Σε δύσκολη θέση Άρης – ΟΦΗ, γιατί γλιτώνει η ΑΕΛ!

Αίσθηση και εκτενείς συζητήσεις προκάλεσε ρεπορτάζ, που έφερε στη δημοσιότητα τη διάταξη – «σοκ» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που αφορά τις ομάδες, που διεκδικούν την άνοδό τους στις επαγγελματικές κατηγορίες, και δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εκκαθάρισης, στην οποία υπήχθησαν όταν υποβιβάστηκαν στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική.

Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, η ΕΕΑ δεν θα αναγνωρίζει τη νομιμότητά τους και επομένως δεν θα χορηγεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, σε τέτοιες περιπτώσεις ΠΑΕ.

Νομικοί που ασχολούνται με ποδοσφαιρικά θέματα επικοινωνώντας με το SDNA εξέφρασαν την άποψη ότι η διάταξη αυτή είναι δεσμευτική για περιπτώσεις όπως του Άρη ή και του ΟΦΗ (εφόσον καταφέρει ν’ ανέβει στη Φούτμπολ Λιγκ) και πρόσθεταν ότι από τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση δεν θα τους χορηγείται από την ΕΕΑ πιστοποιητικό συμμετοχής σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Όμως, η περίπτωση της Λάρισας, σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς κύκλους, είναι διαφορετική, διότι ναι μεν συνέστησε νέα ΠΑΕ και μετέχει στη Φούτμπολ Λιγκ χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εκκαθάρισης, όμως η διάταξη της ΕΕΑ δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ και άρα δεν μπορεί να μην χορηγήσει πιστοποιητικό σε μια ΠΑΕ που έχει μπει στο Γ.Ε.ΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) του υπουργείου Ανάπτυξης.

Με απλά λόγια, εκτιμούν ότι η Λάρισα και οι περιπτώσεις σαν αυτήν, «τη γλύτωσαν».

Το τι θα ισχύσει, τελικά, θα το δούμε όταν έρθει η ώρα της χορήγησης πιστοποιητικών, αλλά ίσως και στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ, όπου δεν αποκλείεται το θέμα, λόγω της διάστασης που πήρε, να συζητηθεί.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις