Η ΕΠΟ δεν έχει απαντήσει επίσημα και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Β. ανησυχούν

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν να πληροφορηθούν ποιες θα είναι οι διοικητικές και οικονομικές υποχρεώσεις, προκειμένου η ομάδα να κατέβει να αγωνιστεί τη νέα χρονιά, αλλά και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν εκ μέρους του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937. Ένα σημαντικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί από την ΕΠΟ είναι…

…το ζήτημα των χρεών της ΠΑΕ προς την Ομοσπονδία κι αν θα επιβαρύνουν το μητρικό σωματείο και στην προκειμένη περίπτωση τον Ερασιτέχνη. Στον Ολυμπιακό έχουν φροντίσει να πληροφορηθούν το ύψος των οφειλών που υπάρχουν στην ΕΠΟ, δεν γνωρίζουν όμως επίσημα αν τα χρήματα αυτά θα κληθεί να τα πληρώσει (όλα ή μέρος του ποσού) ο Ολυμπιακός, όταν επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη έλαβαν την διαβεβαίωση πως η ομάδα θα παίξει στην Γ’ Εθνική, χωρίς να υπάρχει ορισμένο χρονικό διάστημα που πρέπει να παραμείνει ο Ολυμπιακός στις ερασιτεχνικές κατηγορίας και ότι μπορεί να επιστρέψει άμεσα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εκείνο, όμως, που πρέπει να απαντηθεί είναι τι προβλέπει η νομοθεσία για τις ομάδες που ανεβαίνουν άμεσα κατηγορία, όσον αφορά τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ προς ΙΚΑ, εφορία και προς τρίτους (ποδοσφαιριστές, προπονητές κ.α.). Θα αναβιώσουν εφόσον η ΠΑΕ προβεί σε εκκαθάριση; Θα αναβιώσει το 50% προς τους ποδοσφαιριστές που τους οφείλονταν χρήματα και έχουν κερδίσει τις προσφυγές;
Εδώ, πλέον, προστίθεται και η Πολιτεία, η οποία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τον προσεχή Μάιο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και θα υπάρχει, όπως ακούγεται έντονα τελευταία, διάταξη και για τα χρέη των ΠΑΕ. Αν αυτά βαραίνουν τις ομάδες που θα επανέρχονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τότε θα μιλάμε για διάλυση ιστορικών ομάδων, οι οποίες δεν θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος των χρεών. Γι’ αυτό άλλωστε και αποχώρησαν από τις επαγγελματικές κατηγορίες.
Δεν αποκλείεται, τελικά, να ισχύσει ότι και τώρα, όπου θα χρέη των ΠΑΕ πηγαίνουν σε φυσικά πρόσωπα και επιμερίζονται στα άτομα που έχουν διατελέσει πρόεδροι.
Μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση, θα υπάρχει η ανησυχία στις τάξεις του Ερασιτέχνη για το τι θα ισχύσει – τελικά – και όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να προχωρήσει καμία επαφή με άτομο που επιθυμεί να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα και να το λειτουργήσει.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις