Δυναμική παρουσία από τους αρσιβαρίστες του Ολυμπιακού Βόλου

Στο κλειστό γυμναστήριο του Τυρνάβου πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Πρόκρισης για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών στην άρση βαρών. Συμμετείχαν αθλητές από συλλόγους όλης της περιφέρειας Θεσσαλίας με σκοπό να διεκδικήσουν το «διαβατήριο» για την τελική φάση. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική…

Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για οικονομικούς λόγους διοργανώνει κατά τόπους πρωταθλήματα. Οι 12 καλύτεροι από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, γεγονός που καθιστά ακόμη δύσκολο το έργο των αθλητών.
Ο Ολυμπιακός Βόλου συμμετείχε στους αγώνες με εννέα αρσιβαρίστες και μία αρσιβαρίστρια, τους οποίους συνόδευαν η έφορος Άννα Μανδρά-Μπορτσέλη και ο προπονητής Χαράλαμπος Μπορτσέλης. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αφού άπαντες πλην μιας εξαίρεσης πλασαρίστηκαν στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας τους στο σύνολο, αποδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον σύλλογο.
Πιο αναλυτικά οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα:
Στις Νεάνιδες στα 58 κιλά η Γιοβάννα Μπορτσέλη αναδείχθηκε κορυφαία στο αρασέ με 40 κιλά και δεύτερη στο ζετέ με 45 κιλά, ενώ ήταν δεύτερη και στο σύνολο με 85 κιλά.
Στους Παίδες στα 62 κιλά ο Γιώργος Χαρ. Μπορτσέλης κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ σε αρασέ και ζετέ με 40 και 45 κιλά αντίστοιχα κάνοντας ρεκόρ και στο σύνολο με 85 κιλά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα δύο αγωνίσματα και στο σύνολο.
Στα 69 κιλά των Παίδων ο Μανώλης Τσιριγωτάκης ήταν τρίτος τόσο στο αρασέ με 47 κιλά, όσο και στο ζετέ με 50 κιλά κάνοντας μάλιστα ατομική επίδοση στο πρώτο αγώνισμα. Ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό να τον ανεβάσει στο βάθρο, αφού περιορίστηκε στην τέταρτη θέση με 94 κιλά στο σύνολο.
Στους Εφήβους ο Χαράλαμπος Τσιριγωτάκης ήταν εντυπωσιακός στα 69 κιλά. Καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ στο αρασέ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 188 κιλά στο σύνολο σηκώνοντας 88 κιλά στο αρασέ και 100 στο ζετέ.
Στα 85 κιλά των Εφήβων «αργυρός» ήταν ο Γιώργος Φωτ. Μπορτσέλης με 67 κιλά στο αρασέ, 70 κιλά στο ζετέ και 137 κιλά στο σύνολο. Στην ίδια κατηγορία τον ακολούθησε στην τρίτη θέση ο Θωμάς Τσιριγωτάκης σηκώνοντας 60 κιλά στο αρασέ, 70 στο ζετέ και 130 στο σύνολο.
Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε την εντυπωσιακή του παρουσία και στην κατηγορία των ανδρών. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στα 77 κιλά ο Κώστας Ρουστάνης με 105 κιλά στο αρασέ, 115 στο ζετέ και 220 στο σύνολο.
Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε και ο Ταξιάρχης Ζαρώνης με 90 κιλά στο αρασέ, 116 στο ζετέ και 206 στο σύνολο.
Ο αγέραστος Φώτης Μπορτσέλης απέδειξε ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται κι ας έχουν περάσει τα χρόνια. Μετά από εξαιρετική εμφάνιση ήταν τρίτος στο αρασέ με 72 κιλά και στο ζετέ με 80 κιλά έχοντας 152 κιλά στο σύνολο.
Πολύ καλά τα πήγε και στη μεγάλη κατηγορία (+105 κιλά) ο Αστέριος Σταυρακόπουλος. Η επίδοση 80 κιλά στο αρασέ, 110 στο ζετέ και 190 στο σύνολο ήταν αρκετή για να τον φέρει στην τρίτη θέση.
Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν να ολοκληρωθούν όλα τα περιφερειακά πρωταθλήματα, προκειμένου να ξέρουν ποιοι θα πάρουν την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών. Πάντως στις τάξεις του τμήματος του βολιώτικου συλλόγου επικρατεί ικανοποίηση για την εμφάνιση των αθλητών του, οι οποίοι απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο της άρσης βαρών.
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις