Μαρούπα: «Αν δεν υπάρχει νέα ΠΑΕ δε θα δοθεί άδεια»

Για την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μη χορηγήσει άδεια συμμετοχής σε ομάδες που δεν έχουν κάνει εκκαθάριση μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης η Ειρήνη Μαρούπα.
«Η απόφαση αφορά σε όσους δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση και δεν έχουν συστήσει νέα ΠΑΕ. Η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε το παλιό καθεστώς και πρόλαβε», τόνισε –αρχικά- και συνέχισε:

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει ανισότητα, αλλά είπαμε ότι όλο αυτό παρεξηγήθηκε. Καμία εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Εκτός από την ΑΕΚ. Άφηναν λοιπόν την εκκαθάριση έτσι, ενώ υπήρχαν περιουσιακά στοιχεία. Μένουν αυτά στο όνομα του προέδρου που χρεοκόπησε την προηγούμενη ΠΑΕ και ξαναφτιάχνουμε μια ΠΑΕ να την χρεοκοπήσουμε και αυτή.

Τα πρόσωπα αυτά για τα χρέη στο Δημόσιο έχουν και ποινική εμπλοκή. Συμμετοχή έχει και ο Ερασιτέχνης. Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο σταδιακά. Το χρέος δε φτάνει ξαφνικά στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό κάπως έπρεπε να σταματήσει. Είναι μεγάλη η ζημία προς το κράτος ή και από τους αθλητές. Φεύγει ο κύριος και κανείς δεν έχει συνέπειες. Πρέπει να ανακοπεί η επιθυμία των απατεώνων που συρρέουν στις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες».

Στη συνέχεια η κα. Μαρούπα αναφέρθηκε ειδικότερα στην περίπτωση του Άρη:

«Ο Άρης πρέπει να ολοκληρώσει την εκκαθάριση και να εκποιηθεί το περιουσιακό στοιχείο. Πρέπει να έχει δοθεί άδεια για τη σύσταση νέας ΠΑΕ μέχρι τέλη Ιουλίου. Προηγείται του πιστοποιητικού η σύσταση νέας ΠΑΕ. Αν δεν υπάρχει νέα ΠΑΕ δε θα δοθεί άδεια. Δεν ήταν γνωστό ούτε επιθυμητό να την πληρώσει ο Άρης με το νέο νόμο. Το προηγούμενο καθεστώς ήταν μια στρέβλωση του νόμου γι’ αυτό έπρεπε να αλλάξει», τόνισε.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ειρήνη Μαρούπα έκλεισε το τηλέφωνο όταν υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από τον Νίκο Πετρουλάκη και την ρώτησε πώς πέρσι η ΕΕΑ έδωσε το «ΟΚ» στη Λάρισα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις