Βελιτζέλος: «Υπάρχει πλάνο για την επόμενη μέρα»

Στην τηλεόραση του ASTRA TV και στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» με τον Δημήτρη Μαρέδη, φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Κώστας Βελιτζέλος. Ο κυανόλευκος τεχνικός αναφέρθηκε εκτενώς στην οργάνωση της ομάδας που συνεχώς βελτιώνεται και δεν έκρυψε πως διακαής πόθος όλων είναι του χρόνου η Νίκη να αγωνίζεται στο Πανθεσσαλικό. Επίσης απαντώντας σε ερωτήσεις του Γιώργου Αποστολακόπουλου, τόνισε πως υπάρχει πλάνο για τη νέα αγωνιστική χρονιά και κακώς φέτος ο στόχος τέθηκε αποκλειστικά στην κατάκτηση της κορυφής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Βελιτζέλου στην τηλεόραση του ASTRATV:

Για τις αλλαγές που έφερε ο ερχομός του στην ομάδα:

«Το πρώτο που έγινε άμεσα προσπάθεια να αλλάξει και τελικά το καταφέραμε, ήταν να βρει η ομάδα χώρους προπόνησης, στους οποίους να μπορεί να δουλέψει. Γιατί μέχρι τότε δούλευε στα γήπεδα του ΟΣΕ, που είναι κακός κι επικίνδυνος χώρος. Είναι αλήθεια πως στην αρχή ταλαιπωρηθήκαμε μέχρι να βρούμε γήπεδα κοντά στην έδρα μας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμασταν αναγκασμένοι να τρέχουμε στα γύρω χωριά, που ο αγωνιστικός τους χώρος δεν ήταν και τόσο καλός. Όσο βελτιωνότανε οι προπονητικές συνθήκες τόσο βελτιωνόταν και η εικόνα της ομάδας. Οπότε όταν φτάσαμε να προπονούμαστε στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου που παίζουμε στις εντός έδρας αναμετρήσεις καθώς δεν είναι σε καλή κατάσταση».

VELITZELOS-MAREDIS-APOSTOLAKOPOULOS-2

Για ενδεχόμενη μετακόμιση στο «Πανθεσσαλικό»

«Καταρχήν υπάρχει ένα θέμα με την αδειοδότηση του Πανθεσσαλικού αλλά εφόσον πήρε άδεια το «Π. Μαγουλάς», θεωρώ πως δεν τίθεται θέμα να μπορεί το Πανθεσσαλικό να πάρει αδειοδότηση. Αν όχι φέτος, τουλάχιστον του χρόνου. Σε μία τέτοια περίπτωση η δομή και η οργάνωση της ομάδας θα είναι τελείως διαφορετική. Όχι μόνο για την ομάδα που θα αγωνίζεται αλλά και για την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρονται στους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο. Μπορεί να υπάρχει το συναισθηματικό δέσιμο με το «Π. Μαγουλάς» όμως στο «Πανθεσσαλικό» θα μπορέσει να παρακολουθήσει σαφώς πιο υψηλό θέαμα και ο φίλαθλος θα φιλοξενηθεί σε διαφορετικές συνθήκες».

Η εντυπωσιακή διαφορά μεγέθους του αγωνιστικού χώρου του «Πανθεσσαλικού» με αυτό του «Π. Μαγουλάς» και το πώς επηρεάζει την αγωνιστική εικόνα μίας ομάδας:

«Ο αγωνιστικός χώρος του «Π. Μαγουλάς» είναι μικρότερος στο μήκος του περίπου 15-20 μέτρα και 10-15 στο πλάτος. Οπότε έχοντας φτιάξει μία ομάδα, ειδικά μετά και τις προσθήκες του Ιανουαρίου, με μεγάλη ποιότητα και ταχύτητα μεσοεπιθετικά, δεν μπόρεσε να βγάλει αυτή τη διαφορά στον μικρό αγωνιστικό χώρο».

Στην υποθετική ερώτηση για το αν η Νίκη είχε περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει κάποιους επιπλέον βαθμούς σε κρίσιμα ματς αγωνιζόμενη στο «Πανθεσσαλικό» ο κ. Βελιτζέλος απάντησε: «Αν και είναι υποθετική ερώτηση και δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα κερδίζαμε τους πάντες και τα πάντα, αλλά βλέποντας και ζώντας καθημερινά την ομάδα στις προπονήσεις θεωρώ ότι σίγουρα δεν θα δυσκολευόμασταν σε κάποια παιχνίδια με καθαρά υποδεέστερους αντιπάλους. Σε τέτοιους αγώνες οι αντίπαλοι θα κουραζόταν πολύ νωρίτερα και δεν θα μπορούσαν να κλείσουν τους χώρους κι επειδή έχουμε πραγματικά μία ποιοτική ομάδα μεσοεπιθετικά, θα δημιουργούσαμε στους αντιπάλους πολύ περισσότερα προβλήματα. Θεωρώ επίσης δεδομένο πως η εικόνα της ομάδας θα ήταν πολύ διαφορετική. Αυτό φάνηκε και στον τελικό του Κυπέλλου, σ’ ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία λόγω του τροπαίου, όπου η εικόνα της ομάδας κατά γενική ομολογία ήταν καλή».

Για το ρόλο που έπαιξε η μη απόκτηση επιθετικού στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου:

«Εκ του αποτελέσματος κάποιος μπορεί να πει: ναι. Βάσει και το ξαναλέω του γηπέδου που αγωνιζόμαστε. Αν αγωνιζόμασταν στο «Πανθεσσαλικό» το λέω με σιγουριά πως δεν θα έπαιζε ιδιαίτερο ρόλο. Πάλι όμως στα παιχνίδια που στερηθήκαμε το αποτέλεσμα, γιατί εκεί καταλήγουμε όλοι, στα εντός έδρας παιχνίδια, κάναμε μόνο μία γκέλα, αυτή με τον Καραϊσκάκη, αν μπορεί να θεωρηθεί κι αυτό γκέλα. Ακόμη και σ’ αυτό το παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και βάσει της εικόνας έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Πέρα από το πέναλτι που δεν δόθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα».

Για τα μελλοντικά του σχέδια και τη συνέχεια της συνεργασίας του με τη Νίκη Βόλου:

«Έχει γίνει μία πρώτη επαφή, έχουμε πει κάποια πράγματα με τους ανθρώπους της Νίκης αλλά θέλουμε πρώτα να ξεκαθαρίσει η φετινή χρονιά. Να δούμε σε ποια θέση θα τερματίσουμε γιατί μπορεί ο στόχος της πρώτης θέσης να έχει απομακρυνθεί μετά τα τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, πριν τις δύο τελευταίες νίκες, αλλά η 2η θέση συνεχίζει να αποτελεί στόχο βάσει του προγράμματος που έχουν οι ομάδες. Μετά τις 10-15 Απριλίου θα κάτσουμε να συζητήσουμε για την ανανέωση της συνεργασίας αλλά και του προγραμματισμού της νέας χρονιάς. Πάντως σκέψεις για πολλά θέματα υπάρχουν. Έχω ήδη προετοιμάσει μία κατάσταση σε περίπτωση που συνεχιστεί η συνεργασία».

Για τα βασικά στοιχεία που περιλαμβάνει ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς:

«Το ένα στοιχείο είναι σίγουρα το γηπεδικό. Βάσει του γηπέδου που θα αγωνιστεί η ομάδα, θα στηθεί και το ρόστερ της ομάδας. Αν η ομάδα δεν καταφέρει να πάει στο «Πανθεσσαλικό» θα δημιουργηθεί ένα διαφορετικό ρόστερ με άλλα χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστών. Θα στηρίζεται περισσότερο στη δύναμη και στα ψηλά κορμιά, που δεν είναι ότι πιο σύγχρονο μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε σ’ αυτό το οποίο έχουμε και όχι σ’ αυτό το οποίο θέλουμε».

Για τον κόσμο και την απαραίτητη συμπαράστασή του:

«Ο κόσμος μπορούμε να πούμε πως ανταποκρίθηκε φέτος. Σε στιγμές που θα μπορούσε να γίνει το κλικ της διαφοράς και να υπάρχει συνεχόμενη παρουσία του κόσμου, υπήρχαν διαφορετικοί παράγοντες κάθε φορά που έπαιξαν το ρόλο τους ούτως ώστε να μην είναι συνεχόμενα τόσο πολύς, όσο θα θέλαμε όλοι μας. Σίγουρα όμως η παρουσία του υπήρχε και θεωρώ ότι ιδιαίτερα για τον κόσμο είχε παίξει ρόλο, ευθείς εξ αρχής, τέθηκε ο στόχος του πρωταθλητισμού. Πιστεύω πως αυτός ο στόχος δεν θα έπρεπε να μπει. Φέτος η Νίκη και μόνο που υπάρχει, αναπνέει και διεκδικεί, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Έχει δημιουργήσει βάση για την επόμενη χρονιά και όχι αυτό που συνέβη μέχρι το Δεκέμβρη, όπου η ομάδα ψαχνόταν για να δημιουργήσει έναν κορμό. Η ομάδα έχει τα πατήματα ώστε του χρόνου να καταφέρει να κάνει πράγματα».

Για το παιχνίδι με την Φαρκαδόνα:

«Η Φαρκαδόνα είναι μία ομάδα που έχει κάνει, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε, πλήρη ανανέωση στο ρόστερ και είναι ένα ερωτηματικό για μας. Θεωρώ πως εξαρτάται καθαρά από εμάς το παιχνίδι και αν είμαστε αυτοί που πρέπει δεν θα κινδυνέψουμε».

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις