Τελικά… Κάρλος Σάινθ στο Γκραν Πρι των ανατροπών

Ο Κάρλος Σάινθ πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην F1 επικρατώντας στο Σίλβερστοουν, όμως η Φεράρι γι’ ακόμα μία φορά… κατάφερε να καταστρέψει τον (4ο, τελικά) Λεκλέρκ. Δεύτερος ο απίστευτος Πέρεζ, τρίτος ο Χάμιλτον.
Του είχαν πάει όλα, μα σχεδόν όλα, φέτος στραβά. Κάτι η ομάδα του, κάτι οι δικές του γκάφες, κάτι η ατυχία, ο Κάρλος Σάινθ (που, θυμίζουμε, πέρυσι τερμάτισε πάνω από τον Λεκλέρκ) στους πρώτους 5 αγώνες της σεζόν τα είχε κάνει μεγαλοπρεπώς μαντάρα.

Λίγο η δεύτερη θέση στο Μονακό, όμως, λίγο η δεύτερη στον Καναδά, βάλτε στο μπλέντερ και την χθεσινή pole position στο Σίλβερστοουν, άρχισε να διαφαίνεται πως θα γυρίσει ο τροχός (της Σκουντερία), θα γα…στρώσει την κατάσταση ο Ισπανός.

Όπερ και εγένετο: μπορεί στην πρώτη εκκίνηση του αγώνα το τρομακτικό ατύχημα του Ζου να «έκλεψε την παράσταση», όμως το ίδιο, σε αγωνιστικό πλαίσιο, είχε κάνει και ο Μαξ Φερστάπεν που πέρασε τον poleman Σάινθ. Ευτυχώς για τον Κάρλος η κόκκινη σημαία που βγήκε του έδωσε πίσω την πρώτη θέση στην επανεκκίνηση κι αυτή τη φορά τα κατάφερε πολύ καλύτερα, κρατώντας πίσω του τον Ολλανδό.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε, εν συνεχεία, τα θεματάκια του και έμεινε πολύ πίσω, με αποτέλεσμα Λεκλέρκ και Σάινθ να πηγαίνουν, παρά τον αδιανόητο ρυθμό του Χάμιλτον, για το 1-2.

Η κατάσταση ανατράπηκε 12 γύρους πριν από το τέλος: ο Οκόν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εντός της πίστας, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε να κάνει τις βόλτες του και η Φεράρι σε μια εκπληκτική, με το -Μ κεφαλαίο, απόφαση δεν τράβηξε μέσα τον Λεκλέρκ για να βάλει μαλακή γόμα, εν αντιθέσει με το υπόλοιπο γκριντ που, λογικότατα, μπήκε να βάλει το ταχύτερο σετ ελαστικών.

Αποτέλεσμα: όταν έφυγε το Α.Α. από την πίστα, ο Λεκλέρκ της χρησιμοποιημένης σκληρής γόμας έγινε έρμαιο-παρά την σκυλίσια μάχη που έδωσε- στους Σάινθ-Πέρεζ και Χάμιλτον, οι οποίοι, φυσικά, κατάφεραν να τον περάσουν.

Κάπως έτσι, ο Σάινθ έφτασε στην πρώτη νίκη της καριέρας του και συνεχίζει την ανοδική του πορεία, επιβεβαιώνοντας πως δεν είναι… παλτό όπως τον χαρακτηρίζουν οι κακεντρεχείς Τιφόζι.

Εικόνα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις