισε τον εαυτό του… ηλίθιο και υποστήριξε ότι αν η ομάδα λεγόταν ΠΟΤ Αριστοτέλης θα έπαιρνε άδεια.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΟΤ Ηρακλή, Στράτος Ευγενίου παραχώρησε την Παρασκευή (01/07) συνέντευξη Τύπου και εκτός των ανανέωσεων συνεργασίας με το τεχνικό τιμ και την παραμονή ποδοσφαιριστών, μίλησε για την αποτυχία στη διαδικασία αδειοδότησης. Εκτόξευσε «βέλη» προς την ΕΠΟ και επεσήμανε ότι αν την ομάδα την έλεγαν ΠΟΤ Αριστοτέλης ή Ερμή του Πραξιτέλους θα έπαιρνε άδεια!

Αρχικά έκανε αναδρομή για την προηγούμενη χρονιά:

«Πέρυσι τέτοια εποχή είχε ανακοινωθεί η πρόθεση του ΓΣ Ηρακλής να γίνει μεταφορά της Τρίγλιας στη Θεσσαλονίκη και η ομάδα όταν ολοκληρωθεί η αγορά να ονομαστεί Ηρακλής. Η συζήτηση ήταν να πάρω ένα ποσό και να είμαι εκτός ομάδας. Να βοηθάω όσο μπορώ και να γίνει κάποιος άλλος μεγαλομέτοχος.

Αυτό δεν κατέστη δυνατό και μου ζητήθηκε να συνεχίσω εγώ τη λειτουργία της ομάδας. Μία ομάδα που έγινε σε δύο εβδομάδες και υπερέβαλε εαυτό. Καταφέραμε πάρα πολλά. Το 95% όσων κάναμε ήταν θετικά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Στη διάρκεια της χρονιάς για διάφορους λόγους κάποιοι πολέμησαν την προσπάθεια. Έλεγαν ότι η ομάδα δεν θα γίνει ποτέ Ηρακλής.

Δεσμεύομαι ότι η ομάδα είναι και θα είναι πάντα Ηρακλής. Στο βωμό αυτού του πράγματος και για να έχω μια συνέπεια σε όσα έλεγα, προσθέσαμε στο ΠΟΤ την ονομασία Ηρακλής. Έτσι, η ομάδα από τις αρχές ονομαζόταν ΠΟΤ Ηρακλής από τις αρχές του χρόνου, έπειτα από απαίτηση του κόσμου του Ηρακλή και από προσωπική μου επιθυμία.

Ξέραμε ότι αυτό στο μέλλον θα μπορούσε να μας δημιουργήσει κάποια προβλήματα τα οποία, δυστυχώς, βγαίνουν τώρα. Πολλοί μου έλεγαν ότι υπάρχουν άτομα που δεν θέλουν να υπάρχει Ηρακλής. Πάντα γελούσα μ’ αυτά τα πράγματα, μέχρι που τους χλεύαζα. Σήμερα διακρίνω ότι όντως υπάρχει μια προσπάθεια για να σβήσει το όνομα του Ηρακλή από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Είμαι εδώ να σας πω ότι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Κανένας Σαράκης και καμία ΕΠΟ δεν θα σβήσει τον Ηρακλή.

Κατεβήκαμε να πάρουμε αδειοδότηση με έναν άρτιο φάκελο. Παρόλα αυτά λόγω του ότι προσθέσαμε το όνομα Ηρακλής η ομάδα δεν πήρε άδεια. Ειπώθηκε στην έφεση ότι αν βάζαμε το όνομα Αριστοτέλης ή Ερμής του Πραξιτέλη ή αν έμενε ως Τρίγλια θα έπαιρνε αδειοδότηση. Εμείς δεν θέλουμε. Θα κάνουμε ανταγωνιστική ομάδα και θα διεκδικήσουμε τους αρχικούς στόχους. Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ο Ηρακλής είναι εδώ, θα υπάρχει και θα υπάρχει για πολλά χρόνια.

Τελευταία διάβασα ένα δημοσίευμα που λέει ότι εγώ δεν είμαι επενδυτής που χρειάζεται ο Ηρακλής. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον, αύριο θα κάθεται εδώ αρκεί να έχω τη συναίνεση του ΓΣ και του κόσμου του Ηρακλή. Επενδυτής είναι αυτός που βάζει χρήματα σε μία δουλειά με την προοπτική να βγάλει περισσότερα. Αυτό που κάποιοι δημοσιογράφοι αναφέρουν, νομίζω ότι ψάχνουν για ηλίθιο. Αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής έχει ηλίθιο και ονομάζεται Ευγενίου.

Αυτή τη στιγμή το μέλλον του Ηρακλή είμαι εγώ. Αν υπάρχει κάτι καλύτερο εδώ θα είμαστε και θα το δούμε την ώρα που θα έρθει. Να πάψουν ν’ ασχολούνται με τα διοικητικά και ν’ ασχολούνται με τα αγωνιστικά».

Για την ανανέωση συνεργασίας με τους Γεωργιάδη, Κατσαμπή είπε:

«Έκαναν φοβερή δουλειά και αυτοί θα διασφαλίσουν ότι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της».

Έστειλε, επίσης, μήνυμα στον κόσμο:

«Ό,τι έχω υποσχεθεί δεν έχω βγει ανακόλουθος. Ίσως έχω παρεξηγηθεί που λέω ότι θέλω τον κόσμο δίπλα μας. Βλέπετε ότι η ομάδα βάλλεται από παντού. Πρέπει να δείξει τη δύναμή της. Δεν μπορούμε να έχουμε πόλεμο εκ των έσω, από το 2-3%. Ο περισσότερος είμαι μαζί μας. Να δείξουμε τη δύναμή μας για να μας σέβονται».

Για τις εργασίες που γίνονται:

«Από τα οικονομικά μέσα που έχουμε, έχουν ξεκινήσει αναβαθμίσεις και στον χλοοτάπητα στη Μίκρα, στα γραφεία, στα αποδυτήρια, στο γυμναστήριο. Βάσεις είναι όλο το κομμάτι της ομάδας. Υπάρχει βοήθεια από άλλους ανθρώπους και τους ευχαριστούμε».

Για το ύψος του μπάτζετ:

«Καθορίζεται από πολλά πράγματα. Το βασικό είναι η στελέχωση. Οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές είναι το 60%. Δεν αλλάζουμε τίποτα. Τα χρήματα που θα ξοδέψουμε είναι γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ. Οι στόχοι που μας έχει βάλει ο προπονητής σύμφωνα με τη μη αδειοδότηση, που είναι γελοίο, δε νομίζω ότι μου ζήτησε κάποιον ο προπονητής και δεν τον έχουμε πάρει. Όσο βγει…».

Πώς θα λέγεται η ομάδα; ΠΟΤ Ηρακλής; Τι σήμα θα έχει;

«Ακόμα θα λέγεται ΠΟΤ Ηρακλής. Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν για να φτάσουμε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Τακτοποιούνται οι οφειλές του προηγούμενου ΑΦΜ. Αυτό είναι ένα μήνυμα στους ανεγκέφαλους στην Αθήνα ότι αν δεν γινόταν αυτή η προσπάθεια όλοι αυτοί δεν θα έπαιρναν ευρώ. Έστω 2,3,5 παίρνουν κάποια χρήματα. Μην προσπαθείτε να κάψετε την προσπάθεια. Το σήμα θα είναι το «Η» και βλέποντας τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε… Βάλαμε το όνομα Ηρακλής και το πληρώσαμε. Δεν μετανιώνουμε. Προχωράμε για να δούμε τι άλλες νάρκες έχουν να μας βάλουν».

Όσοι ανακοινώσατε μένουν και οι υπόλοιποι φεύγουν;

«Οι μεγάλοι έχουν φύγει. Με κάποιους μικρούς δεν έχουμε μιλήσει ακόμα».

Για τους Παπαδόπουλο και Σακίεβιτς:

«Πέρυσι ο Τομ Παπαδόπουλος ήταν ο μεγαλύτερος χορηγός και τον ευχαριστώ. Υπήρχε μια συμφωνία να μετοχοποιούν κάποια χρήματα που έβαλα εγώ αλλά κι αυτός. Πολλοί βιάζονται. Μεγαλομέτοχος είμαι εγώ. Είναι να έρθει τέλος Ιουλίου. Δεν τον ενδιαφέρει να μπει μόνος του, θεωρεί ότι έκανε μεγάλα λάθη και δεν θέλει να τα επαναλάβει με τον ίδιο να λέει ότι αν είμαι μαζί του θα είναι εγγύηση για την αποφυγή των λαθών.

Δεν ήμουν αρνητικός για τον Σακίεβιτς. Έχει πετύχει πολλά, ήταν ιδρυτικό στέλεχος του MLS. Έχει μπει στην Ανζέ και τον ενδιαφέρει να δει πώς μπορεί να βοηθήσει, ώστε όλοι να έχουν ένα όφελος. Από την άλλη πλευρά θέλω να βλέπω κάποιον face to face όταν συμφωνώ με κάποιον. Να έρθει εδώ να πει τι θέλει και να τα δούμε από κοντά. Μπορεί να μας παρέχει πολλά.

Υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται για τον Ηρακλή ακόμη και για την αγορά. Αν δεν διασφαλίζεται το μέλλον της ομάδας δεν πρόκειται να δοθεί. Ο έλεγχος δε θα γίνει πρώτα από μένα και από τον ΑΣ. Κομήτες πάντα έρχονται. Σοβαρότητα δεν υπάρχει. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να μιλήσει για την ομάδα, θα πρέπει να καταθέσει στον ΑΣ 100 χιλιάδες ευρώ και μετά να μιλήσει μαζί μας. Να μας δείξει ότι έρχεται με μία σοβαρότητα, όχι να κάνουμε συζητήσεις καφενείου».

Αν έχει μιλήσει τον Σακίεβιτς:

«Από όσο γνωρίζω είναι να έρθει τέλος Ιουλίου. Έχει κάποιους παίκτες που θα προτείνει. Θα τους αξιολογήσει το τιμ».

Και πρόσθεσε:

«Προς όλους τους κωμικοτραγικούς, κομπλεξικούς, σαράκηδες του κόσμου. Ο Ηρακλής δεν πεθαίνει».

Ο τεχνικός Κώστας Γεωργιάδης είπε:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή, αλλά και στιγμή μεγάλης ευθύνης να μου κάνουν πρόταση ανανέωσης η διοίκηση με πρώτο τον κύριο Ευγενίου. Ευχαριστώ όλη την οικογένεια του Ηρακλή και τον κόσμο για τη στήριξη. Ήταν μία χρονιά με πολλά εμπόδια, δύσκολη. Διαμορφώσαμε μια βάση για τη νέα χρονιά.

Σ’ αυτό που δημιουργήσαμε θα χτίσουμε κι άλλο. Θα δημιουργήσουμε ακόμα πιο ανταγωνιστική ομάδα. Είχαμε θέσει στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που ο φίλαθλος του Ηρακλή θα είναι περήφανος. Οφείλουμε ν’ ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδό μας με την ίδια φιλοσοφία, με καλύτερες προσθήκες, μελετημένες, οργανωμένες και με γνώμονα την πολλή δουλειά και τη δημιουργία ομάδας. Εννοώ όλο τον οργανισμό. Μια ομάδα ενωμένη που θα διεκδικήσει με καθαρό τρόπο υψηλούς στόχους. Θα έχουμε υψηλότερους στόχους από την περσινή σεζόν».

Αν η μη εξασφάλιση άδειας τον βγάζει έξω από το πλάνο του:

«Είχαμε ένα πλάνο Α με άδεια και είχαμε θέσει κάποιους στόχους. Μετά τη 1η Μαΐου η ομάδα δουλεύει καθημερινά. Είχαμε και πλάνο Β χωρίς άδεια. Τα παιδιά που ανανέωσαν δεν έχουν να κάνουν με την αδειοδότηση. Είναι ικανά παιδιά που έχουν κατανοήσει τι είναι Ηρακλής».

Για τις μεταγραφές:

«Είναι δύο κενές θέσεις μετά τον Βιτλή. Έχουμε έναν μπούσουλα για να δούμε τι θα επιλέξουμε».

Αν μπορεί να μιλήσει για άνοδο:

«Το ότι δεν πήραμε άδεια δεν μας απογοήτευσε. Υπάρχει μια φιλοσοφία να κοιτάμε όλους στα μάτια. Θα πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας. Δεν με φοβίζει να πω ότι πάμε για πρωτάθλημα, όμως αυτό που κρατήσαμε πέρυσι είναι ότι θα πάμε σε κάθε παιχνίδι να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Απόδοση: FL News

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις