Τσιμπανάκος: «Μόνο λόγια… δεν βάζουν χαρτοπετσέτα»

Η τηλεφωνική παρέμβαση του Γ.Γ. του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρη Μουρτζίνου, προκάλεσε την άμεση απάντηση του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, βγαίνοντας στον ραδιοφωνικό αέρα του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή Clasico.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Αν άκουσα καλά ο κ. Μουρτζίνος είπε ότι την ευθύνη για τον υποβιβασμό την έχει η ΠΑΕ, ότι τους αφήσαμε την ομάδα “πακέτο” και ότι κάνει πόλεμο η ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη. Πιο Ολυμπιακοί δεν μπορούν να είναι από εμάς, ούτε ο κ. Μουρτζίνος που είναι στην ομάδα 3-4 χρόνια. Δεν μπορεί να μιλάει για Ολυμπιακό ο κ. Μουρτζίνος, αυτοί εξυπηρετούν άλλα, πολιτικά συμφέροντα και προσωπικά.

Εμείς στον Ολυμπιακό γεννηθήκαμε, φέραμε χρήματα στον Ολυμπιακό και ως ποδοσφαιριστής και ως παράγοντας αργότερα βοήθησα όσο μπορούσα. Με τα όποια λάθη. Δεν μπορεί όμως να βγαίνει ο κάθε χθεσινός και να μιλάει για την ΠΑΕ που χρειάζεται χιλιάδες ευρώ, που στη ζωή τους ούτε που τα έχουν δει αυτά τα χρήματα, ούτε πρόκειται να τα δουν και να κρίνουν ανθρώπους, να θίγουν πρόσωπα και οικογένειες. Είναι πολύ μεγάλο ατόπημα αυτό που έκαναν. Εγώ είχα όλη την καλή διάθεση να βοηθήσω τον Ερασιτέχνη.

Ακούω για μπάτζετ… Το μπάτζετ θα το ορίσει ποιος; Θα έρθει δηλαδή ένας χρηματοδότης και θα του πουν βάλε εσύ τα λεφτά για να κάνουμε εμείς κουμάντο; Γίνονται αυτά ρε παιδιά; Πού ζούμε; Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Ακόμα κι όταν ο Ολυμπιακός ήταν στη Γ’, τη χρονιά που βγήκαμε εγώ είχα τον απόλυτο έλεγχο στα οικονομικά. Εγώ ήξερα ποιος έβαζε τα λεφτά κι ας μου πουν πόσα έβαλαν αυτοί. Δυο τρία πρόσωπα έβαλαν χρήματα. Μόνο κάτι διαρκείας πούλησαν. Δεν τα έβαλαν από την τσέπη τους. Ο κόσμος βοήθησε. Να το τονίσω αυτό».

Για τον Νταόπουλο:

«Ειπώθηκε και την προηγούμενη φορά ότι δεν είδαν τον κ. Νταόπουλο. Δύο φορές μπροστά ήταν ο κ. Πέγιος, κάλεσα και τον Πρόεδρο το καλοκαίρι όταν είχε έρθει και κάναμε ένα τραπέζι στην παραλία του Βόλου κι άλλο ένα στην κοπή πίτας που δεν ήρθε. Και ο κ. Κυριακόπουλος είχε καλεστεί και είχε έρθει και ο κ. Μεταφτσής είχε έρθει και ο κ. Πέγιος, μην λέμε πράγματα στον κόσμο για να ρίξουμε λάσπη.

Εγώ έχω μια πολύ καλή συνεργασία και σχέση με τον κ. Πρασσά. Ο κ. Πρασσάς είναι προσωπικός μου φίλος και έκανε και μία χορηγία από τις εταιρίες του στον Ολυμπιακό Βόλου πέρυσι. Ο κ. Νταόπουλος έβαλε ένα ποσό για να πάρει ένα ποσοστό της εταιρίας. Δεν ευθύνομαι εγώ αν δεν έγινε η μεταβίβαση. Ο δικηγόρος κ. Γρηγορίου μπορεί να με διαψεύσει αν λέω ψέματα. Το μετοχολόγια είναι στο γραφείο του κ. Γρηγορίου. Αν λοιπόν δεν έγινε η μεταβίβαση δεν ευθύνομαι εγώ σε καμία περίπτωση.

Ειπώθηκε ότι έφαγα χρήματα από τον Νταόπουλο… Ποιος έφαγε χρήματα; Δεν πήρε ένα χωράφι, πήρε μια εταιρία με εργαζόμενους, γιατί εγώ τάιζα 45 πρόσωπα στην ομάδα, έδινα χρήματα σε 45 οικογένειες και δεν μπήκε ένα ευρώ από τον κ. Νταόπουλο για να τρέξει η ομάδα. Δηλαδή πήρε ένα ποσοστό. Αλλά τα χρήματα για την επόμενη ημέρα που χρειάζονται η ομάδα για να λειτουργήσει τα έβαλα όλα εγώ. Για να ξεκαθαρίσουμε και να πούμε την αλήθεια. Αλλά και πάλι επειδή είναι ανεπαρκείς πήγαν και χτύπησαν πόρτες και ανθρώπους από τη δική μου πλευρά. Αφού είναι ικανοί γιατί δεν πήγαν να χτυπήσουν την πόρτα κάποιου επιχειρηματία; Για να κρύψουν τη γύμνια τους ρίχνουν λάσπη σε εμένα».

«Μόνο λόγια… δεν βάζουν χαρτοπετσέτα»

«Τους συνιστώ λοιπόν όταν μιλάνε για εμένα να είναι προσεκτικοί. Εγώ αγάπησα τον Ολυμπιακό και θα τον στηρίξω σε καθαρά χέρια και θα είμαι αρωγός και θα βάλω χρήματα σε μια προσπάθεια και του Ερασιτέχνη. Αλλά επαναλαμβάνω σε καθαρά χέρια. Όταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη δεν πήρε ένα διαρκείας για το καλό, όχι για τα χρήματα, τι να συζητήσω; Όταν μου έφεραν αποδείξεις με νερά για 17 ευρώ και όταν χθες έγινε μια ερώτηση στο Συμβούλιο, στο οποίο δεν μπόρεσα να παρευρεθώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είπε δεν έχω λεφτά. Τι κάθεσαι τότε πρόεδρος; Ας μπει ο κ. Κυριακόπουλος που βάζει λεφτά ή ο κ. Πέγιος που επίσης βάζει λεφτά.

Από τους υπόλοιπους δεν βάζει κανείς. Είναι μόνο για φωτογραφίες, το προσωπικό τους προφίλ και Ολυμπιακάρες. Εκτός αυτών των δύο (Κυριακόπουλου και Πέγιου) οι άλλοι δεν μπορούν να βάλουν ούτε χαρτοπετσέτα. Μόνο λόγια είναι. Ας φύγει ο κ. Τσεκούρας που είναι πρόεδρος κι ας μπει ο κ. Κυριακόπουλος, που έχει το προφίλ και την οικονομική δυνατότητα να βάλει χρήματα και έχει ήδη βάλει. Όπως και ο κ. Πέγιος που αγαπάει την ομάδα, που σε δύσκολες εποχές βγήκε απέναντι. Μπορεί με τον κ. Πέγιο να έχω έρθει σε αντιπαράθεση, αλλά λέω ποια είναι η πραγματικότητα. Τώρα να είμαστε πρόεδροι για να διαχειριζόμαστε τα λεφτά των άλλων… εντάξει».

«Βλέπουν παίκτες από τα χωριά»

«Αν δω ότι γίνει κάτι νοικοκυρεμένο θα βοηθήσω. Όχι όμως να λένε ψέματα, να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και να με κατηγορούν. Για ποιο πράγμα; Που άφησα ένα αθλητικό κέντρο; Οι προηγούμενοι τι άφησαν; Συντρίμμια και χρέη. Λένε για ηθική και ηθική… για ποια ηθική μιλάνε; Έξι χρόνια που ο μαλάκας έτρεχε κι απ’ το υστέρημά του έβαλε τα χρήματα, από φίλους του προσωπικούς, από επιχειρηματίες που βρήκε… Τότε ήμουν καλός. Τώρα είπαν ότι είμαι πιστολέρο. Ο Νονός είμαι μάλλον και δεν το ξέρω. Είναι ντροπή. Είναι πολύ λυπηρή αυτή η κατάσταση. Αυτή η ανεπάρκεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό Βόλου να χρεώνεται σ’ άλλους».

Αφήστε τον Τσιμπανάκο. Ο Τσιμπανάκος έφυγε, με τα καλά του και τα άσχημά του. Αυτά τα έξι χρόνια προσπάθησα, ανέβασα την ομάδα, άφησα ένα αθλητικό κέντρο, άφησα πέντε πράγματα. Ελάτε τώρα στην επόμενη ημέρα. Έχετε να μας πείτε μεταγραφές; Εγώ στη Γ’ Εθνική είχα πάρει τον Μάντζιο, τον Οικονομόπουλο, τον Γιακουμή, τον Λεάντρο, τον Λώττα κι άλλους. Εδώ έχει πάει Ιούλιος έχουν πάρει τον Θεοδοσιάδη – θα τους καταλάβει κι αυτός – και βλέπουν παίκτες από τα χωριά για να πάρουν. Να πάρεις κι από τα χωριά παίκτες συμφωνώ να πάρεις ταλέντα, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι ομάδα Τοπικού, είναι πανελλαδικής εμβέλειας.  Έχει ιστορία, φανέλα… Πάρτε ποδοσφαιριστές αναγνωρισμένης αξίας ν’ ανέβει η ομάδα επίπεδο κι εγώ θα είμαι δίπλα να σας βοηθήσω».

«Είναι λίγοι για να με κατηγορήσουν»

«Ο Τσιμπανάκος ευθύνεται που έπεσε κατηγορία η ομάδα; Παίρνω το τίμημα φυσικά, όπως κι όταν ανέβηκε η ομάδα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη μου για τον Ολυμπιακό. Ούτε ο κ. Μουρτζίνος – καλά για τον συγκεκριμένο δεν το συζητώ καν – αλλά κανείς… Είναι λίγοι για να με κατηγορήσουν. Μόνο τα χιλιόμετρα που έχω κάνει με τον Ολυμπιακό, τα χρήματα τόσα χρόνια, με covid και χίλια δυο άλλα, δεν έχουν δει στη ζωή τους τα χρήματα αυτά.

Αν δεν μπορούν να σηκώσουν το χέρι και να το πουν. Αυτά που λένε για ήθος, ότι ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει την αίγλη του… Ποια αίγλη; Με ψέματα; Το ΔΣ του Ερασιτέχνη έχει 9 άτομα. Από 10.000 να βάλει ο καθένας, είναι 90.000, που είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό για να ξεκινήσει η ομάδα να κάνει μεταγραφές και να είναι ανταγωνιστική. Αλλά από τους 9 θα βάλετε οι 2. Όλοι οι άλλοι σε φιλάκια. Αυτή είναι η αλήθεια».

«Μόνος μου έφυγα, δεν με διώξανε»

«Σταματήστε να κατηγορείτε. Δεν σας φταίει ούτε ο Τσιμπανάκος, ούτε ο Παπαγιάννης, ούτε ο Μπέος, ούτε κανείς. Η επόμενη ημέρα είστε εσείς. Κύριες Τσεκούρα είστε πρόεδρος, το χέρι στην τσέπη! Όπως και κάποιοι παρατρεχάμενοι, που νομίζουν πως με ένα χιλιάρικο που έβαλαν στον Ολυμπιακό, θα έχουν άποψη. Μην τρελαθούμε. Εμένα αυτοί που λένε πως με διώξανε – δεν με διώξανε, μόνος μου έφυγα – ας μπουν μπροστά έμπρακτα. Πιο Ολυμπιακός δεν είναι κανείς από αυτούς… οι χθεσινοί».

«Κλειστή η πόρτα από την Καλαμάτα»

«Δεν ξέρω τις προθέσεις του κ. Νταόπουλου. Εγώ ξέρω για κάτι παίκτες που ήθελε να δανειστεί ο Ολυμπιακός από την Καλαμάτα και βρήκαν κλειστή την πόρτα από τον κ. Πρασσά. Όλοι καταλαβαίνουμε… Πρασσάς και Νταόπουλος έχουν μια πολύ καλή σχέση. Θα δούμε με τον καιρό. Εγώ αυτό που έχω να τους πω είναι πως δεν θα τους δώσω λογαριασμό για το τι έκανα εγώ με τον κ. Νταόπουλο. Εγώ έβαζα τα λεφτά, εγώ είχα τη συμφωνία. Από εκεί και πέρα για το ποιος ευθύνεται ρωτήστε τον ίδιο όχι εμένα. Να θυμίσω πως την επόμενη ημέρα εγώ πλήρωνα όχι ο κ. Νταόπουλος. Θα δούνε τη γλύκα».

«Εγώ θέλω ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι πρωταγωνιστής. Μπορεί να το πετύχει αυτό ο κ. Τσεκούρας; Θα είμαι μαζί του ορκισμένος. Όχι όμως στα λόγια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις